Parodie MT

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Lady Lai

Parodie MT

Post autor: Lady Lai »

Lubicie?:D ja, bywa, że płaczę ze śmiechu.

http://www.youtube.com/watch?v=5gauxSBhfxY <-teksty z tej piosenki ponoć kiedyś rządziły. No, nie ma co, przypał jest:)
Och, come on- WIN!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Parodie MT

Post autor: atlantyda ;o) »

Słabo słychać,ale nie złe,śmiesznie jest posłuchać coś takiego :lol: ...no i co najważniejsze nie fałszują :wink:
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

To są piosenki z czasów kiedy chodziłam jeszcze do szkoły ,znam je doskonale śpiewają je t.z.w.studenci . Było ich kilka .Mam ulubioną piosenkę ale nie napisze bo ten tytuł jest sama nie wiem czy wulgarny czy śmieszny. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Lady Lai

Czyżby "Mały chuik"?; D
Och, come on- WIN!
Awatar użytkownika
rut

Strzał w dychę ... nie miałam odwagi tego napisać. :D
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Lady Lai

A czemuż to?;]
Och, come on- WIN!
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

o tym mowa:
http://www.youtube.com/watch?v=VPltz86A ... re=channel :wink:
rut pisze:To są piosenki z czasów kiedy chodziłam jeszcze do szkoły ,znam je doskonale
Ja też :) Genialne wykonanie. Ile ja się tego naszukałem i w końcu jest :shock:
Obrazek
Awatar użytkownika
rut

Do;Lady Lai ,wiesz ja mam na uwadze to że forum przeglądają również osoby bardzo młode ,a słowa są różne...Chociaż młodzież jest teraz inna niż kiedyś , ja w wieku 14 lat bawiłam się lalkami, teraz też się bawią z tego co widzę na ulicy ,ale to się inaczej nazywa... :wink:
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Lady Lai

Równie dobrze te młode osoby mogłyby znaleźć ten tytuł same w wyszukiwarce:D Znają zapewne wieele więcej przekleństw niż dorośli. A poza tym, używanie przekleństw w cytatach i zawiadomieniach nie jest uważane za niewłaściwe. Pzdr;D
Och, come on- WIN!
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

rut pisze:ja w wieku 14 lat bawiłam się lalkami, teraz też się bawią z tego co widzę na ulicy ,ale to się inaczej nazywa... :wink:
Zdecydowanie te zabawy dzisiaj ewoluowały. :D
Lady Lai pisze:używanie przekleństw w cytatach i zawiadomieniach nie jest uważane za niewłaściwe.

A jakiego typu zawiadomienia z przekleństwem masz na myśli? :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
mt09

Post autor: mt09 »

Jakie przeróbki jednak Polak to potrafi :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady Lai

Adi: mam na myśli zawiadomienia jako rodzaje wypowiedzeń, w kontekście gramatyki języka polskiego. Zawiadomienia to np. tytuły dzieł literackich, ogólnie dzieł sztuki, nazwy imprez itp. Chociaż, jeżeli chcę zawiadomić kogoś, że mam zły dzień, to też ujdzie;P Przynajmniej u mnie. Tylko, że wtedy zapewne użyję zdania lub równoważnika zdania;D

A te utwory coraz bardziej mi sie podobają- idealny przykład inteligentnej, bystrej parodii. Bez żałosnego przerysowywania. Po prostu BK.
Och, come on- WIN!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Na pewno TM Joy, dalej może Moving Heroes, bo chodzi o muzyczną parodię a więc powielanie stylu, na pewno Marc Ashley, bezustannie kopiuje MT, w pewnym sensie także Agnieszka Chylińska, moze nawet Fresh Fox. Nie musi być to parodia w sensie klasycznym czyli wyolbrzymianie pewnych cech i często naśmiewanie się z nich, ale parodia w sensie czysto muzycznym czyli brak własnego stylu i kopiowanie go w części lub w całości od innych....
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

To w takim wypadku nie można zapomnieć o SIB :D
A to jedna z śmieszniejszych parodii
http://www.youtube.com/watch?v=vFK4FifRcjM
Albo ta jakaś zboczona
http://www.youtube.com/watch?v=VlDeATzd_bQ
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nie! SIB to jeżeli już można nazwać parodią, przed czym bym oponował, to Blue System a nie Modern Talking. To jest chyba oczywiste. ;) Dlaczego można uznac to za parodię a dlaczego nie. Za przemawia to, że powielają schematy stworzone przez Bohlena jeszcze w latach 90 tych, nie wnosząc za dużo. Przeciw to, ze jednak nowoczesniej aranżują te nowsze piosenki oraz to, że są to muzycy, którzy jednak mieli jakiś wkład w brzmienie Blue System, taki Ashley czy wokal Talking System nie mieli już NIC wspólnego z MT! Talking System to parodia obydwu zespołów i jedna z najgorszych jakie kiedykolwiek powstały! Nigdy nie słyszałem tak tandetnie wykonanych coverów, większość piosenek po prostu spowolniono nie zadając sobie najmniejszego trudu by je unowocześnić, a wokal jest tam odpychający.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

O a mi się właśnie podoba Talking System ze względu na zabawność niektórych utworów.
I chórki też mi się wydają tam niezłe :D Lekko się tego słucha
Ale co do niektórych piosenek to fakt że wokal jest tam niezbyt
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ