Koncert Thomasa Andersa w Bydgoszczy

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Koncert Thomasa Andersa w Bydgoszczy

Post autor: Fanka MT »

Drodzy Państwo!
Nie wiem czy Państwo wiedzą, ale wielkimi krokami zbliżają się co roku organizowane Dni Bydgoszczy (22,23,24 czerwiec). Z tej okazji wraz z przyjaciółką wpadłyśmy na pomysł, aby z okazji tej uroczystości w naszym rodzinnym mieście odbył się koncert gwiazdy światowego formatu jaką jest Thomas Anders. Znalazłyśmy firmę, która mogłaby zorganizować taki koncert za 160 tyś zł. Trwał by on przez 60 minut + bisy. Mógł by odbyć się na Łuczniczce bądź na Starym Rynku :) Należy jednak znaleźć sponsora :) Jeżeli ktoś z państwa chciałby nam pomóc można napisać do Urzędu Miasta prośbę o wyrażenie zgody na odbycie się takiego koncertu i prośbę o poszukanie sponsora :) Byśmy były ogromnie wdzięczne :) Oto adres e mail urzędu, na który można kierować listy: urzad@um.bydgoszcz.pl

Co państwo sądzą o zaprezentowanym pomyśle???
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Re: Koncert Thomasa Andersa w Bydgoszczy

Post autor: kubas988 »

Fanko... Chciał bym ci pomóc i miałbym sponsorów bo moja rodzina pracuje w telewizji i jest jedno ''ale'' i chodzi o to że ta telewizja działa tylko na śląsku daje ci strone tej telewizji

http://www.tvs.pl/
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

No to sie Tomek ceni. Czy to sa koszty wraz ze scena akustyką i swiatłem czy sama gaża Tomka? Ile Tomek sam wola za taki koncert?

pozdro 33ccd
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Fanka MT

To cena całkowita :) Trzeba znaleźć tylko sponsorów :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

33ccd pisze:No to sie Tomek ceni.
160 tys. to wcale nie tak dużo jak za występ 60 minutowy.
Wiem,że tyle dostają gwiazdy zagraniczne na koncertach plenerowych,na które "my" wchodzimy za darmo i powiem więcej,bardziej okala się zaprosić artystę z zagranicy niż polski zespół na topie.

Nie mogę zdradzić żródła skąd to wiem,musicie uwierzyć na słowo.

Najważniejsza jest przecież dobra zabawa przy utworach Idole,nie :wink:
Awatar użytkownika
Fanka MT

Wiem, że się opłaca :) To jak będzie pomożecie mi? Ten koncert mógłby być na prawdę fajny :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Beti3771

Post autor: Beti3771 »

Też jestem fanką Thomasa i mieszkam w Bydgoszczy uważam że jest to fantastyczny pomysł. Tyle zagranicznych zespołów już występowało u nas nawet niedawno byli wykonawcy z lat 80 brakowało mi tylko wśród nich Thomasa. A co do występu to wolała bym żeby śpiewał na Starym Rynku.
MJay
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MJay »

Byłem ostatnio w Bydgoszczy na koncercie "Ejtis Szoł",właśnie w Hali Łuczniczka.
Miałem bardzo fajne miejsca pod sceną i mam kupę zdjęć z tamtej imprezy,po koncercie udało mi się nawet dorwać Samanthę Fox i zrobić sobie z nią zdjęcie.
Jednak myślę że koncert Thomasa w Bydgoszczy nie opłacił by się organizatorom.
Na koncercie Ejtis Szoł (gdzie występowała m.in Samantha Fox,Kim Wilde czy Limahl),spoty reklamujące były w TV,hala wypełniona była może w 60% a wydaję mi się że Ci wykonawcy mają więcej fanów w Polsce niż Thomas...
No bo kto by tam się pojawił...kilka osób z forum i jacyś mieszkańcy Bydgoszczy którzy akurat nie mają co robić tego dnia...
Poza tym znów byłaby pewnie kampania reklamowa że wystąpi "Modern Talking",ale dla osób nie obeznanych za bardzo w zespole to i tak wszystko jedno.
Poza tym czemu te wszystkie koncerty mają być w jakiś malutkich miejscowościach gdzie trudno dojechać?
Do Bydgoszczy z Warszawy,musiałem się tłuc 4 godz pociągiem i nocować na dworcu bo ostatni pociąg do Warszawy odjeżdża bodajże około 17.
Nie lepiej takie coś zorganizować w Warszawie gdzie wszyscy mają dobry dojazd?
Chociaż wątpię czy to nawet w Warszawie by się przyjęło.
Ostatnio jakoś,w Sali Kongresowej miał zagrać Limahl z Kajagoogoo,koncert odwołano z powodu zbyt małego zainteresowania.
Thomas praktycznie nic nie znaczy dla polaków,jest "tylko" wokalistą niegdyś popularnego Modern Talking,taka jest prawda...
Na koncercie w Płocku,było sporo osób ale tylko dla tego,że koncert był za darmo,było tanie piwo,i pogoda była fajna.
A na koncercie w Ostródzie,organizatorzy potraktowali Thomasa jako jednego z wielu,ponieważ po nim występowali jeszcze Boysi i Akcent i to właśnie głównie na nich,ludzie czekali,a bilety kosztowały chyba jakieś 30zł...

Thomasowi jest potrzebne w tej chwili takie coś jak np Sopot w zeszłym roku,pamiętam że tuż po zakończeniu występu,na forum przebywało około 700 osób...
Nie wiem co teraz Thomas robi w programach takich jak "Jaka to melodia?",ostatnio często tam się pojawia.
Ale to praktycznie żadna promocja,bo ten program głównie oglądania ludzie od 50tki wzwyż...

Teraz Thomasowi trzeba dobrej reklamy,występów na kilku dużych festiwalach,transmitowanych w TV (Sylwester 2008...),potem miasta same będą o niego walczyć...
Idą wakacje,a Thomas zapowiedział że zagra u nas,więc pozostaje nam tylko czekać,a nie na siłę organizować koncerty na które i tak mało kto przyjdzie...
Screw you guys, I'm going home!
Awatar użytkownika
Beti3771

Zgodzę się z tobą MJay nic na siłę ale można spróbować zaprosić thomasa do Bydgoszczy morze skorzysta z zaproszenia. Wydaje mi się że on na to czeka żeby go miasta zapraszały a on już sam sobie wybierze w których miastach wystąpi.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Masz rację Beti3771 :) Może Thomas planuje przyjechać w wakacje do Polski, ale jakieś miasta muszą go zaprosić :) Nie zgadzam się natomiast z MJay. Wręcz przeciwnie uważam, że przyjazd Thomasa Andersa do Bydgoszczy mógłby być opłacalny. Na pewno to miasto zamieszkuje wiele osób, które bardzo chciałyby go zobaczyć. W końcu jakby nie patrzeć jest wokalistą legendarnego pop duetu Modern Talking :) Pytałyśmy z koleżanką o zdanie ludzi na wielu forach. Bydgoszczanom spodobał się ten pomysł. Ponad to takim koncertem zainteresowani są mieszkańcy całego województwa kujawsko-pomorskiego. Być może Urząd zaprosi tego artystę do Bydgoszczy np z okazji Dni Bydgoszczy (22,23,24 czerwca). Zawsze zapraszane są wtedy jakieś gwiazdy :) Jednakże władze miasta muszę mieć pewność, że to będzie opłacalne, dlatego prosimy o poparcie. Czy ktoś nas wesprze w tym przedsięwzięciu ???

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Beti3771

Thomas ma na sfoim kącie dużo solowych albumów a z tego co wiem to chce promować w Polsce swój najnowszy album "Good Karma". A Bydgoszcz nie jest takim małym miastem jak twierdzi MJay.a jak nie pasują mu pociągi to niech przyleci samolotem :lol:
Awatar użytkownika
Fanka MT

Cieszę się, że mamy podobne zdanie :) To jak będzie pomożecie mi? Możecie wysłać do mnie e maila na adres (darunia1894@o2.pl) i napisać, że uważacie, że to świetny pomysł, jak najbardziej go popieracie itp. Ja to później prześlę do Urzędu. Bądź sami do niego napiszcie. Zamieście w swoim liście, że skonsultowaliście się z nami i jak najbardziej nas popieracie :) Możecie dodać coś od siebie! :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Beti3771

Oczywiście że napisze mam nadzieje że więcej osób nas poprze bo jak dwie lub trzy osoby napiszą to nic nie da musi nas być więcej. Mam nadzieje że Urząd Miasta poprze nasz pomysł.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Jejciu! Dziękuję Ci bardzo! Na prawdę jesteśmy Tobie wdzięczne! Masz rację musi nas być więcej! Jeżeli znasz kogoś kto lubi Thomasa Andersa to poinformuj go o tym! Być może i on nam pomoże! A wszystkich użytkowników tego forum jeszcze raz gorąco proszę o pomoc! Nie robię tego dla siebie, ale dla nas! Przecież jest to forum dla fanów Modern Talking, więc na pewno wśród nas są miłośnicy Thomasa Andersa! Pamiętajcie w nas jest siła! Użytkowników jest na prawdę wiele! Oprócz tego moglibyśmy napisać do Urzędu jako jedno wiele stowarzyszenie fanów i przesłać do Urzędu e mailem stronę naszego forum! Co Wy na to?

Dziękuję...

Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Ja również wysłałem Ci teraz maila :wink:
Obrazek