Muzyka Dietera w sercach naszych dzieci

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
disco-man

Muzyka Dietera w sercach naszych dzieci

Post autor: disco-man »

Temat skierowany raczej do osób mających swoje pociechy,choć niekoniecznie.Interesuje mnie czy w waszych rodzinach,wśród znajomych i krewnych są dzieci lubiące utwory Dietera? Moja córa,która ma sześć lat bardzo lubi np Modern Talking i nieraz mówi mi-tatusiu,włącz mi tego czarnego i białego pana.Ostatnio zachwyciła ją piosenka Cheri Cheri Lady.Nawet dziś śpiewała sobie ją do mikrofonu.Uwielbia utwory C.C.Catch,najbardziej I can lose my heart...Strangers by night czy Are you man enough.Wczoraj poprosiła mnie abym włączył płytę CC z czarnym kotem na okladce. Uwielba również Sorry little Sarah ,Ronnie talk to russia i jeszcze bardzo wiele utworów..Bardzo lubi też oglądać teledyski z tymi piosenkami.Uwielbia również Abbę i Shakina Stevensa.Kilka dni temu non stop musiałem jej włączać utwór I promise you Samanthy Fox,tak się jej szalenie spodobał. Do niczego oczywiście jej nie zmuszam i nawet nie próbuję przekonywać jej że np ten utwór jest fajny. Szanuję jej ''mały'' gust. Ona sama dobrze wie co się jej podoba a co nie.W naszym domu muzyka zajmuje ważne miejsce i prawie zawsze coś tam wydobywa się z głośników.Mam nadzieję że moja córka odziedziczy po mnie choć trochę ''muzycznych '' genów i gdy dorośnie będzie równie beztrosko jak teraz cieszyć się tą muzyką.
nado

Re: Muzyka Dietera w sercach naszych dzieci

Post autor: nado »

Dzieci zawsze nasiąkają muzyką, którą słuchają ich starzy. Nawet jeśli nie do końca zdają sobie z tego sprawę. Puszczam zatem dzieciom M.T. niech słuchają na zaś. Chylińska puszcza C.C.Catch i jej córa podobno dostaje bzika na punkcie tych bitów.
ODPOWIEDZ