Chylińska w stylu MT!!!

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Maciek Kowerski

Chylińska w stylu MT!!!

Post autor: Maciek Kowerski »

http://muzyka.onet.pl/10172,2053571,new ... K=61111207
http://w779.wrzuta.pl/film/8NmZVMTaiJ5/ ... _zapomniec

Sami zobaczcie. Jak dla mnie to styl bardziej przypominający Reni Jusis, ale w tym drugim linku ewidentnie pod głosem komentatora słychać brzmienie MT.
Awatar użytkownika
tanathos

Re: Chylińska w stylu MT!!!

Post autor: tanathos »

tytuł płyty "Modern Rocking" mówi sam za siebie :wink:
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Jestem pod wrażeniem :) Agnieszka Chylińska zaskoczyła mnie totalnie tytułem albumu ,jak i piosenką "Nie mogę Cię zapomnieć" 8).
Super nagranie faktycznie przypominające styl naszych idoli Modern Talking.

Dodam od siebie,że Agnieszka Chylińska zawsze była moją ulubioną polską wokalistką,mam jej prawie wszystkie albumy i zawsze ją lubiłam.
Super Aga,wielkie brawa!!! . Mamy nadzieję,że piosenka ta stanie się hitem u nas,czego bardzo życzymy 8).
No to Agnieszka zaskoczyła nas fanów :) .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja rownież jestem pod wielkim wrazeniem :wink:
Modern Talking jak sie patrzy :mrgreen:
Komentarze na wrzucie może nie sa fajne, bo dla wielu Aga Chylińska jest kojarzona z zupełnie innym stylem, ale zmiany sa dobre i na lepsze :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Ona chyba lubi MT bo kiedyś nawet wykonywała ich piosenkę na jakimś koncercie no i teraz jeszcze to. Hmm Na pewno jest ich fanką tak jak my.
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
smok04

Post autor: smok04 »

Z calej tworczosci Agnieszki czy solowej czy z O.N.A podobala mi sie tylko jedna piosenka a dzis przechodza mnie ciary po wysluchaniu nowego utworu.Szok z niedowierzaniem,ze odwazyla sie zmienic styl.Moze z Jej strony to .zazdrosc po reaktywacji KOMBII i ich odniesionemu sukcesowi :) Czas na taneczna Age.Czekam na cala plyte z niecierpliwoscia
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Tytuł rzeczywiście nawiązuje z brzmienia do Modern Talking, ale promujący płytę singiel moim zdaniem niewiele ma wspólnego z MT, zgodzę się z tu Maćkiem, że bardziej ten styl kojarzy się z Reni Jusis. Na pewno fajne jest to, że Agnieszka odważyła się na taki krok (zupełna zmiana stylu) ale jeśli utwór promujący to najlepsze co Chylińska ma do zaprezentowania na tej płycie to ja jej sukcesu nie wróżę. Gdyby jednak ta płyta w jakikolwiek sposób przyczyniła się do wspomnienia w mediach o Modern Talking - to my Fani, bardzo się będziemy cieszyć i gorąco tej płytce kibicować. Może przy tej okazji jakaś ogólnopolska rozgłośnia przypomni którąś z piosenek MT ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
venturak

Nowy singiel A. Chylińskiej

Post autor: venturak »

Kod: Zaznacz cały

http://www.plejada.pl/4,24586,news,1,1,chylinska_podzielila_fanow,artykul.html
posłuchajcie... tak się zastanawiam, czy jej nowy album "Modern Rocking" nie nawiązuje do Modern Talking? Wiem, że śpiewała i lubiła MT kiedyś :D
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

po 1) link jest źle wklejony
po 2) nie działa (dobrze wklejony) :D
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
m.p
Kontakt:

Post autor: m.p »

Co to ma wspólnego z MT?
Brzmienie jest klubowe a że w nazwie nowego albumu jest "modern" ....

Czy mam z tego miejsca podać wszystkie albumy, firmy , etc które w swoim szyldzie maja Modern?:)

--> http://www.depechemode.pl/ - Modern Mode np ... ok , nie prowokuje... ;)))

To mój pierwszy post a infantylność tematu rozkłada mnie na łopatki ...
MJay
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MJay »

m.p pisze:Co to ma wspólnego z MT?
Brzmienie jest klubowe a że w nazwie nowego albumu jest "modern" ....

Czy mam z tego miejsca podać wszystkie albumy, firmy , etc które w swoim szyldzie maja Modern?:)

--> http://www.depechemode.pl/ - Modern Mode np ... ok , nie prowokuje... ;)))

To mój pierwszy post a infantylność tematu rozkłada mnie na łopatki ...
Żeś nie przeczytał dokładnie więc się zamknij. Już Ci tłumaczę co to ma wspólnego z MT :
- Utwór promocyjny album "Nie mogę Cię zapomnieć",akordy w intro są niemal identyczne z tymi w You're My Heart,You're My Soul.
- "Modern Rocking" - To gra słów,wymawia się to "Modern Roking),czyli tylko jedna literka i mamy nazwę naszego zespołu ;)
- Jakby Ci się chciało obejrzeć wywiad,to byś zobaczyć że Chylińska jest fanką MT
- Chylińska przyniosła do studia album MT,i powiedziała "Panowie,ja chcę coś takiego"...
Ostatnio zmieniony pn paź 12, 2009 17:14 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Za słownictwo użyte w tym poscie użytkownik otrzymuje ostrzeżenie. Jako, ze nie jest to osoba nowa na forum (wcześniej banowana m.in. pod nickami Mikiki i fan), to ostrzeżenie będzie pierwszym i ostatnim. Zamiast kolejnego pojawi się blokada konta.
Screw you guys, I'm going home!
Awatar użytkownika
m.p
Kontakt:

Post autor: m.p »

Słuchaj "kolego", teksty w stylu "się zamknij" są na poziomie przedszkola.

Żaden z akordów to nie akord MT. Skąd wiem bo zajmuję się muzyka na co dzień.
To że A.Chylińska ma sentyment do MT o tym powszechnie wiadomo, pamiętam jak grała koncerty z ich repertuaru na nutę O.N.A.
Co do Twojego angielskiego - nie będę się wypowiadał...

Inspiracją może był MT (sentyment) ale brzmienie jest inne a elektryzuje jedynie tytuł...
MJay
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MJay »

Arek się mnie znów czepia,więc proszę w jasną cholerę zblokować mi możliwość pisania na forum i pozwolić mi tylko czytać posty.
Nie chcę uczestniczyć w dyskusji tego forum,ponieważ ciągle się na mnie patrzy przez pryzmat tego co było kiedyś...

Wszystkich którym coś się nie podoba,kieruję do mojego opisu.
Screw you guys, I'm going home!
jkris

Post autor: jkris »

m.p pisze:To że A.Chylińska ma sentyment do MT o tym powszechnie wiadomo, pamiętam jak grała koncerty z ich repertuaru na nutę O.N.A.
Co do Twojego angielskiego - nie będę się wypowiadał...
Inspiracją może był MT (sentyment) ale brzmienie jest inne a elektryzuje jedynie tytuł...
jesli dobrze pamietam to Chylinska zaspiewala jedynie YMHYMS- o calych koncertach nie slyszalem.
nie wiem co zarzucasz angielskiemu MJay'a? to co napisal to przeciez racja- tytuł plyty jest ewidentnym nawiazaniem do nazwy MT, a wymowa rozni sie jedynie jedna litera.
Chylinska faktycznie powiedziala, ze uwielbia Thomasa i ze do swoich nowych producentow poszla z pyta MT z zyczeniem nagrania czegos takiego- ale smiesznym byloby oczekiwanie ze nagle przeobrazi sie w CCCatch II. wg mnie "cos takiego" oznacza ze chciala cos tanecznego, nowoczesnego, swiezego. moze MT dzisiaj brzmialby wlasnie tak?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Może brzmiałoby, a może nie... Tego nie wiemy. Ale z tym co wydano pod szyldem MT wiele wspólnego nie ma.
Coś tam na początku nawiązuje do YMHYMS, ale później piosenka niczym nie wyróżnia się spośród mnóstwa podobnych nagrań, które można usłyszeć na Esce czy innych tego typu stacjach. Jakoś brakuje temu melodyjności.
I jeszcze ten irytujący "pierdzący" bas (nie wiem jak go trafniej określić), który na szczęście w Modern Talking nigdy się nie pojawił :roll:

Myślę, że gdyby nie wypowiedzi Chylińskiej i tytuł płyty, nikt nie wspomniałby na naszym forum o tym kawałku.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ