Otóż wiele tematów na forum poruszało kwestie związane z ew. powrotem obu naszych Idoli na scenę, czy może raczej do studia. Mnie przyszedł do głowy pewien pomysł związany z dość częstym ostatnio wydawaniem różnych składanek Blue System. Zastanawiałem się konkretnie jakby to wyszło gdyby Dieter zaproponował Thomasowi "współudział" w Blue System, ale oczywiście już pod inną nazwą. Ja na potrzeby tego wątku wymyśliłem nazwę Bohlen Talking, która fajnie spięła by łatwo rozpoznawalną marką całe przedsięwzięcie. Rola Thomasa w tym projekcie polagała by na zaśpiewaniu zwrotek w najpopoularniejszych utworach Blue System, refreny pozostały by w niezmienionej formie, a więc przy współudziale oryginalnego podkładu SiBów. Zastanawia mnie jakby wyszło w takiej wersji np. "Magic Symphony" czy "Under My Skin" Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nie wszystkie utwory Blue System nadawałaby się do zaśpiewania przez Thomasa, ale część z nich napewno tak. Smaku takiej płytce mogłyby dodać nowe aranżację kliku utworów, a jej tytuł mógłby brzmieć np. "Back in Time" i w jakimś sensie nawiązywałby do tytułu "Back fot Good" MT. Nie wiem jak Wy, ale ja napewno ustawiłbym się nawet w długiej kolejce po taką płytkę - przyznacie, że byłaby przecież jedyna w swoim rodzaju
Bohlen Talking
- Didi&Thomas
Bohlen Talking
Jesień nastraja mnie ostatnio na różne tematy np. w stylu "jakby to mogło być". Są to oczywiście tylko moje dyrdymały ale chciałem się z Wami nimi podzielić i może zapytać co o takim czy innym pomyśle sądzicie.
Otóż wiele tematów na forum poruszało kwestie związane z ew. powrotem obu naszych Idoli na scenę, czy może raczej do studia. Mnie przyszedł do głowy pewien pomysł związany z dość częstym ostatnio wydawaniem różnych składanek Blue System. Zastanawiałem się konkretnie jakby to wyszło gdyby Dieter zaproponował Thomasowi "współudział" w Blue System, ale oczywiście już pod inną nazwą. Ja na potrzeby tego wątku wymyśliłem nazwę Bohlen Talking, która fajnie spięła by łatwo rozpoznawalną marką całe przedsięwzięcie. Rola Thomasa w tym projekcie polagała by na zaśpiewaniu zwrotek w najpopoularniejszych utworach Blue System, refreny pozostały by w niezmienionej formie, a więc przy współudziale oryginalnego podkładu SiBów. Zastanawia mnie jakby wyszło w takiej wersji np. "Magic Symphony" czy "Under My Skin" Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nie wszystkie utwory Blue System nadawałaby się do zaśpiewania przez Thomasa, ale część z nich napewno tak. Smaku takiej płytce mogłyby dodać nowe aranżację kliku utworów, a jej tytuł mógłby brzmieć np. "Back in Time" i w jakimś sensie nawiązywałby do tytułu "Back fot Good" MT. Nie wiem jak Wy, ale ja napewno ustawiłbym się nawet w długiej kolejce po taką płytkę - przyznacie, że byłaby przecież jedyna w swoim rodzaju
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- mabuse89
Re: Bohlen Talking
No dla mnie byłaby to jedna z największych i najmilszych niespodzianek w życiu
BOHLEN TALKING powiadasz?? hmm... już sam szyld na pewno nie zachęciłby Thomasa do współpracy, ale skoro to tylko czyste gdybanie...
sam wielokrotnie zastanawiałem się jakby to było, gdyby Anders śpiewał dla Blue System i myślę, że jest sporo utworków, które korzystniej wypadłyby, gdyby to właśnie Tom je śpiewał
w tej czysto hipotetycznej sytuacji ja na miejscu Bohlena wybrałbym takie kawałki, w których miałby się udzielac Anders na płycie Bohlen Talking
1. Romeo&Juliet
2. Ballerina Girl
3. Sorry little Sarah (piosenka napisana przecież z myślą o Modern Talking)
4. Better than the rest
5. I love the way you are
6. Dressed in blue
7. Mrs. Jones
8. 2000 miles
9. G.T.O.
10. Heartache No.9
Myślę, że głos Thomasa idealnie pasuje do tych piosenek, no szkoda, że prawdopodobnie nigdy ich nie zaśpiewa
no chyba, że w domu pod prysznicem

1. Romeo&Juliet
2. Ballerina Girl
3. Sorry little Sarah (piosenka napisana przecież z myślą o Modern Talking)
4. Better than the rest
5. I love the way you are
6. Dressed in blue
7. Mrs. Jones
8. 2000 miles
9. G.T.O.
10. Heartache No.9
Myślę, że głos Thomasa idealnie pasuje do tych piosenek, no szkoda, że prawdopodobnie nigdy ich nie zaśpiewa
Uważam, że wyszłoby fatalnie, brzmienie zbyt mocne jak na Thomasa, w tym przypadku głos Bohlena jest niezastąpionyDidi&Thomas pisze:Zastanawia mnie jakby wyszło w takiej wersji np. "Magic Symphony" czy "Under My Skin"
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
-
jkris
juz kiedys mu to zaproponowal i powstal Modern TalkingDidi&Thomas pisze:Zastanawiałem się konkretnie jakby to wyszło gdyby Dieter zaproponował Thomasowi "współudział" w Blue System,
- Peter
Przecież było Dieter Talking.
Podobno to był typowy Dieter, mimo, ze ja tego nie słyszę, a co do Thomasa, to w jakimś jednym z ostatnich wywiadów pewien dziennikarz naśladował Dietera i na poczatku Thomas się dobrze bawił, ale jak zaczął mówić o comebacku MT, Thomas się poczuł nie swojo i nie miał ochoty na tego typu rozmowy, dlatego nie pójdzie na żadną taką współpracę. poza tym czemu Bohlen Talking? przecież Thomas i Dieter razem to tylko MT.