Nowy zespół Dietera - jakie to będą piosenki? (Indiggo)

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Dominik

Nowy zespół Dietera - jakie to będą piosenki? (Indiggo)

Post autor: Dominik »

Jak myślicie - dawajcie swoje typy ;) Wg mnie będą to piosenki typu Millane Fernandez i Isabel :) jestem niezmiernie szczęśliwy, że DB znów coś produkuje, a przede wszystkim, że pisze NOWÂĄ muzę :) mam nadzieję, że nie będę to tylko piosenki typu DsDS - "Don't Call It Love" (ale szmira :/)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dziewczyny nie wyglądają na osoby chętnie śpiewające ballady, całe szczęście ;)
Utwór był produkowany w Jeoparku, więc brzmieniowo nie będzie chyba odbiegał od tego co było w ostatnich latach. Mój typ to klimaty z albumu "Magic Of Music" i takie nagrania jak "Celebration" czy "We Wanna Share This Moment Together".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

coś przeczuwam, że to mogą być piosenki a la TATU (mi się podobają) :)
Przemo

Post autor: Przemo »

Ja obstawiam styl Millane Fernandez. Mam nadzieję, że pisoneki będą mniej plastikowe niż "DSDS". W każdym razie CD kupię.
Przemo
Awatar użytkownika
Peter

Re: Nowy zespół Dietera - jakie to będę piosenki?

Post autor: Peter »

Jeśli myślicie o Miami Twice, to zagadka nam się trochę rozjaśniła. :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Nowy zespół Dietera - jakie to będę piosenki?

Chodziło o Indiggo :P
Awatar użytkownika
Peter

Re: Nowy zespół Dietera - jakie to będą piosenki? (Indiggo)

No jeśli chodzi o Indiggo to ja to lubię, to fajna muzyka dance.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

hmm mam nadzieje że będzie to coś żywszego niż muza jaką tworzył z Markiem
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Tak to znacznie żywsze niż Cload dancer chociaż to też lubię. Posłuchaj sobie Be my boyfriend.
Awatar użytkownika
Peter

Czy ktoś wie dlaczego Dieter nie ma ochoty współpracować z Indiggo? Może dlatego, że nie wypadły najlepiej na Eurowizji.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Może przesłuchał po pewnym czasie singiel który dla nich zrobił i spalił się ze wstydu :lol:
Awatar użytkownika
Peter

O którym singlu mówisz? Bo Be my boyfriend nie jest zły, mi się bardzo podoba, choć uważam, że I'm comming jest trochę słabszy. Na pewno słaby jest drugi singiel.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Singiel był tylko jeden, drugi całe szczęście nie wyszedł. Siostrzyczki w America's Got Talent wypadły z tym co miało nim być jeszcze gorzej niż Alexander na światowym Idolu...
Prawdopodobnie gdyby nie ich zgłoszenie do rumuńskich eliminacji Eurowizji żadne nagranie nie ujrzało by światła dziennego, więc nic dziwnego że Dieter nie był zainteresowany współpracą.
Awatar użytkownika
Peter

A ja uważam, ze szkoda, że współpraca nie przyniosła longplaya. Chętnie bym sobie posłuchał czegoś takiego.
Awatar użytkownika
Peter

Siostrzyczki mają bardzo ciekawe biografię. Urodziły się w Bukareszcie, pochodzą z inteligenckiej rodziny.Ojciec jest pisarzem (autorem 42 książek) i reżyserem (autorem 50 filmów), matka wykłada światową literaturę i jest doktorem literatury. Starszy brat jest specjalista z zakresu międzynarodowych stosunków gospodarczych. Siostrzyczki miały kontakt z muzyką już od bardzo wczesnych lat.
Ich debiut przypadł na rok 1996 w Rumuńskiej Telewizji Narodowej i w radiu z piosenką Colind, colinde, której słowa napisał Michai Eminesci - największy poeta rumuński. Od tego czasu siostrzyczki - bardzo popularna grupa w Rumunii brały udział we wszystkich ważniejszych programach w TV i w radio, w koncertach, konkursach, wideoklipach, występując często w prasie (artykuły, wywiady, plakaty itp.)
W wieku 15 lat zaprezentowały swoje utwory znanej rumuńskiej firmie płytowej - Media Pro Music, która od razu podpisała z nimi kontrakt.
W 2000 r. ich pierwszy album ujrzał światło dzienne, na którym siostrzyczki zaprezentowały prawdziwe hity jak Nu-mi-pasa ( I don't care), Clar de luna (moonlight), E-bine (It's OK), Parfumal tau (Your secret) Amu er grija (I'll take care), La Indiggo (At Indiggo) Darsan nu ne para rau (But let's not be) i Asta - i -lunea (That' s the world) Znakomita płyta, bardzo polecam. Album ten przyniósł Michaeli i Gabrieli wielką popularność w rumuńskim przemyśle muzycznym.
Latem 2003 roku Indiggo wylansowały w Niemczech pierwszy singiel na europejską skalę zatytułowany Hip hop Jam, wyprodukowany przez Davida Brandesa, bardzo chwytliwą piosenkę w stylu latino, z wpływami muzyki kubańskiej, która wskoczyła na czołowe miejsca list przebojów w paru krajach (Austria, Niemcy i Szwajcaria). Wideoklip do piosenki z stał nakręcony na Majorce.
Indiggo występowały w bardzo popularnych programach niemieckich jak min; Ballerman w RTL II, Top of the pops w RTL, na Vivie, Vivie plus, ZDF, Sat 1, pośród takich gwiazd jak In-grid, Scooter czy ...DJ Otzi. Piosenka Indiggo była zamieszczana na wielu składankach w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Finlandii, Polsce, Ukrainie, Węgrzech i Estonii pośród piosenek Modern Talking, No Angels, Sarah Connor, Geri Halliwell czy Scooter.
Niebawem nastąpiła trasa koncertowa przez Niemcy, gdzie siostrzyczki wywoływały prawdziwą histerię wśród nastolatków, szalejących za ich występami na żywo.
a Siostrzyczki zwróciły na siebie uwagę Carlo Vista (ex managera od Sary Connor)
Siostrzyczki współpracowały też z Palem Berkovicsem poprzednim managerem od Lizy Minelli, jednym, który miał swój udział w starcie Kaiser twins Zamiłowane w muzyce klasycznej siostrzyczki zaczęły śpiewać z barytonem Danem Iordachescu.
Później już wiadomo, nastąpiła współpraca z Bohlenem, a 10 3. 2006 powstał Be my boyfriend. Szerzej na temat tej współpracy pisze Arek. Dla mnie jest to rewelacyjny singiel, bardzo chwytliwy utwór, może z niezbyt ambitnym tekstem, ale z nadcelującą aranżacją, drugi z utworów już nie jest tak dobry, ale też mi się podoba. Dieter jednak nie był zainteresowany dalszą współpracą, wolał zapewne się skupić na III edycji DSDS, a szkoda.
Tak więc siostrzyczki pracowały z takimi producentami jak
- Dieter Bohlen.
- David Brandes (Chris Norman, Bad boys blue)
- Thomas Noehres ( Sarah Connor, Scorpions)
Szkoda, ze nie stały się drugim Modern Talking, choć może jeszcze nagrają coś fajnego.
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:10 3. 2006 powstał Be my boyfriend... Dla mnie jest to rewelacyjny singiel, bardzo chwytliwy utwór, może z niezbyt ambitnym tekstem, ale z nadcelującą aranżacją, drugi z utworów już nie jest tak dobry, ale też mi się podoba.
hehe, mam nadzieje, ze sie nie obrazisz ale oczom nie moglem uwierzyc po przeczytaniu tej czesci Twojej wypowiedzi :shock:
w moim odczuciu BMB to jeden z najgorszych koszmarow muzycznych jaki wyszedl spod reki Bohlena. Nadecelujaca aranzacja :?: :shock: toz to horror dla uszu ;-)
no ale rozne sa gusta zatem szanuje Twoje zdanie 8)
ODPOWIEDZ