Powołując się na główną stronę i serwis spiegel.de:
Wczoraj w Springfield (USA) w wieku 82 lat zmarł Al Martino. Ten amerykański wokalista włoskiego pochodzenia naprawdę nazywał się Alfred Cini, a największe sukcesy święcił w latach 60. kiedy to nagrał m.in. przebój "Spanish Eyes".
Piosenka ta w nowej wersji znalazła się w 1993 roku na albumie "The Voice To Your Heart" w całości wyprodukowanym przez Dietera Bohlena.
Zawsze podobały mi się jego piosenki, ale najbardziej jednak te, które zostały skomponowane przez Dietera, a zwłaszcza "Spanish Ballerina"
[']
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Zegnaj Al...W moim sercu zawsze będą rozbrzmiewać Twoje przepiękne piosenki takie jak Do you remmember that night in Pasadena,Spanish Ballerina czy What happened to Marie...
Obdarzony wielkim głosem Amerykanin, nagrał masę fantastycznych piosenek, także i bez Dietera i trzeba przyznac, że ta że współpraca była bardzo ciekawa mi się podoba najbardziej "Lady Rosalita" i "Do you remember the night in Pasadena". Cudowną piosenką jest też "Lisa Heart". To chyba mój faworyt.Dlaczego ta współpraca się skończyła wie tylko Dieter.
Szkoda Ala.
Give me peace on earth-Please try We stil have dreams-Dreams about Modern Talking It's your smile-Dieter's smile Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
OMG same jedno zdaniowe posty, przecież to spam! Co ma Dieter powiedzieć? Wszyscy wiemy jak traktuje swoich współpracowników, pewnie nawet nie zauważył odejścia tego Pana. To dopiero smutne.
Peter - Rex Gildo zmarł w 1999 roku, na skutek obrażeń, po tym jak wyskoczył z okna. Chorował i z tego powodu targnął się na swoje życie. Żył 63 lata.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań