Odpowiadają za techniczną stronę nagrania. Wcielają w życie aranżacyjne pomysły Dietera, każdy na swój własny sposób. Przez długi czas jedynym był Luis Rodriguez, w ostatnich latach jego miejsce zajęli inni, głównie ekipa z Jeoparku - Jeo Mezei, Lalo Titenkov i Thorsten BrĂśtrzmann.
I tutaj moje pytanie - czy zwracacie w ogóle uwagę na to kto jest współproducentem/aranżerem danego nagrania, a jeśli tak to kogo z nich najbardziej lubicie?
Przesadnej uwagi na to nie zwracam. A najbardziej lubię tego, który ma najdłuższy staż - Luisa Rodrigueza. Za cały ten czas spędzony wspólnie z Dieterem w studiu. I to co się z tego zrodziło.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Właściwie to nigdy na to nie zwracałem większej uwagi ale zawsze sprawdzałem na nowym albumie czy znajduje się na nim nazwisko Luisa Rodrigueza. Inni mnie nie interesowali.
Oryginalny nie będę: najbardziej cenię Luisa Rodrigueza. Za wspaniałą perkusję. Te piosenki, które Dieter nagrał już znową ekipą, mimi, że melodyjne, utraciły tę dawną magię, któą wnosił do nich Luis.