M.T The Video

Szukasz piosenki? Chcesz zidentyfikować jakieś nagranie? Pisz tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

M.T The Video

Post autor: Jaro25 »

Dzisiaj właśnie przegrywałem kasetę VHS M.T na komputer i jedna rzecz mnie zdziwiła że był klip Give Me Peace On Earth a na kasecie pisze Video picture book i znajomy mówił że ją kopił ją w1989 w Monachium .
Może ktoś z forum też tak ma
Ostatnio zmieniony pn paź 12, 2009 19:33 przez Jaro25, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Re: M.T The Video

Post autor: Blue Forever »

Drogi Jaro -

Czy mógłbyś dać mi małą instrukcję co muszę zrobić żeby przegrać VHS na kompa? Jaki przewód, jaki program do nagrania itp.?

Dzięki z góry!

Pozdr.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Trzeba mieć kartę telewizyjną i zależności od magnetowidu ale wejście przeważnie przewodem antenowym który łączy VHS z tv lub eurozłącze a do nagrywania Virtual Dub lub dowolny program nagrywania
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Tak wygląda okładka do tej kasety.
W latach 90 tych można ja było kupić także w polskich sklepach muzycznych i to całkiem tanio.

Obrazek

Sa na niej 3 "teledyski" Video Picture Book,polegają one na tym,ze wyświetlane są zdjęcia z klipów ,które są nagrane na kasecie.Szkoda,ze kaseta nie zawiera wszystkich teledysków,rarytasem są na niej teledyski z występów "There's Too Much Blue In Missing You" oraz "Keep Love Alive".
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

atlantyda ;o)a na niej 3 "teledyski" Video Picture Book,polegają one na tym,ze wyświetlane są zdjęcia z klipów ,które są nagrane na kasecie.Szkoda,ze kaseta nie zawiera wszystkich teledysków,rarytasem są na niej teledyski z występów "There's Too Much Blue In Missing You" oraz "Keep Love Alive".
Te teledyski mam ale czas tych klipów się nie zgadzają przy You're My Heart, You're My Soul pisze 5.36 a na klipie jest 3.14
Video Picture Book, mam 2 klipy Video Picture Book a 3 Give Me Peace On Earth jet normalny teledysk
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jeżeli chodzi o czas to może być zwyczajna pomyłka przy druku,bo ja mam też tą krótszą wersję.
A jeżeli chodzi Video Picture Book to ja nie mam teledysku Give Me Peace On Earth ,u mnie leci to tak jak opisałam wcześniej.
Miałam tych kaset chyba ze 4 i na żadnej nie było teledysku Give Me Peace On Earth.
Miałam polskie wydania i teraz mam niemieckie.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Może jakieś późniejsze wydanie
piciasty

Post autor: piciasty »

W latach 90 tych to był nie lada rarytas ,mysle ze wydanie DVD rekompensuje wszystko przede wszystkim jakosc no ale co innego z BS.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Też mam tą kasetę i nie ma tam klipu do "Give Me Peace On Earth". Dlaczego? Ów VHS został wydany w 1986 roku, najprawdopodobniej zaraz po premierze singla "Geronimo's Cadillac", a przed nakręceniem filmu promocyjnego do "Pokoju na Ziemii". Gdyby wydany został 1-2 lata później, dodatkowo byłyby zapewne 3 teledyski, które powstały później.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Maro_D pisze:Też mam tą kasetę i nie ma tam klipu do "Give Me Peace On Earth". Dlaczego? Ów VHS został wydany w 1986 roku, najprawdopodobniej zaraz po premierze singla "Geronimo's Cadillac", a przed nakręceniem filmu promocyjnego do "Pokoju na Ziemii". Gdyby wydany został 1-2 lata później, dodatkowo byłyby zapewne 3 teledyski, które powstały później.
Hyba po premierze singla Give Me Peace On Earth a nie po "Geronimo's Cadillac"
bo kaseta została wydana w połowie listopada 1986.
Obrazek
ODPOWIEDZ