Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?
- Daniel
Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?
Byście woleli, aby który zespół się reaktywował, BS czy MT ?
- Atlantis
Re: reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?
Żaden, ale raz na 2-3 lata posłuchałbym sobie solowej płyty Dietera, tak jak było przy DDF.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Również żaden bo epoka M.T i B,S się skończyła ale jakieś solówki Thomasa to bym posłuchałbym sobie . od czasu .
- Didi&Thomas
Podzielam zdanie poprzedników. Nie dla reaktywacji zarówno MT jak i BS. Ale..
Chętnie widziałbym na scenie muzycznej grupę, która nawiązywała by stylem do brzmienia Bohlena, dodając przy tym jakieś nowe, zgodne z duchem czasu elementy. Musiałyby to być jednak młode twarze i świeże głosy. Życzyłbym sobie dużo syntezatorów, delikatną, miękką perkusję, ciepły vocal, i najważniejsze - kompozycje, które zostaną na lata w pamięci, nie jednorazowe, plastikowe dźwiękodajki
Za dużo chcę ?
Chętnie widziałbym na scenie muzycznej grupę, która nawiązywała by stylem do brzmienia Bohlena, dodając przy tym jakieś nowe, zgodne z duchem czasu elementy. Musiałyby to być jednak młode twarze i świeże głosy. Życzyłbym sobie dużo syntezatorów, delikatną, miękką perkusję, ciepły vocal, i najważniejsze - kompozycje, które zostaną na lata w pamięci, nie jednorazowe, plastikowe dźwiękodajki
Za dużo chcę ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- phantomas
- Kontakt:
Oczywiście że żaden. Niech to co było fajne pozostanie w pamięci, bo nie wyobrażam sobie już tych dwóch starszych panów wyginających się na scenie w rytm dyskotekowych przebojów.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- użytkownik #1463
Wolałbym aby żaden zespół już nie powracał, ale jeśli już miał bym wybierać to BS, bo jak by MT powróciło po raz kolejny to mogło by się narazić już na śmieszność.
- you're my heart
Ani to ani to jak już to tylko raz na jakiś czas płyta Bohlena.

- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ciekawe 6 osób jest przeciwko reaktywacji któregokolwiek z zespołów a jednak 8 głosów ktoś oddał w tej ankiecie.
Ja dałam głos na Blue System.Stęskniłam się za tym brzmieniem.Powrót MT już mieliśmy,a ciekawa jestem jak by na tym wyszedł Bohlen jakby reaktywował Blue System pod nazwa "Blue System" a nie wydając kolejny solowy album "Dieter Bohlen".
Ciekawe czy zdobyłby nowych młodszych fanów tak jak MT w roku '98 (?).
Ja dałam głos na Blue System.Stęskniłam się za tym brzmieniem.Powrót MT już mieliśmy,a ciekawa jestem jak by na tym wyszedł Bohlen jakby reaktywował Blue System pod nazwa "Blue System" a nie wydając kolejny solowy album "Dieter Bohlen".
- użytkownik #1463
Otóż toatlantyda ;o) pisze:Powrót MT już mieliśmy
- Adi
Jak tak wszyscy przeciwko reaktywacji to proponuję zmienić nazwę naszej stronki na Bohlen.pl? albo ja wiem Bohlenomania?
Ale poważnie mówiąc to jak dla mnie wszystko co będzie stworzone na wzór MT nawet przez samego Bohlena z nowymi wykonawcami to dla mnie już nie będzie chyba to. No sorry ale jak dla mnie ich nowe wcielenia nie będą mnie jako "starego" fana przekonywać. Chciałem jeszcze nadmienić, że mimo wszystko przecież Bohlena zaprosili jeszcze w tym roku na Diskoteka80 więc być może wiele osób jeszcze chce słuchać takiej muzyki. Wielu uważa, ze ta muzyka ich przeminęła, itd. No i niech im tam będzie. Ja rozumiem, nowe czasy, nowa moda. Ale chyba po to są takie miejsca jak ta stronka, jak stacja radiowa o podobnej muzyce, ze ludzie "w naszym wieku" jak i młodszym
mogą się spotkać i pogadać o muzyce z dawnych lat. Ktoś wspomniał, że od czasu do czasu solowa płytka Dietera w stylu "Dieter der Film". Czemu nie, podoba mi się ten album. Thomas mógłby się ciut bardziej postarać ale też z powodu jego ostatnich mniejszych sukcesów nie kopnę go w d...Choć przyznaję, że za MT wypadał lepiej ale jako solo też ma ciekawe niektóre piosenki czy albumy. 

W temacie o zdjęciach piszesz, że Thomas jest "cool" a tu, że come-backiem mogliby się narazić na śmieszność. Trochę tak próbuję ogarnąć tą dwuznaczność w ocenie. No ale mogę zrozumieć w jaki sposób to pojmujesz. Mam nadzieję, że rozumiesz przez to tylko taki fakt, że marketingowo i finansowo nie wyszło by im to na dobre więc lepiej żeby pozostali legendąruiczyn pisze:Wolałbym aby żaden zespół już nie powracał, ale jeśli już miał bym wybierać to BS, bo jak by MT powróciło po raz kolejny to mogło by się narazić już na śmieszność.
- Daniel
A ja bym chciał, aby dowolny zespół został zreaktywowany - bo to czym obecnie karmi nas pan Bohlen, to jedno wielkie nieporozumienie. W jego solowa płytę jakoś nie wierzę - jak ona by brzmiała, pewnie 9 smutasów i jedna piosenka nieco szybsza?
Solówki Thomasa to też nie jest to.
Thomas sam nie moze sie zdecydowac, czy jest wykonawcą dance, popowym, klubowym, a może soulowym albo jazzowym?
Probuje wszystkiego i wszystko okazuje się klapą, łącznie z "rewelacyjnymi" duetami z Sandra i Kasią Novą. Te piosenki były by dużo lepsze, gdyby to duety nie były. Obawiam się, że żadna piosenka Thomasa nie stanie się nawet średniej klasy przebojem. Mam na mysli przebój co najmniej ogólnokrajowy, a nie przebój wśród fanów. Skoro nawet na fali popularności MT nie potrafił żadnego przeboju wydać.
Co do ankiety - to ja bym życzył sobie reaktywację Blue System, fajnie by było znowu Bohlena posłuchać!
A sama firma "Blue System" zobowiązuje do tego, że piosenki były by szybkie i przebojowe.
Nie jakieś pierdoły na wzór DSDS, Marków Medlocków czy Schumacherów.
Solówki Thomasa to też nie jest to.
Thomas sam nie moze sie zdecydowac, czy jest wykonawcą dance, popowym, klubowym, a może soulowym albo jazzowym?
Probuje wszystkiego i wszystko okazuje się klapą, łącznie z "rewelacyjnymi" duetami z Sandra i Kasią Novą. Te piosenki były by dużo lepsze, gdyby to duety nie były. Obawiam się, że żadna piosenka Thomasa nie stanie się nawet średniej klasy przebojem. Mam na mysli przebój co najmniej ogólnokrajowy, a nie przebój wśród fanów. Skoro nawet na fali popularności MT nie potrafił żadnego przeboju wydać.
Co do ankiety - to ja bym życzył sobie reaktywację Blue System, fajnie by było znowu Bohlena posłuchać!
A sama firma "Blue System" zobowiązuje do tego, że piosenki były by szybkie i przebojowe.
Nie jakieś pierdoły na wzór DSDS, Marków Medlocków czy Schumacherów.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
"Reaktywacja", "comeback" - słowa-klucze, tu każdy ma coś do powiedzenia i można by dyskutować bez końca 
Szyld Blue System czy Dieter Bohlen - dla mnie różnicy nie ma bo to w zasadzie jedno i to samo, kto śpiewa w chórku jest mi obojętne, byle brzmiał on odpowiednio.
Po komercyjnej wpadce z DDF nie przewidywałbym zbyt wielu ballad na takiej hipotetycznej płycie. Myślę że Bohlen zdaje sobie sprawę, że pewne sukcesy jakie odnosił z wolnymi kawałkami nie wynikają wcale z tego, jakie są one cudowne.
Ale tak czy tak nie widzę żadnego powodu, dla którego miałby porzucić swoje ciepłe posadki i wychodzić na scenę.
Szyld Blue System czy Dieter Bohlen - dla mnie różnicy nie ma bo to w zasadzie jedno i to samo, kto śpiewa w chórku jest mi obojętne, byle brzmiał on odpowiednio.
Po komercyjnej wpadce z DDF nie przewidywałbym zbyt wielu ballad na takiej hipotetycznej płycie. Myślę że Bohlen zdaje sobie sprawę, że pewne sukcesy jakie odnosił z wolnymi kawałkami nie wynikają wcale z tego, jakie są one cudowne.
Ale tak czy tak nie widzę żadnego powodu, dla którego miałby porzucić swoje ciepłe posadki i wychodzić na scenę.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Gasolina91
Re: Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?
Przygladajac sie calej tej sprawie wysuwam jeden wniosek.
Tak jak napisał Daniel, że Thomas spiewa sobie z Sandrą potem z Kasią i tak na prawdę nic z tego nie ma. W duetach z kobietami niezabardzo mu sie udaje. Wiec został Dieter? Choć watpię że jeszcze razem coś zaspiewają bo każdy z nich chodzi juz wlasna drogą muzyczną...ale te "niewypały" z Sandrą i Kasią może dadzą coś Thomasowi do myślenia...
Tak jak napisał Daniel, że Thomas spiewa sobie z Sandrą potem z Kasią i tak na prawdę nic z tego nie ma. W duetach z kobietami niezabardzo mu sie udaje. Wiec został Dieter? Choć watpię że jeszcze razem coś zaspiewają bo każdy z nich chodzi juz wlasna drogą muzyczną...ale te "niewypały" z Sandrą i Kasią może dadzą coś Thomasowi do myślenia...
Point Of No Return
-
Brother Louie
Ciekawe 6 osób jest przeciwko reaktywacji któregokolwiek z zespołów a jednak 8 głosów ktoś oddał w tej ankiecie.
Jak najbardziej się zgadzam z Atlantydą
Comeback Modern Talking już mieliśmy w roku 98 więc osobiście uważam, że miło by było gdyby Dieter Bohlen postanowił wreszcie reaktywować Blue System, a nie siedzieć na laurach i odcinać kupony. Tym bardziej, że ostatni album tej formacji Here I Am ukazła sie w 97 roku więc już bardzo dawno temu. Powinien brać przykład z Thomasa, który mimo, że Modern Talking zakończył działalność w 2003, dalej nagrywa solowe płyty, które z mniejszym lub większym skutkiem odnoszą sukcesy.
Bohlen oprócz Dieter Der Film, działalnością w DSDS, nagraniami Medlocka i Daniela nie kwapi się do wypuszczenia jakiejkolwiek solowej płyty. Wychodzą tylko same składanki Blue System i po co
Jeśli ich sprzedaż wpłynie na to, że Didi wreszcie zacznie myśleć o powrocie Blue System to będzie to chyba największa sensacja i radość dla fanów.

Jak najbardziej się zgadzam z Atlantydą
Comeback Modern Talking już mieliśmy w roku 98 więc osobiście uważam, że miło by było gdyby Dieter Bohlen postanowił wreszcie reaktywować Blue System, a nie siedzieć na laurach i odcinać kupony. Tym bardziej, że ostatni album tej formacji Here I Am ukazła sie w 97 roku więc już bardzo dawno temu. Powinien brać przykład z Thomasa, który mimo, że Modern Talking zakończył działalność w 2003, dalej nagrywa solowe płyty, które z mniejszym lub większym skutkiem odnoszą sukcesy.
Bohlen oprócz Dieter Der Film, działalnością w DSDS, nagraniami Medlocka i Daniela nie kwapi się do wypuszczenia jakiejkolwiek solowej płyty. Wychodzą tylko same składanki Blue System i po co
Ostatnio zmieniony sob paź 24, 2009 17:10 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosiłbym o cytowanie przy pomocy [quote][/quote] i nieużywanie czerwonego koloru w postach.
Powód: Prosiłbym o cytowanie przy pomocy [quote][/quote] i nieużywanie czerwonego koloru w postach.
Dieter Bohlen
- użytkownik #1463
Dokładnie oto mi chodziło, bardzo lubię Thomasa i Dietera, ale też nie chce by MT znowu wracało ponieważ to co przyjęło się drugi raz nie koniecznie może się przyjąć po raz trzeci. Jestem jak najbardziej za wydawaniem co jakiś czas nowych solowych albumówAdi pisze:Mam nadzieję, że rozumiesz przez to tylko taki fakt, że marketingowo i finansowo nie wyszło by im to na dobre więc lepiej żeby pozostali legendą
-
Brother Louie
No właśnie Modern Talking to już legenda i niech nią pozostanie...

Dieter Bohlen