Kto pisze teksty Ericowi?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Ninio

Kto pisze teksty Ericowi?

Post autor: Ninio »

Jestem ciekawy kto napisal teksty rapowane dla erica Singeltona w piosenkach Modern Talking? Czy zrobil to Dieter Bohlen? Jestem ciekawy bo bardzo razi mnie tekst w China in her eyes,jak mozna bylo puscic cos takiego. Niewiem czy to niedopatrzenie czy poprostu olanie sprawy,pasowaly sylaby wiec jest ok.
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Kto pisze teksty Ericowi?

Post autor: Atlantis »

Zdaje się że robił to sam Eric.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Atlantis pisze:Zdaje się że robił to sam Eric.
Też mi się chyba tak wydaje. No raczej ciężko mi uwierzyć w to żeby Dieter takie szybkie rymowanki układał, które często są jeszcze bardziej bez logicznego składu niż teksty Dietera. :) Myślę, że Eric miał bardziej swoim wizerunkiem przykuć uwagę do nowego "image" MT.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ninio pisze:Jestem ciekawy kto napisal teksty rapowane dla erica Singeltona w piosenkach Modern Talking? Czy zrobil to Dieter Bohlen? Jestem ciekawy bo bardzo razi mnie tekst w China in her eyes,jak mozna bylo puscic cos takiego.
Chyba wiem dlaczego, bo to jest o Chinach a Eric śpiewa o Japonii, wydaje mi się, że Bohlen,skoro on pisał dla Erica jako cool cut, to czemu miał tego nie robić w Modern.
Ninio

No wlasnie,tekst jest niespojny,refren co innego - zwrotka co innego. Rozumiem proste teksty,glupie porownania ale jak mozna rapowac o dziewczynie z japonii a w refrenie spiewac o tej samej dziewczynie...ale z Chin. No chyba ,ze chodzi o dwie rozne kobiety w co jednak watpie
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Ale mówimy tu o rymach "space to face".... nie ma się co dziwić. To są skróty myślowe :D .
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ninio pisze:No wlasnie,tekst jest niespojny,refren co innego - zwrotka co innego. Rozumiem proste teksty,glupie porownania ale jak mozna rapowac o dziewczynie z japonii a w refrenie spiewac o tej samej dziewczynie...ale z Chin. No chyba ,ze chodzi o dwie rozne kobiety w co jednak watpie
Bardzo niespójny Eric śpiewa tam że się chyba przeprowadził do Japonii, a tekst mówi o dziewczynie, w której oczach dostrzegli Państwo Srodka.Coś tu nie tak jest.
A text do YMHYMS nie denerwuje Cię? Bo mnie tak:

You're listening to the fuckiest station in the nation!
And today we're just Modern Talking!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

CHINA IN HER EYES(FEAT.ERIC SINGLETON)

BOHLEN, DIETER composer
BOHLEN, DIETER author
SINGLETON, ERIC NEWKIRT author

dane z GEMA
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Peter pisze:You're listening to the fuckiest station in the nation!And today we're just Modern Talking!
Tam chyba jest funniest station.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Lub funkiest <pokręcony>
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Pointrox pisze:funkiest
O! o to slówko mi chodziło właściwie 8) Teraz sobie przypominam, kiedys znalazłem tekst w internecie do partii rapowanych Erica i tam bylo własnie "funkiest" :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Ninio

Niejestem tak obyty w angielskim aby wylapywac dokladnie tresc takiego szybkiego rapu. Rozumiem,ze tekst musi sie rymowac,musi sie zgadzac liczba sylab... no ale przeciez slowo "Japan" w "China in her eyes" mozna bylo zastapic jakims podobnym tak aby piosenka niestracila na tresci np.jakies miasto w Chinach o podobnym brzmieniu do slowa "Japan". Napewno jakies by sie znalazlo. Bardzo lubie ta piosenke w wersji rapowanej ale gdy slysze ten tekst to mnie krew zalewa... robi sie idiotow ze sluchaczy.
sova

Post autor: sova »

Błąd polega na tym, że sugerując się kontekstem całego albumu zakwalifikowaliście słowo "China" jako Chiny, a gdyby zakwalifikować je jako porcelanę , to całość wygląda całkiem inaczej. Słowo "china" w języku angielskim używane jest także jako określenie porcelany.
MJay
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MJay »

Klip robiony w Chinach,booklet jest wypełniony zdjęciami z Hong Kong'u a oni według Ciebie śpiewają o porcelanie??
Nie wnikam...
Screw you guys, I'm going home!
Pointrox

Post autor: Pointrox »

She has china in her eyes = Ona ma porcelanę w oczach :lol:
Ciekawe...
sova

Post autor: sova »

Pointrox pisze:She has china in her eyes = Ona ma porcelanę w oczach :lol:
Ciekawe...
Nie "ona ma porcelanę w oczach" tylko "ona ma porcelanowe oczy". Nie wolno tłumaczyć wszystkiego dosłownie. Równie śmieszne jest tłumaczenie "Ona ma Chiny w oczach" - musiałaby mieć bardzo duże oczy. Poza tym ja nie upieram się że to na pewno chodzi o porcelanę, tylko napisałem, że jest taka możliwość interpretacji tekstu.
MJay pisze:Klip robiony w Chinach,booklet jest wypełniony zdjęciami z Hong Kong'u a oni według Ciebie śpiewają o porcelanie??
Nie wnikam...
Klip robiony w Chinach,booklet jest wypełniony zdjęciami z Hong Kong'u a Singleton rapuje o dziewczynie z Japonii - też nie wnikam...
ODPOWIEDZ