Co sądzicie o tej piosence?
Dla mnie jest ona świetna, Dieter pokazuje chociaż, że ma głos do śpiewania, a nie tylko chrypania.
Podoba mi się zwłaszcza mocny refren - gdy tylko usłyszę "Oh, you're killing me with gangster love" to aż ciarki przechodzą po plecach
z perspektywy czasu uważam Walking on a Rainbow za najlepszą płytę BS i jedną z najlepszych w dorobku Bohlena w ogóle. Nagranie jest niezwykle klimatyczne, zwłaszcza słuchane nocą na słuchawkach, absolutna czołówka albumu, choć nieznacznie bo większość utworów jest tam po prostu bardzo dobra. Ja jednak od wyżej wymienionego nagrania wolę G.T.O.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Własnie skończyłem ósmą klasę podstawówki kiedy ten koncert leciał w TV, wakacje, Blue System to były emocje:) Przypomniałem sobie,że nosiłem spodnie tzw. PODARCIUCHY na kolanach i nie tylko , sam też wyciarałem je pumeksem i nozyczkami rozszarpywalem, dodatkowo wszędzie zamięściłem tyluły nagrań z tego albumu a!!! i jeszcze buty wzorowane na bohlena takie z węzełkami i plecionka na przodzie oczywiście białe, czysty OBŁĘD. Zakładałem tez koszulke bez rękawków a na nim namalowane logo BS:) Łza sie kręci całe 20 lat temu...Uwielbiam ne kawałki zwłaszcza sluchając nocą Love me more i pierwsza szkolna miłość , czego trzeba więcej?
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Ja również uwielbiam tę piosenkę. W tamtym okresie działalności czuło się coś takiego, że jest Dieter i jego muza a podobne utwory innych wykonawców w tym stylu jedynie przypominały twórczość Dietera. To niestety zmieniło się na późniejszych albumach BS, gdzie Dieter bezsensownie gonił za szlagierami z list przebojów i namiętnie kopiował dokonania "gwiazdek" Właśnie ta oryginalność i świeżość "Walking on a rainbow" były czymś fascynującym, ujmował mnie klimat tych nagrań, były one niepowtarzalne:) Zarówno cały album jak i poszczególne utwory były perełkami:)
Klasyka !
Cały album ma wręcz niesamowity klimat.
To nie jest jakiś zlepek 8 piosenek.
A sama piosenka - jedna z najlepszych na tej płycie.
Aż się wierzyć nie chce, że nie wyszła na singlu.
Niesamowita jest, ma świetny wstęp i wspaniałą melodie, dla mnie obok Sorry little Sarah i She's a lady najchętniej słuchana piosenka z mojego ulubionego albumu.
Pointrox pisze:Co sądzicie o tej piosence?
Dla mnie jest ona świetna, Dieter pokazuje chociaż, że ma głos do śpiewania, a nie tylko chrypania.
Podoba mi się zwłaszcza mocny refren - gdy tylko usłyszę "Oh, you're killing me with gangster love" to aż ciarki przechodzą po plecach
A tutaj występ w Sopocie '89:
ja też mam ciarki,i jest to może najlepsza piosenka bo jako pierwszą usłyszałem po rozpadzie MT i zauroczyl mnie całą twoczością aż do dzisiaj mam świra....
Genialne,genialne i jeszcze raz genialne...prawdziwa magia Dietera...co za siła,energia i polot...cudowna melodia...cudowna aranżacja...cudowny Didi...Gangster love to arcydzieło.