Kto pisze teksty Ericowi?
-
Ninio
Kto pisze teksty Ericowi?
Jestem ciekawy kto napisal teksty rapowane dla erica Singeltona w piosenkach Modern Talking? Czy zrobil to Dieter Bohlen? Jestem ciekawy bo bardzo razi mnie tekst w China in her eyes,jak mozna bylo puscic cos takiego. Niewiem czy to niedopatrzenie czy poprostu olanie sprawy,pasowaly sylaby wiec jest ok.
- Atlantis
Re: Kto pisze teksty Ericowi?
Zdaje się że robił to sam Eric.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Adi
Też mi się chyba tak wydaje. No raczej ciężko mi uwierzyć w to żeby Dieter takie szybkie rymowanki układał, które często są jeszcze bardziej bez logicznego składu niż teksty Dietera.Atlantis pisze:Zdaje się że robił to sam Eric.
- Peter
Chyba wiem dlaczego, bo to jest o Chinach a Eric śpiewa o Japonii, wydaje mi się, że Bohlen,skoro on pisał dla Erica jako cool cut, to czemu miał tego nie robić w Modern.Ninio pisze:Jestem ciekawy kto napisal teksty rapowane dla erica Singeltona w piosenkach Modern Talking? Czy zrobil to Dieter Bohlen? Jestem ciekawy bo bardzo razi mnie tekst w China in her eyes,jak mozna bylo puscic cos takiego.
-
Ninio
No wlasnie,tekst jest niespojny,refren co innego - zwrotka co innego. Rozumiem proste teksty,glupie porownania ale jak mozna rapowac o dziewczynie z japonii a w refrenie spiewac o tej samej dziewczynie...ale z Chin. No chyba ,ze chodzi o dwie rozne kobiety w co jednak watpie
- Atlantis
Ale mówimy tu o rymach "space to face".... nie ma się co dziwić. To są skróty myślowe
.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
Bardzo niespójny Eric śpiewa tam że się chyba przeprowadził do Japonii, a tekst mówi o dziewczynie, w której oczach dostrzegli Państwo Srodka.Coś tu nie tak jest.Ninio pisze:No wlasnie,tekst jest niespojny,refren co innego - zwrotka co innego. Rozumiem proste teksty,glupie porownania ale jak mozna rapowac o dziewczynie z japonii a w refrenie spiewac o tej samej dziewczynie...ale z Chin. No chyba ,ze chodzi o dwie rozne kobiety w co jednak watpie
A text do YMHYMS nie denerwuje Cię? Bo mnie tak:
You're listening to the fuckiest station in the nation!
And today we're just Modern Talking!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
CHINA IN HER EYES(FEAT.ERIC SINGLETON)
BOHLEN, DIETER composer
BOHLEN, DIETER author
SINGLETON, ERIC NEWKIRT author
dane z GEMA
BOHLEN, DIETER composer
BOHLEN, DIETER author
SINGLETON, ERIC NEWKIRT author
dane z GEMA
Jak piszesz tak cię widzą.
- Mateusz
Tam chyba jest funniest station.Peter pisze:You're listening to the fuckiest station in the nation!And today we're just Modern Talking!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
-
Pointrox
Lub funkiest 
- Mateusz
O! o to slówko mi chodziło właściwiePointrox pisze:funkiest
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
-
Ninio
Niejestem tak obyty w angielskim aby wylapywac dokladnie tresc takiego szybkiego rapu. Rozumiem,ze tekst musi sie rymowac,musi sie zgadzac liczba sylab... no ale przeciez slowo "Japan" w "China in her eyes" mozna bylo zastapic jakims podobnym tak aby piosenka niestracila na tresci np.jakies miasto w Chinach o podobnym brzmieniu do slowa "Japan". Napewno jakies by sie znalazlo. Bardzo lubie ta piosenke w wersji rapowanej ale gdy slysze ten tekst to mnie krew zalewa... robi sie idiotow ze sluchaczy.
-
sova
Błąd polega na tym, że sugerując się kontekstem całego albumu zakwalifikowaliście słowo "China" jako Chiny, a gdyby zakwalifikować je jako porcelanę , to całość wygląda całkiem inaczej. Słowo "china" w języku angielskim używane jest także jako określenie porcelany.
-
MJay
- Użytkownik nieaktywny
Klip robiony w Chinach,booklet jest wypełniony zdjęciami z Hong Kong'u a oni według Ciebie śpiewają o porcelanie??
Nie wnikam...
Nie wnikam...
Screw you guys, I'm going home!
-
Pointrox
She has china in her eyes = Ona ma porcelanę w oczach
Ciekawe...
Ciekawe...
-
sova
Nie "ona ma porcelanę w oczach" tylko "ona ma porcelanowe oczy". Nie wolno tłumaczyć wszystkiego dosłownie. Równie śmieszne jest tłumaczenie "Ona ma Chiny w oczach" - musiałaby mieć bardzo duże oczy. Poza tym ja nie upieram się że to na pewno chodzi o porcelanę, tylko napisałem, że jest taka możliwość interpretacji tekstu.Pointrox pisze:She has china in her eyes = Ona ma porcelanę w oczach![]()
Ciekawe...
Klip robiony w Chinach,booklet jest wypełniony zdjęciami z Hong Kong'u a Singleton rapuje o dziewczynie z Japonii - też nie wnikam...MJay pisze:Klip robiony w Chinach,booklet jest wypełniony zdjęciami z Hong Kong'u a oni według Ciebie śpiewają o porcelanie??
Nie wnikam...