Modern Talking i C.C.Catch - podobieństwa

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
art_system

Modern Talking i C.C.Catch - podobieństwa

Post autor: art_system »

Właśnie przesłuchuję nagrań Caro wpadło mi nagranie Stop Draggin My Heart Around. Zaskoczyłem,że początek jest podobny i kojarzy mi się z piosenką MT i od razu padło na Dont Lose My Number. Sam początek, są niesamowicie podobne nawet odtworzyłem je sobie w tej samej chwili i nakładaja się linie melodyjne. Żeby aż tak coverować??? oj ten Bohlen:):):)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
punky linsky

Re: Modern Talking i C.C.Catch - podobieństwa

Post autor: punky linsky »

Puść sobie jeszcze do tych dwóch kawałków "Don't let me go" z ALONE, praktycznie to samo :wink:
Bohlen lubi kopiować sam siebie, czasem nawet w obrębie jednego albumu - np. na BODY HEAT Blue System mamy "Titanic 650604" i "Too young", które mają praktycznie identyczne podkłady muzyczne i opierają się na dokładnie tych samych akordach, różnią sie tylko tempem i drobnymi smaczkami aranżacyjnymi...
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Linia melodyczna na początku ,,Good Guys Only Win In Movies'' CC Catch i ,,Charlene'' MT :wink:
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Ninio

Post autor: Ninio »

Piosenki C.C Catch to tak jakby "odpad" Modern Talking. Tylko prosze mnie dobrze zrozumiec,sa to rewelacyjne utwory ale robione na styl MT i mam wrazenie,ze piosenki ktore niezmiescily sie na albumach Modern Talking ladowaly u Caro. W zargonie pilkarskim to C.C Catch to tak jakby "rezerwy" Modern Talking dlatego podobienstw jest bardzo duzo.
Co do kopiowania,to juz po stokroc wole aby kopiowal sam siebie niz innych artystow i to w dosc bezczelny sposob.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ninio pisze:W zargonie pilkarskim to C.C Catch to tak jakby "rezerwy" Modern Talking
Niezłe określenie :lol: A "trenerowi" Bohlenowi zostały dzisiaj już tylko rezerwy i to takie z III Ligi :mrgreen: Inaczej też mówiąc te "główne rezerwy" (Thomas i inni) radzą sobie dzisiaj muzycznie o wiele lepiej niż sam trener. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

art_system pisze:Właśnie przesłuchuję nagrań Caro wpadło mi nagranie Stop Draggin My Heart Around. Zaskoczyłem,że początek jest podobny i kojarzy mi się z piosenką MT i od razu padło na Dont Lose My Number. Sam początek, są niesamowicie podobne nawet odtworzyłem je sobie w tej samej chwili i nakładaja się linie melodyjne. Żeby aż tak coverować??? oj ten Bohlen:):):)
dorzucę jeszcze
Hollywood Nights z Geronimo's Cadillac
Stop Draggin My Heart Around z angie's heart
Awatar użytkownika
mabuse89

Jaro25 pisze:Stop Draggin My Heart Around z angie's heart
ooo.. to ciekawe! a możesz okreslic na czym to podobieństwo polega??? Bo jakoś go nie zauważam <bezradny>
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

mabuse89 pisze:
Jaro25 pisze:Stop Draggin My Heart Around z angie's heart
ooo.. to ciekawe! a możesz okreslic na czym to podobieństwo polega??? Bo jakoś go nie zauważam <bezradny>
To sobie posłuchaj to się dowiesz że podobieństwo jest
Awatar użytkownika
mabuse89

Wybacz, ale go po prostu nie zauważam, ich podobieństwo ogranicza się dla mnie do tego, że słychac w nich brzmienie Bohlena i wysokie chórki :wink: ale tylko na tej podstawie możemy wysnuc jeszcze bardziej zadziwiające podobieństwa... może chociaż mała podpowiedź na co mam zwrócic uwagę??? zwrotki, refren, aranż czy linia melodyczna - będę bardzo wdzięczny za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

mabuse89 pisze:Wybacz, ale go po prostu nie zauważam, ich podobieństwo ogranicza się dla mnie do tego, że słychac w nich brzmienie Bohlena i wysokie chórki :wink: ale tylko na tej podstawie możemy wysnuc jeszcze bardziej zadziwiające podobieństwa... może chociaż mała podpowiedź na co mam zwrócic uwagę??? zwrotki, refren, aranż czy linia melodyczna - będę bardzo wdzięczny za odpowiedź :)
aranżem linia melodyczną przecież to słychać
Awatar użytkownika
mabuse89

Może masz po prostu ,,lepsze ucho'' :wink: w każdym razie dzięki, przesłucham sobie jeszcze parę razy te 2 kawałki i może przyznam Ci 100% racji :wink: byc może niebawem dojdziemy do konkluzji, że każdy kawałek napisany dla CC Catch ma swój odpowiednik w muzyce Modern Talking :)

No to ja apropo tego tematu dorzucam jeszcze ,,Tears Won't Wash Away My Heatache'' i ,,Stranded In The Middle Of Nowhere''
obrus1995

Post autor: obrus1995 »

Są takie same ponieważ Dieter Bohlen pomagał zespołowi C.c catch :]
10 second to Coundtown
Awatar użytkownika
mabuse89

Pomagał? To chyba za mało powiedziane... Odwalał całą robotę brzmi już lepiej :wink:
,,Night In Africa'' jest chyba kolejną siostrą ,,Stranded In The Middle Of Nowhere'' :!: Zauważcie, jak Thomas śpiewa ,,I'm stranded in the middle of nowhere'', a CC ,,I'm dreaming of the night in Africa'' - niemalże ta sama melodia i identyczna liczba sylab :!:
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Jaro25 napisał(a):

??? Też nic nie znalazłem, aż tak podobnego...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

art_system pisze:Jaro25 napisał(a):

??? Też nic nie znalazłem, aż tak podobnego...
od 5 sekundy do minuty jest podobny .

Born On The Wind jest podobnie zrobiona układ chórków i wokalu jak w Stranded In The Middle Of Nowhere''
tylko melodia inna .
Awatar użytkownika
mabuse89

Jaro25 pisze:Born On The Wind jest podobnie zrobiona układ chórków i wokalu jak w Stranded In The Middle Of Nowhere''
tylko melodia inna .
Jaro, po raz kolejny mnie zaskakujesz :shock: tym razem jednak zgadzam się z Tobą pod koniec utworu ,,Born On The Wind'' jest pewna analogia do ,,Stranded In The Middle Of Nowhere'' :wink: Byc może Dieterowi tak podobał się ,,Stranded In The Middle Of Nowhere'', że postanowił jego ,,cząstki'' umieścic w 3 balladach CC :)
ODPOWIEDZ