Dieter i Eurowizja! (Indiggo)

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Dieter i Eurowizja! (Indiggo)

Post autor: Pkmodern »

Tak więc 26 lutego w TV Rumuńskiej przekonamy się czy Indiggo znalazły sobie w Dieterze "Boyfrienda"???
A do tej pory czekajmy cierpliwie na pojedynek dwóch Panów!
Pozdraiwam!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dość ryzykowna ta decyzja o starcie, Thomas ma dwóch rywali, Dieter startuje przeciwko dwudziestu paru. Szkoda też, że nigdzie jeszcze nie ma próbek "Be My Boyfriend", moglibyśmy ocenić potencjał nagrania.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

coś przeczuwam, że to mogą być piosenki a la TATU :) (mi się podobają)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Od osoby prowadzącej stronę www.indiggo.de otrzymałem informację, że "Be My Boyfriend" to popowy kawałek z elementami muzyki dance.
Wiele to nie mówi, może być to coś jak Millane Fernandez, może być coś jak "We Wanna Share This Moment Together" DSDS, ale na pewnie nie będzie ballady :P
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Artykuł o Dieterze i Indiggo (po niemiecku):

http://www.bild.t-online.de/BTO/promisk ... enien.html

Zdaje się, że dziewczyny go męczyły prośbami o nagranie piosenki, a potem same zgłosiły ją do Eurowizji (ale mój niemiecki jest słaby-opieram się na chaotycznym bełkocie z translatora :D )

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Dziś o 18:30 w programie Exclusiv na RTL pokazano Dietera z "Rumuńskimi Dziewczynami". Dziewczyny zaśpiewały zwrotkę "Przyjaciela" i muszę stwierdzic że ta piosenka nie ma za duże szanse wygrac Eurowizję. Z pierwszego odsłuchu przypomina produkcje dla Millene Fernandez (kto wie czy to nie wcześniejszy kawałek przygotownany dla Millene). Ale najciekawsze jest to, iż zapytano Dietera czy swoją piosenką nie będzie robił konkurencji dla Thomasa Andersa - Dieter odpowiedział z uśniechem na ustach, że nie uważa iż jest dla Thomasa konkurencją.
Pozdrawiam!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pokazał się teledysk do piosenki (http://www.moderntalking.pl/indiggo.rm- od 12 minuty).

Klip przypomina trochę "Like Snow In June" Isabel.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Po przesłuchaniu "Be My Boyfriend" sadzę, że Indiggo mają o wiele większe szanse w Eurowizji niż Thomas, chociaż obojgu życzę powodzenia w eliminacjach :]
Obrazek
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

A ja uważam,że Thomas ma większe szanse
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dlaczego nie dziwi mnie to Ann, dlaczego... ;)

Lista utworów to:

1. Be My Boyfriend 3:00
2. I'm Coming 3:40

Prawdę mówiąc wolę tak, niż gdyby miał być jakiś remix Boyfrienda, bo może druga piosenka będzie ciekawsza od pierwszej...
Awatar użytkownika
R.S.

Post autor: R.S. »

Właśnie obejrzałem sobie występ Indiggo w TVR.
W odróżnieniu od niektórych podopiecznych DB, siostry ksero potrafią śpiewać na żywo. Na pewno pod tym względem wypadły dużo lepiej niż niektórzy dzisiejsi wykonawcy.
Czy sama piosenka się przebije ? Trudno wyrokować. W internetowym rankingu (http://www.tvr.ro/eurovision/melodii.php) jest na 5-tym miejscu. Na 1-szym jest natomiast piosenka, którą ja uważam za beznadziejną, ale o gustach się nie dyskutuje ...
Pozdrawiam
R.S.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jak dla mnie najlepsza była propozycja numer 1, no i może 3.
Siostry ksero są beznadziejne, jestem przerażony tym co zaprezentowały...
Jednak rumuńska publicznośc jest taka jak polska i głosuje na wykonawcę co by nie śpiewał W głosowaniu prowadzi Akcent, który był jeszcze gorszy niż Indiggo.
brati

Ludu!!! przecieÂż to szmira!!!

Post autor: brati »

... Nawet gdyby Bohlen zwymiotował publicznie to też znaleźli by się tacy, którzy w jego wymiocinach upatrywaliby się ....HITU!
To całe Indiggo czy jak im tam to lipa jakich mało. I dziw bierze , że są tacy, którzy poważnie myśleli , że Rumuni dadzą sie nabrać na taki kicz! Ludu!! ... A mozę spróbujecie zrobić hit na miarę YMHYMS z piosenki Shooting Star???? Jest piękna, prawda? Tak , dodana do tej śmiesznej płytki spacjalnie dla Was, żebyście wswojej naiwności już zamawiali kolejną płytę pełną przebojów:-)
Pozdrawiam wszystkich ... fanów pana Bohlena

edit: wiadomość ocenzurowana przez moderatora
Nothing but the truth...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Siódme miejsce mi osobiście bardzo odpowiada :)
Nie wygrały, bo z tą piosenką i tym wokalem wygrać nie mogły - prawidłowo. Ale nie były też ostatnie (bo trzeba przyznać, że byli jeszcze gorsi od nich...), co mimo że nie przepadam za Boyfriendem cieszy mnie.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Czy na singlu Dietera i Indiggo "Be My Boyfriend" się skończy współpraca, czy jeszcze coś jest planowane? Czy coś może wiecie o tym :) Wg mnie te dziewczyny są żałosne... a jak pisał Arek, to... Dieterowi spodobało się ich foto, być może dlatego, że są ładne napisał im tę piosenkę, gdyby było inaczej, może by nie pisał :] widać, że Bohlen ocenia ludzi po wyglądzie, ale to jego osobista sprawa :]
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Piosenka zdaje się, że była już gotowa, skoro tak od razu wpadły do studia i nagrały. Szuflada Dietera jest zapewne wypełniona utworami, które tylko czekają na wokalistów 8)
Piosenka jest adresowana do młodszej grupy słuchaczy, i wydaje mi się ma szanse na sukces wśród wśród nich - tak jak grupy Chipz i Banaroo. Z myślą o nich jest zresztą promocja w programie Toggo. Jeśli singiel się sprzeda, możemy doczekać się albumu.
ODPOWIEDZ