Komercyjne sukcesy Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Peter

Komercyjne sukcesy Thomasa

Post autor: Peter »

46 miejsce nie było takie złe kiedy porównamy jak radzi sobie np: nowy singiel Take That. Tak więc mogło być dużo gorzej.
Ostatnio zmieniony śr cze 10, 2009 12:36 przez Peter, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Duet z Sandra The Night is Still Young

Post autor: ArCrack »

Singiel Take That "The Garden" zadebiutował w Niemczech na miejscu 20, żadnego więcej w tym roku tam nie wydali... Nie wiem po co na siłę udowadniać, że TNISY to sukces, skoro gołym okiem widać że tak nie jest (trzy solowe single Thomasa były nawet swego czasu wyżej).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tyle tylko, że to dla Take That 9 tydzień na liście... :D A znaczek Neu mają dlatego, że powracają na nią po tygodniu nieobecności.
Awatar użytkownika
Peter

To mnie zmyliło, myślałem, że to debiut, bo pisało neu. Mam nadzieję, że TA nie wypadnie za szybko z listy, a będzie około 4-5 tygodni. ;)
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze: Mam nadzieję, że TA nie wypadnie za szybko z listy, a będzie około 4-5 tygodni.
Dla mnie akurat takie kalkulacje nie mają znaczenia. Albo mi się coś podoba albo nie, bez względu na miejsce jakiejś piosenki na liście. Zdaję sobie jednak sprawę, że może to mieć duże znaczenie dla wykonawców, bo jest to dla frim fonograficznych odnośnik obecnej popularności artysty na rynku a za tym jak wiadomo idą pieniądze. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

46 miejsce nie było takie złe kiedy porównamy jak radzi sobie np: nowy singiel Take That. Tak więc mogło być dużo gorzej.
Jest też mała różnica. Take That wydało już 4 single z ostatniej płyty. Nie ta liga :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

phantomas pisze:Jest też mała różnica. Take That wydało już 4 single z ostatniej płyty. Nie ta liga :)
Thomasa płyta jeszcze się nie ukazała,a jeden singiel już jest,a szukuje się drugi
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Jeśli Ci chodzi o duet z Sandrą, to chyba był jej singiel? :roll: Może się pogubiłem.
I rzeczywiście osiągnął fantastyczny wynik :lol:
Ostatnia płyta Take That w samym UK sprzedała się w nakładzie ponad 1,7 mln egzemplarzy.
1 singiel sprzedał się w nakładzie ponad 290 tysięcy kopii.
Życzę Thomasowi chociaż ułamka tego.
jkris

Post autor: jkris »

phantomas pisze:Ostatnia płyta Take That w samym UK sprzedała się w nakładzie ponad 1,7 mln egzemplarzy.
1 singiel sprzedał się w nakładzie ponad 290 tysięcy kopii.
Życzę Thomasowi chociaż ułamka tego.
Thomas sprzedal w swojej karierze 120 mln plyt i wyscigi szczurow ma juz za soba. zatem nie wiem po co te nietrafione porownywanie go do Take That... ciekawe czy panowie z tego zespolu beda mieli tylu fanow w wieku Thomasa... zycze im chociaz ulamka tego :twisted:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

jkris pisze: ciekawe czy panowie z tego zespolu beda mieli tylu fanow w wieku Thomasa... zycze im chociaz ulamka tego
Odnośnie tematu to jeszcze dodam, że często jest tak, że wykonawcy, którzy po minięciu szczytu ich popularności, kiedy stają się artystami niszowymi dla pewnej stałej grupy fanów i nie odnoszą już spektakularnych sukcesów, spadają szybko na listach przebojów. I to nie wynika z faktu, że nagle stali się gorsi. Tacy wykonawcy dalej robią swoją muzykę, tyle, że minęła już na nią moda i gusta stąd myślę nie odnoszą sukcesów na listach. Chociaż z pewnością kariera solowa Thomasa nie jest tak spektakularna, nieraz popełnia w niej błędy ale mimo to wg mnie dalej jest tym samym Thomasem co kiedyś. Jak pisałem już nie raz kiedyś, brakuje czasem jego kompozycjom pomocnej ręki dobrego kompozytora. Ale generalnie Thomas solo, Thomas w Modern Talking a Thomas w duetach to inne różniące się od siebie projekty muzyczne. Jednym się dalej podoba a innym nie i tyle. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Thomas sprzedal w swojej karierze 120 mln plyt i wyscigi szczurow ma juz za soba.
Niech mi kolega przypomni, to był Thomas solo, czy w zespole z pewnym producentem?
A Take That przytoczone jest tutaj dzięki Peterowi, jeśli kolega by zechciał zerknąć parę postów wyżej.
Awatar użytkownika
Peter

Tak, ale ja próbowałem dowodzić, ze TA to wielka gwiazda, a Take That to przy nim zespół trzecioligowy. Przecież TA znany jest na całym świecie od Chile do Tokio, a Take that to taki podrzędny brytyjski plastikowy zespolik. ;) Nie ma go tu
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_be ... ic_artists a MT jest. ;)
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Tak, ale ja próbowałem dowodzić, ze TA to wielka gwiazda, a Take That to przy nim zespół trzecioligowy. Przecież TA znany jest na całym świecie od Chile do Tokio, a Take that to taki podrzędny brytyjski plastikowy zespolik. ;) Nie ma go tu
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_be ... ic_artists a MT jest. ;)
Jeśliby wszystko określać tą miarą to wszystkie Twoje ulubione zespoły (oprócz MT), wliczając Thomasa solo są "podrzędnym plastikowym zespolikiem". A plakaty koncertowe Thomasa dowodzą, że jego nazwisko się nie liczy, tylko napis "Modern Talking"
Awatar użytkownika
Peter

Wiesz jakoś mnie nie przekonałeś, a byle jaki artysta nie ma tak wysoko piosenek na listach jak miał TA z Love of my own czy Independent girl. I często wykonuje je na koncertach, a nie tylko repertuar MT. A nie masz racji, bo lubię PSB, Kylie czy Michaela, a oni są wysoko na liście więc ani oni ani TA nie sa podrzędnymi plastikowymi artystami. ;) Ty lubisz wszystko krytykować często bez oparcia na faktach. ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Przytoczony przez Ciebie Take That miał w Niemczech dwa numery jeden i siedem kolejnych singli w Top 20 (w tym dwa już bez Williamsa w składzie). Nie wiem po co na siłę udowadniasz że Anders solo odnosił sukcesy, skoro tak nie jest. To są fakty mające oparcie w listach przebojów - Anders solo się nie sprzedaje i najwyżej na listach był bezpośrednio po rozpadach Modern Talking jadąc jeszcze na popularności zespołu. Możesz uwielbiać jego solowe piosenki, ale nie są one przebojami. Po co udawać że jest inaczej?
ODPOWIEDZ