Pilnowanie porządku na forum.
- Peter
Pilnowanie porządku na forum.
Ponieważ nie pierwszy raz pojawił się problem z offtopiciem, należałoby coś z tym zrobić, zastanawiam się czyja to działka. Wydaje mi się, że obaj i Admin i moderator ale ich jest trochę za mało, ktoś musiałby to robić jeszcze, myślałem o Pkmodernie, bo on ma duży udział w budowaniu tej strony, ale on chyba woli pozosgtac na boku.
- Daniel
Re: Pilnowanie porządku na forum.
Ja proponuję od razu policję i prokuratora!
Porządek musi być
Dostanie taki 2 lata i się nauczy być kulturalnym na forum
Porządek musi być
Dostanie taki 2 lata i się nauczy być kulturalnym na forum
- Peter
Nie no bez przesady z tą policją, to jest forum a mamy wolność wypowiedzi. Tylko ktoś by musiał pilnować częściej porządku, bo Pioetrek za rzadko tu zagląda, a myślę że moderator powinien tu zaglądać przynajmiej raz dziennie, a jak administrator też zagląda to tez super, przydał by się jeszcze jeden moderator: phantomas się jak na razie zgłosił. Ciekawe jak Arek zarea=guje na tą potrzebę i ten temat.
- you're my heart
- Peter
Ja też jestem tego samego zdania, tylko jak dotąd porządku pilnuje tu tylko Arcrack i to sporadycznie (bo trudno od niego wymagac by zglądał tu co 10 minut) A jak by było więcej takich osób, to forum nie zamieniałoby się w komentarze z onetu. A tu jest na razie wolna amerykanka.
- you're my heart
Np: Na forum chelsealondyn.pl jest 1 admin 2 junior adminów i chyba 5 moderatorów i tam bardzo rzadko jest offtopic w danym temacie na tym forum też przydałoby się więcej moderatorów 

- phantomas
- Kontakt:
Już mnie nie lubi wiele osób na tym forum, co by się działo jakbym został moderatoremphantomas się jak na razie zgłosił
To był żart z moderowaniem tego forum, no chyba,że dostanę kuszącą propozycję
A tak na poważnie, rzeczywiście by się przydało więcej moderatorów. Ale musiałoby to wyglądać tak, żeby nie wchodzili w swoje kompetencje, czyli musieliby mieć przydzielone konkretne działy pod swoją opiekę.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
2 moderatorów i 1 Administrator
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2009 15:14 przez Jaro25, łącznie zmieniany 2 razy.
- you're my heart
Jeśli mieliby być podzieleni na działy to np: jak jest dział "Dyskusja Główna" to powinno być przynajmniej 2 moderatorów bo przecież jedna osoba nie siedzi cały czas na forum

- phantomas
- Kontakt:
A teraz poproszę po polsku.Administrator i . Moderator. powinni pionować
- Peter
Ja Cię lubię, więc mi by to nie przeszkadzało.phantomas pisze:Już mnie nie lubi wiele osób na tym forum, co by się działo jakbym został moderatorem
Przydało by się więcej moderatorów tak jak jest na forum Andersa. Powinni byc moderatorzy od newsów, TA, DB i MT. Tak jak jest michau od spraw video. Czekam na wasze propozycje kto powinien b yć dodatkowym moderatorem.
- you're my heart
Może zróbmy coś jak ankieta kto powinien być moderatorem(udział dla tych osób które dosyć często bywają na forum i piszą regularnie posty)?

- Peter
Nie chodzi o jedną osobę ale chyba o kilka, rób ankietkę a na pewno wygra Jkris, bo go najbardziej lubią, ale ja jestem za.you're my heart pisze:Może zróbmy coś jak ankieta kto powinien być moderatorem(udział dla tych osób które dosyć często bywają na forum i piszą regularnie posty)?
Oto moje propozycje:
Jkris
Mateusz
Atlantis
Atlantyda.
Dawajcie wasze.
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2009 15:33 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- phantomas
- Kontakt:
Poczekajcie z tym typowaniem na admina.Niech on się wypowie co o tym myśli.
-
jkris
dziekuje bardzo za wytypowanie ale ja chyba jednak jestem zbyt kontrowersyjna postacia na tym forum wiec prosze mnie nie brac pod uwage. Poza tym wydaje mi sie, ze forum funkcjonuje dobrze wiec moze niech jest jak jest...Peter pisze:Oto moje propozycje:
Jkris
- Peter
No ja tak nie uważam, bo masz już długi staż,a 2 jesteś często na forum i byś mógł zaprowadzić jakiś porządek, ale jak nie chcesz to trudno. A co do forum, to wydaje mi się, że obniżył się troszkę poziom dyskusji w stosunku do tego co było jeszcze przed i na pczątku 2008. Wtedy dyskusje były bardziej na poziomie, ale ja mam nadzieję, że się to unormuje i może nawet bez konieczności wprowadzania kolejnych moderatorów.