Największy przebój lat 80-tych?
- Daniel
Największy przebój lat 80-tych?
Wytypowałem 5 piosenek, które wg mnie zasługują na największy przebój lat 80tych.
Ciekawe którą piosenkę uważacie za wizytówkę tych lat ?
Ciekawe którą piosenkę uważacie za wizytówkę tych lat ?
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 10:51 przez Daniel, łącznie zmieniany 3 razy.
- IndependentGirl
- you're my heart
- Gasolina91
Re: największy przebój lat 80tych ?
Jako że jestem wielką fanką Modern Talking postawiłam na You're My Heart... choć Billy Jean jest genialnym utworem Michaela no i do tego ten wspaniały Moonwalk z teledysku 
Point Of No Return
- Atlantis
Kiedyś jakaś gazeta zrobiła podobna ankietę, tam wygrało Livin' on a prayer, tu widzę nie ma go wcale. Wg mnie wskazanie największego przeboju w tej dekadzie jest zupełnie nie możliwe.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Daniel
Piosenek rockowych i metalowych nie brałem pod uwagę, bo to nie są ulubione klimaty fanów Bohlena 
Poza tym akurat w naszym kraju Living On A Prayer wcale nie był wielkim przebojem.
Poza tym akurat w naszym kraju Living On A Prayer wcale nie był wielkim przebojem.
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
A ja postawiłem na Madonna Like a Virgin
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 11:04 przez Jaro25, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adi
Wahałem sie pomiędzy Madonną, Michaelem Jacksonem a Modern Talking. Ostatecznie jednak postawiłem nieobiektywnie
czyli na Modern Talking
Bo tak obiektywnie to być może Madonna albo Jackson byli w latach 80-tych najbardziej popularni?
-
smok04
wszystkie wymienione moga w rownym stopniu stanac na pierwszym miejscu.mozna by bylo dodac jeszcze kilkanascie(kilkadziesiat)tytulow godnych hitu lat 80-tych.i choc tworczosc Bohlena uwielbiam ponad wszystko nie pokusilbym sie na ten jeden jedyny nr 1 lat 80-tch 
- Dr Mabuse
Propozycje są subiektywne, więc subiektywnie zagłosowałem na MT
Ale obiektywnie trzeba przyznać, ze tych propozycji jeżeli chodzi o całą dekadę, mogłoby być przynajmniej ze 100. Poza tym, gdyby podobny zestaw propozycji znalazł się na forum Madonny - tryumfowałaby Madonna, Jacksona - Jackson, G. Michaela - G. Michael, Boysów - Boys
...

- Didi&Thomas
Zgadzam się z Dr Mabuse - można by dodać jeszcze co najmniej kilkanaście wielkich utworów z tamtego okresu. A wynik zawsze będzię tutaj subiektywny
Dlatego ja nie oddaje głosu na żadną z wymienionych propozycji.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
moonwalker
No faktycznie że ten ranking jest prawdziwy tylko i wyłącznie dla tego forum. Zdecydowanie stwierdzam że dla ludzi posiadających rozeznanie muzyczne , piosenka YMHYMS znalazła by się gdzieś poza pierwszą pięćdziesiątką (jak nie dalej tym bardziej że liczymy całą dekadę i cały świat). Nie mniej jednak piosenki które zostały tam dopisane do startu z YMHYMS przedstawiają na pewno większą wartość aniżeli Bohlenowski szczyt możliwości.
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
głos na Bille Jean
- Daniel
Właściwie to piosenki MT powinno tu nie być, gdyż totalnie zaburza wiarygodność głosowania.
Proszę o ponowne oddanie głosów, gdyż w poprzednim zestawieniu nie miało to żadnego sensu (wynik z góry do przewidzenia)
Proszę o ponowne oddanie głosów, gdyż w poprzednim zestawieniu nie miało to żadnego sensu (wynik z góry do przewidzenia)
- you're my heart
- Gasolina91
Ja również stawiam na Jacksona. Choć zastanawialam się czy nie postawić na It's A Sin bo to też przecież wielki hicior... 
Point Of No Return