Pomyłka w "You And Me" (?)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
tanathos

Pomyłka w "You And Me" (?)

Post autor: tanathos »

od jakiegoś czasu zastanawia mnie pewien mały dysonans, a mianowicie:
w piosence Modern Talking "You and Me" z 5 albumu w refrenie po 2 zwrotce Thomas (tak ja to słyszę) śpiewa zwrot

"and I never want to love you

podczas gdy w refrenie po 1 zwrotce -i w tekście- wyraźnie jest napisane

"And I never want to lose you"

sens obu zwrotów jak wiadomo jest przecież zupełnie inny :wink:

czyżby więc podczas nagrywania tej piosenki w studio Thomas się przejęzyczył a Dieter tego po prostu nie zauważył?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
venturak

Re: Pomyłka w "You And Me" (?)

Post autor: venturak »

lub masz zły text :) lub błąd w texcie
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja też słyszę różnice...najpierw jest lose a w 2 refrenie love
Może Dieter tak specjalnie zrobil...?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
tanathos

venturak pisze:lub masz zły text :) lub błąd w texcie
nie ma błędu w tekście! wyraźnie słychać że podmiot liryczny w 2 refrenie zmienił swoje stanowisko wobec adresata swojej wypowiedzi :wink:
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

To właśnie było lepsze w MT z lat 80. - drugi refren bardzo często różnił się nieco od pierwszego. Jeśli chodzi o YOU AND ME to jest tam jeszcze jedna różnica - "You're my one and you're my only" w pierwszym refrenie, później jest "You're the one and you're the only".
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

tanathos pisze:od jakiegoś czasu zastanawia mnie pewien mały dysonans, a mianowicie:
w piosence Modern Talking "You and Me" z 5 albumu w refrenie po 2 zwrotce Thomas (tak ja to słyszę) śpiewa zwrot

"and I never want to love you

podczas gdy w refrenie po 1 zwrotce -i w tekście- wyraźnie jest napisane

"And I never want to lose you"

sens obu zwrotów jak wiadomo jest przecież zupełnie inny :wink:

czyżby więc podczas nagrywania tej piosenki w studio Thomas się przejęzyczył a Dieter tego po prostu nie zauważył?
Dlamnie to nie nowosc ze Thomas spiweajac na zywo w textach bledy robi.
Ja go na solowych w latach 90 pare razy zlapalam ze text spiewal z bledami. Raz zapomnial kawalka textu Chery Chery lady i poprosil moja kolezanke Katje o pomoc w spiwewaniu.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Evaalex pisze:Dla mnie to nie nowosc ze Thomas spiweajac na zywo w textach bledy robi.
Nawet rok temu w Sopocie jak śpiewał Geronimo's Cadillac to pomylił się, w 1 zwrotce zaśpiewał tekst z 2 zwrotki :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Evaalex pisze: Dla mnie to nie nowość ze Thomas śpiewając na żywo w textach błędy robi.
.
Thomasowi się błędy zdarzają podczas występu na żywo i wcale bym z tego nie robiłbym wielkiej sensacji :lol:
Lynn

Post autor: Lynn »

Błąd też jest w You're not alone .
Thomas bardzo dziwnie wymawia again,wsłuchajcie się'
www.youtube.com/watch?v=6Qvhn4CiWzc
Awatar użytkownika
tanathos

mówicie o błędach w utworach wykonywanych na żywo a w "You and me" błąd jest w wersji albumowej, studyjnej!!

2 refren jest przez to jedno słowo kompletnie sprzeczny z pierwszym!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

A Wam o co chodzi, bo nie bardzo rozumiem. O dwa przekręcone słowa? Thomas przekręca słowa w piosenkach, na koncertach? Fakt, jest w pierwszym refrenie - lose you, a w drugim - love you; albo - you`re my one and you`re my only, a w drugim - you`re the one and you`re the only, no i co z tego? W Sopocie też coś tam pomylił, też słyszałam, ale nigdy nie pisałabym o tym. O to się spieracie? Nie ma o co, wierzcie mi. To Thomasa wina? A może to wina Dietera, bo może coś przeoczył? To oburzające, to co tu piszecie. Sorry, ale tych komentarzy tu w ogóle nie powinno byc, ani tego tematu. Możecie mnie za to zwymyślac, nie pogniewam się. Musiałam wyrazic swoje oburzenie na ten temat. I nie mogłabym miec żalu do Thomasa o taką bzdurę, bo musiałabym się wcześniej obrazic na Dietera za to, że rozwiązał zespół parę lat temu. A więc widzicie, że to o czym piszecie, dla mnie nie ma żadnego znaczenia, a widzę, że dla Was to jest sprawa wielkiej wagi. Nie bierzcie sobie tego aż tak do serca. Ważne, że piosenka nam się podoba, czyż nie? :mrgreen:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
tanathos

kwestionujesz ten temat? nieładnie. diabeł przecież tkwi w szczegółach
a pomyłka jest, i to nie w jakiejś tam wersji koncertowej tylko w studyjnej albumowej. i to jest oburzające, a nie nasze dążenie do odkrycia i poznania prawdy !! :P
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Nie no to już szczyt wszystkiego. Nie mam ochoty się z Tobą o to kłócic, bo uważam, że to nie ma sensu. Widzisz w tym jakiś sens, bo ja nie. No i co z tego, ze na studyjnym albumie. Będziesz się do końca życia o to gniewac na Thomasa czy na Dietera? Ja też te błędy zauważyłam parę lat temu, na The Collection, którą przegrał mi kuzyn, ale mało mnie to obeszło tak jak i teraz mnie to nie obchodzi. Jest coś tam żle to jest i ani Ty ani ja tego nie zmienimy. Nie ma szans. Ale i tak się cieszę z Twojego komentarza, chociaż się nie zgadzamy w tej jednej kwestii. Prawda jest jedna i całkiem bolesna. Musiałbyś osobiście zapytac któregoś z nich i dowiedziec się tej jakże ważnej sprawy błędów w ich tekście. W końcu musisz mi przyznac rację, już ja wiem co mówię. Dziękuję za komentarz
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Popieram MTalkingusia28,nie ma nad czym tyle dyskutować,możliwe że to celowo zostało tak zaśpiewane.
Pasuje jedno i drugie w tym refrenie.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Do atlantyda ;o) Dziękuję za poparcie. Chociaż jedna osoba, która tu logicznie myśli. :D

Awatar użytkownika
voyteck73

Post autor: voyteck73 »

MTalkingusia28, wydaje mi się,że jest tu więcej osób, które logicznie myślą. Więc trochę pokory w osądach.
Świat powstał z chaosu... ale nie całego, sporo jeszcze zostało.
ODPOWIEDZ