Thomas Anders 2009 - charyzma czy...?
- Atlantis
Thomas Anders 2009 - charyzma czy...?
No cudowny występ, przypomniały mi się najlepsze lata Michaela Jacksona.
Czym tu się ekscytować? Tym że Tom otwierał usta do piosenki, która każdy zna?? Lepiej zwróćcie uwagę, że się wcale nie ruszał, pewnie przez to, że coraz "szczuplejszy" jest... A to, że zaprosili go do tego programu?? No wybaczcie, ale czy z MT jest tak źle, że trzeba się nakręcać takimi błahostkami?? Bo ja słyszałem ich w radiu, a ja widziałem we wspaniałym "Jaka to melodia"?
Ale swoją drogą, takie 'występy" to najlepszy dowód na to, że MT powinno zostać wspomnieniem, a ich powrót byłby żenadą.
Czym tu się ekscytować? Tym że Tom otwierał usta do piosenki, która każdy zna?? Lepiej zwróćcie uwagę, że się wcale nie ruszał, pewnie przez to, że coraz "szczuplejszy" jest... A to, że zaprosili go do tego programu?? No wybaczcie, ale czy z MT jest tak źle, że trzeba się nakręcać takimi błahostkami?? Bo ja słyszałem ich w radiu, a ja widziałem we wspaniałym "Jaka to melodia"?
Ale swoją drogą, takie 'występy" to najlepszy dowód na to, że MT powinno zostać wspomnieniem, a ich powrót byłby żenadą.
Ostatnio zmieniony wt kwie 21, 2009 15:22 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Kontynuacja wątku zapoczątkowanego w temacie "Thomas Anders 13.04 w Jaka to melodia"
Powód: Kontynuacja wątku zapoczątkowanego w temacie "Thomas Anders 13.04 w Jaka to melodia"
- IndependentGirl
Re: Thomas Anders 13.04 w Jaka to melodia
A czego wymagać od faceta, który skończył 46 lat? Przecież nie będzie skakać po scenie jak Michał Wiśniewski.
Fakt, może ten program był błachostką, ale dla mnie liczy się to, że mogę go zobaczyć śpiewającego w polskim programie a nie tylko na niemieckim ZDF czy RTL. Cieszy mnie to, że Thomas coraz częściej pokazuje się w polskich mediach, nawet jeśli są błachostkami.
Fakt, może ten program był błachostką, ale dla mnie liczy się to, że mogę go zobaczyć śpiewającego w polskim programie a nie tylko na niemieckim ZDF czy RTL. Cieszy mnie to, że Thomas coraz częściej pokazuje się w polskich mediach, nawet jeśli są błachostkami.
- Atlantis
To obejrzyj sobie Jaggera, Gilmoura, Bono albo Gahana, zobaczysz co może wykrzesać z siebie facet jeszcze starszy od Thomasa. Poza tym chyba oglądaliśmy coś innego, bo ja tam spiewu Thomasa nie słyszałem.
- IndependentGirl
Ci pierwsi grają muzykę rock, a wykonywanie takiej muzyki różni się o od grania innej. Nie wiem jak Gahan, bo nigdy nie interesowałam się tym wokalistą ani jego zespołem.
W jednym natomiast się z Tobą zgodzę, nie było słychać śpiewu Thomasa. Wielka szkoda, że śpiewał z playbacku.
W jednym natomiast się z Tobą zgodzę, nie było słychać śpiewu Thomasa. Wielka szkoda, że śpiewał z playbacku.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Z jednej strony miło jest zobaczyć Thomasa czy Dietera w polskich mediach, z drugiej ile można słuchać tego samego? Te wersje piosenek znamy od 11 lat, a zdaje się że to wykonanie BL parę miesięcy temu już poszło. Wiadomym jest, że gdyby w tym programie była kategoria "Thomas Anders", to uczestnik nie odgadł by piosenki nawet gdyby podpowiedzieć mu połowę tytułu. Nie jest to oczywiście żaden zarzut pod adresem Thomasa, promuje się jak umie i tam, gdzie może. Po prostu czasy wielkiej sławy minęły.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Atlantis
Wiesz, ale ostatecznie popatrz nawet na Dietera, pajacuje bo pajacuje, ale ma w tym wszystkim ogromną charyzmę, a u Thomasa brak jej niestety za grosz. I to widać we wszystkim niestety, nie tylko w takich "występach".
Zgadzam się z Arkiem, że czasy sławy minęły, ale jednak żal patrzeć jak połowa ulubionego zespołu bierze udział w takiej żenadzie a druga reklamuje margaryne...
Zgadzam się z Arkiem, że czasy sławy minęły, ale jednak żal patrzeć jak połowa ulubionego zespołu bierze udział w takiej żenadzie a druga reklamuje margaryne...
- Agata
We wszystkim??? Może nie ma jej w występach z playbacku, ale na pewno ma charyzmę w występach na żywo, co było widać choćby w Sopocie czy na party.Atlantis pisze:Wiesz, ale ostatecznie popatrz nawet na Dietera, pajacuje bo pajacuje, ale ma w tym wszystkim ogromną charyzmę, a u Thomasa brak jej niestety za grosz. I to widać we wszystkim niestety, nie tylko w takich "występach".
- Dr Mabuse
Nie ma co się krzywić - takie czasy. Kto by 20 lat temu przypuszczał, że do takiej Redy przyjedzie Boney M. A w tamtym roku latem byli ! W latach 80-tych o występach MT w TVP można było tylko pomarzyć. A teraz są. Może nie jest to powód do specjalnej dumy, ale do płaczu też chyba nie.
- IndependentGirl
Zgadzam się w 100%Agata pisze:We wszystkim??? Może nie ma jej w występach z playbacku, ale na pewno ma charyzmę w występach na żywo, co było widać choćby w Sopocie czy na party.
-
jkris
Bohlen ma charyzme? chyba zartujesz... to tak samo jakby powiedziec, ze ma ja Wojewódzki. charyzma i kontrowersyjnosc to dwie rozne sprawy. poogladaj wystepy Andersa z Sopotu- konktakt jaki mial z publicznoscia jest unikalny. jasne, jezeli oglada sie go ciagle w tych samych okolicznosciach- gdzie zawsze musi spiewac najwieksze hity MT to wieje nuda... ale charyzmy odmowic mu nie mozna. to facet, ktorego raczej trudno nie lubic...Atlantis pisze:Wiesz, ale ostatecznie popatrz nawet na Dietera, pajacuje bo pajacuje, ale ma w tym wszystkim ogromną charyzmę, a u Thomasa brak jej niestety za grosz. I to widać we wszystkim niestety, nie tylko w takich "występach".
-
Awans
W niedzielę do tego programu zapraszają różne gwiazdy z Polski i ze świata. Thomas Anders z Modern Talking jest jedną z największych gwiazd dostępnych dla nich. On tu nie przyjechał zadowolić wybrednych krytyków tylko pokazać się polskiej widowni. Zresztą promując piosenki Modern Talking wpływa na sprzedaż płyt tego zespołu.
- IndependentGirl
jkris i Awans - pięknie to wszystko ujęliście :)
- Atlantis
To, że kogoś trudno nie lubić to jeszcze nie znaczy, że ma charyzmę. Również i ja mogę Ci napisać, że ma jej tyle, że cały czas śpiewa piosenki MT mimo prób twórczości solowej. Podaj tytuł jednej piosenki, która pójdzie w radiu i każdy powie "o to Thomas Anders, wspaniały utwór, na stałe wpisany w historie muzyki". Jakoś nie kojarzę tego tytułu, a Ty? W Jaka to Melodia również jako podpowiedź nie padło "pierwszy singiel z czwartej solowej płyty wykonawcy", i żaden z uczestników nie powiedział z uśmiechem "po jednej" i nie podał śpiewająco tytułu. To chyba o czymś świadczy. Przyjrzyjcie się nawet plakatom, nawet jeśli są organizowane koncerty to jako Thomas Anders i Modern Talking, bo nazwisko Anders nic nikomu nie mówi. Tego też nie widzicie?
Bzdury o tym, że premiera płyty jest przekładana kolejny raz, bo Thomas dopieszcza utwory, pominę milczeniem.
A co do charyzmy Bohlena — trochę sprawiedliwości w ocenach by się przydało, bo jakkolwiek machanie palcem i gitarą również uważam za żenujące to i tak wygląda to lepiej od tego co wyczynia Thomas. Poza tym Dieter mimo że 10 lat starszy wygląda o całe niebo lepiej. Doceniam fakt, że lubisz Thomasa, podobnie Caro, lubię ją i ja, ale nie żyje marzeniami na jej powrót, ostatecznie niby czemu Bohlen albo ktokolwiek inny ma pisać piosenki dla gwiazdki dyskotek, która zgasła dwadzieścia lat temu? Jeżeli Wam się podoba otwieranie ust do ciągle tych samych piosenek to ok, nikomu nie odbieram prawa do uważania tego za sztukę. Dla mnie jest to żenujące niestety. I nie wiem jak ma przez to wzrosnąć sprzedaż płyt, choćby dlatego, że przynajmniej we Wrocławiu kupienie albumów MT w Empiku czy MM wcale nie jest takie łatwe. Z resztą żeby mówić o promocji występ powinien zrobić wrażenie. Ten niestety nijak tego nie zrobił i jakoś nie umiem sobie wyobrazić przepychającej się kolejki żeby wreszcie nabyć Alone albo Whispers.
Bzdury o tym, że premiera płyty jest przekładana kolejny raz, bo Thomas dopieszcza utwory, pominę milczeniem.
A co do charyzmy Bohlena — trochę sprawiedliwości w ocenach by się przydało, bo jakkolwiek machanie palcem i gitarą również uważam za żenujące to i tak wygląda to lepiej od tego co wyczynia Thomas. Poza tym Dieter mimo że 10 lat starszy wygląda o całe niebo lepiej. Doceniam fakt, że lubisz Thomasa, podobnie Caro, lubię ją i ja, ale nie żyje marzeniami na jej powrót, ostatecznie niby czemu Bohlen albo ktokolwiek inny ma pisać piosenki dla gwiazdki dyskotek, która zgasła dwadzieścia lat temu? Jeżeli Wam się podoba otwieranie ust do ciągle tych samych piosenek to ok, nikomu nie odbieram prawa do uważania tego za sztukę. Dla mnie jest to żenujące niestety. I nie wiem jak ma przez to wzrosnąć sprzedaż płyt, choćby dlatego, że przynajmniej we Wrocławiu kupienie albumów MT w Empiku czy MM wcale nie jest takie łatwe. Z resztą żeby mówić o promocji występ powinien zrobić wrażenie. Ten niestety nijak tego nie zrobił i jakoś nie umiem sobie wyobrazić przepychającej się kolejki żeby wreszcie nabyć Alone albo Whispers.
-
Awans
To nie oglądaj jak nie chcesz. Thomas Anders jest głosem wiodącym Modern Talking i śpiewał w tym zespole 9 lat. Ma prawo do wykonywania tych piosenek bo jak sam powiedział jest to część jego życia. Program "Jaka to melodia" zaprasza w niedzielę różnych artystów i nikt tam nie śpiewa na żywo.
Po za tym masz dziwne upodobania skoro podoba Ci się bardziej Dieter.
Po za tym masz dziwne upodobania skoro podoba Ci się bardziej Dieter.
- IndependentGirl
A która z gwiazd podczas koncertu w Sopocie pokazała większą klasę i charyzmę niż Thomas? Wszyscy, którzy wystąpili na tym koncercie byli tak samo sławni w latach 80-tych. Na koncercie jednak większego wrażenia nie zrobili. Nawet na innych forach można było przeczytać, że Thomas był najlepszy a zaraz po nim Limahl. To oni mieli najlepszy kontakt z publicznością.
Gdyby Dieter miał większy talent wokalny, to myślisz, że nie śpiewałby piosenek z repertuaru MT? Bo ja myślę, że by je śpiewał. Ale nic poza chórkami (których tak naprawdę też nie śpiewał)już mu nie zostało.
Gdyby Dieter miał większy talent wokalny, to myślisz, że nie śpiewałby piosenek z repertuaru MT? Bo ja myślę, że by je śpiewał. Ale nic poza chórkami (których tak naprawdę też nie śpiewał)już mu nie zostało.
- Atlantis
Z tego co wiem, to po rozwiązaniu MT Dieter założył BS i śpiewał inne kompozycje. A tak swoją drogą to on ma umieć wszystko? To weźmy to od drugiej strony, czemu Thomas nie ma talentu kompozytora?? A ten festiwal, no cóż konkurencje miał tam marną, Sandrę można przemilczeć, Samanta to autorka jednego przeboju, podobnie Sabrina. A jestem właściwie pewien że gdybyś była fanką Limahla on byłby dla Ciebie najlepszy. Tak to już jest.