Moving Heroes - Born To Win

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Moving Heroes - Born To Win

Post autor: Pkmodern »

Ukazał się już nowy album Moving Heroes:

Obrazek

Jaka rola w tym albumie Dietera?

Obrazek

Reklama TV:

MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

Re: MOVING HEROES - Born To Win

Post autor: jkris »

ten nowy singiel podobnie jak pierwszy jest w moim odczuciu calkiem calkiem. jedyne co jest masakryczne w tych piosenkach to wokale... a wystarczyloby tylko zastapic te cuda rosyjskie CCCatch i byloby to na co czekam 20 lat :wink:
http://starstime.com.ua/articles/463.html
martiboy

Post autor: martiboy »

O to lista utworow z tej plyty .Powiem jedno plyta mnie nie zachwycila

1.Crazy [Radio edit]
2.Country of the sun
3.Life is hard
4.Promise tonight
5.Andy
6.Memories
7.Not good enough [American version]
8.Mystic Myth
9.Run to the light
10.You are my angel and my devil [RMX version]
11.You will always be here
12.Crazy [Dance version]
13.Not good enough [Rock version]
14.Andy [Deutche version]
15.Crazy
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

cóż, czesto wytwórcy jakichś produktów aby pozyskać nabywców czy klientelę posługują się znakiem towarowym lub innym oznaczeniem przedsiębiorcy uznanego na rynku. oczywiście najczęściej nielegalnie i bez jego wiedzy. u nas takie przypadki reguluje ustawa o zakazie nieuczciwej konkurencji..
posługuję się terminologią z zakresu własności przemysłowej a nie intelektualnej gdyż nie rozważam problematyki samych utworów , będących dobrami własności intelektualnej, a kwestią płyty i jej okładki jako produktów wprowadzanych na rynek będacych dobrami własności przemysłowej.

był na początku lat 90tych taki przedsiębiorca z Katowic który chciał w Polsce zarejestrować znak towarowy kawy Tchibo dla kawy (niewiadomego pochodzenia) sprzedawanej i rozprowadzanej przez siebie w Katowicach, która to kawa z oryginalną kawą Tchibo (znak towarowy niemiecki) nie miała oczywiście nic wspólnego.

myślę że z Bohlenem i Moving Heroes jest podobnie.

choć zapewne powiecie, że przecież słychać tam chórzystów obecnych na ostatnich płytach Moder Talking. no dobrze,
ale odpierając taki zarzut mógłbym pokusić się o tezę, że nie wiemy przecież jaki stosunek łączy Bohlena z nowymi chórzystami. może to właśnie ci chórzyści sa mózgiem tego projektu.. to przeciez byłoby całkiem prawdopodobne-- użyli swoich głosów i "znaku towarowego" o nazwie "dieter bohlen" by ten produkt jakoś uatrakcyjnić.
tak-
myślę że za moving heroes stoją nowi chórzyści bohlena. podobnie jak SIB postanowili zadziałać na własną rękę, jednak stosując inne metody. zarabiająpieniądze pozostając w cieniu.

a jakie są wasze hipotezy na temat mechanizmu odpowiedzialnego za istnienie i funkcjonowanie Moving Heroes?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Jak dl mnie to powinny zakońzyć działalność, nie wiem kto i dlaczego pompuje w te panie pieniądze. Ten ich angielski, żałosny do bulu. Panienka śpiewająca w zwrotkach udaje Bohlena, naśladuje jego głos niby chrypka, zwłaszcza w słowach dreams itp. Wiecie, słucham MT i wzystkiego co wyszło spod ręki Bohlena nawet innych nasladujących MT, ale żeby taki chłam produkować, tego się nie da słuchać. Muzyka sama w sobie jest ok, ale proszę,zbyt długo jestem przesiąknięty muzyką Bohlena żebym się miał czyms tak nieudanym , przepraszam za słowo podniecać. Ja nie czuję jakiejkolwiek ingerencji ludzi czy samego Bohlena w ten projekt, bo niby gdzie i w którym momencie, jego od razu się rozpoznaje:)starego poczciwego Bohlena.

A tu można odsłuchać nowego albumu:
http://mp3.audio.rambler.ru/album/31965/
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Awatar użytkownika
Pkmodern

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Przesłuchałem cały album, muzyka fajna ale głos wokalistki fatalny. jedynie Memories jest jakby spod ręki Bohlena. Cała reszta, nawet nie ma co pisać. Tyle cała recenzja jesli chodzi o mnie.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

"Mystic myth" to ma dużo tego co nazywamy typowym Dieterem, moze aranż jest jego, porywajaca piosenka, choć szkoda, że z takim wokalem... "Not good enough' też świetne, ale to już było wcześniej, z tych nowych, to mi się podoba także "Andy" i "Memories'. całkiem niezły muzycznie album, tylko wokale pozostawiają dużo do życzenia, na pewno jednak lepszy od "Club tropicana'. :)
Awatar użytkownika
Pkmodern

Występ z piosenką "Andy" podczas Digital TV Awards 2010:

Awatar użytkownika
Peter

O ta, piosenka jest naprawdę niezła, ma duży potencjał i powinna być nowym singlem. ciekawostką jest to, że Billy King napisał tekst do niemieckiej wersji tego utworu. :)
Awatar użytkownika
Peter

Sprawa: Dieter a Moving Heroes

I już chyba jasne na czym polega rola Dietera w tym projekcie:
In the music industry, the executive producer of an album is often in control of the business side of production, distribution, and promotion. This role can entail obtaining financing, allocating the budget, etc. At times, the executive producer may also provide artistic input such as which songs are placed in the final cut and the order in which the songs are placed. In this instance, the executive producer is usually someone who has had input in producing some of the tracks on the album. A particular executive producer's name attached to an album is sometimes used as a selling point to distributors.

In some instances, an executive producer can be a person who "discovered" a particular act, or someone who represents an act, either as an agent or a lawyer.
http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_producer

Podobnie było w przypdaku Stuarta Price'a kiedy pracował nad nowym albumem Minogue, był odpowiedzialny za układanie kolejności i dobór piosenek na płytę. ;) Strona muzyczna projektu MH nie jest w żadnym momencie dziełem Dietera, co zresztą słychać. ;)
Awatar użytkownika
art_system

Peter pisze:O ta, piosenka jest naprawdę niezła
Naprawdę tak myslisz jak tu napisąłeś? Nic z tej piosenki nie jest dobre, fajne, czy choćby przyzwoite. Nie warto o tych dziewczynach nawet pisać.Całość jest obleśna, ten łamany ruskoangielski.Te panie wygladaja jak transwestyci. To kpina nagrywać podobne piosenki, ich miejsce jest zaraz za Systemsami. Zbyt długo słucham kompozycji Bohlena żeby zawracać sobie głowę takimi projektami. Po prostu nie mogłem juz wytrzymać jak kolejna osoba pisze ze ich piosenki sa nawet niezłe.
Awatar użytkownika
Peter

Wokale, owszem fatalne, ale melodia i aranżacja, taka synthpopowa, bardzo w moim guście. :) Ale nie tylko Tobie się nie chce tego zespołu sluchać. :P
Awatar użytkownika
tanathos

Re: Moving Heroes - Born To Win

Post autor: tanathos »

może uznacie mnie za heretyka , ale posłuchałem kilku piosenek MH, i nawet mi sie podobały.
skupiłem sie na:
-melodiach
-aranżacjach
-chórkach (genialnych!)
- na sposobie akcentowania sylab i głosek

i muszę przyznać, że gdyby to Thomas był głównym głosem a ten repertuar należał do MT, byłbym w 7mym niebie

w tych piosenkach jest energia i ciekawy pomysł.
swoja drogą zauwazam, po odsłuchaniu albumu "strong" i piosenek MH, że utwory te, choć mają pewne braki (Strong- aranżacje; MH- rosyjski akcent wokalistki) są zbudowane na świetnych pomysłach na melodie. słuchając ich wyobrażam sobie, że tak mogłoby brzmieć teraz MT. jednak to mrzonki. ponieważ już na ostatnich albumach MT dało się zauwazyć, pomimo że technicznie i aranzacyjnie utwory MT reprzentowały wysoki poziom, to jednak Bohlen już nie miał za wiele pomysłów w głowie. po prostu kończyły mu sie pomysły na piosenki
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Peter

Re: Moving Heroes - Born To Win

Hmmm. mam podobne zdanie do Ciebie, pod względem muzycznym MH nic nie wnoszą od siebie nowego, ale przynajmiej mają pomysł na ciekawe muzycznie utwory, co jest dzisiaj rzadkością u Bohlena. Chórki są świetne, i brzmią praktycznie tak samo jak w Modern Talking - na ostatnich płytach, aranżacje są w stylu, który pewnie lubi większość z was, melodie też są bardzo dobre, a podobają mi się też pewne tricki techniczne rodem z lat 90 tych, na przykład takie fajne przejścia do refrenów jak w tej piosence. Równiez fajne sa ksiązeczki do ich płyt. Najgorzej tylko wypadają emocję w głosie Elen, a właściwie ich brak. Nie wiem czy wynika to z takiej barwy głosu czy niskich umijętności wokalnych? Obok tego fatalnie wypada image Jenier. Podoba mi się, że zrobili tez jedną z piosenek na rynek amerykański. ;)
Tu coś mówią o Bohlenie:
http://www.youtube.com/watch?v=5y5T9Gch ... re=related
Szkoda, że nie znam rosyjskiego....
ODPOWIEDZ