Zachęcam do pisania...

Pozdrawiam:
Kuba.K.

Z tym się absolutnie nie zgadzam, dla mnie to z wokalem nie ma nic wspolnego. O ile jest bardzo dobrym kompozytorem o tyle wokalista z niego zaden i to bardziej skrzeczenie niz spiewanie... Nie slyszalam jeszcze ani jednego czystego dzwieku zaspiewanego przez Dietera, choc mam swiadomosc, ze dla niektorych "fanów" wszystko co z nim zwiazane jest piekne, czyste i niepowtarzalne. Brak obiektywizmu, ale cóż...Peter pisze:całkiem fajny wokal.
Wystarczy posłuchać Sorry little Sarah.justysia854 pisze:Nie slyszalam jeszcze ani jednego czystego dzwieku zaspiewanego przez Dietera, choc mam swiadomosc, ze dla niektorych "fanów" wszystko co z nim zwiazane jest piekne, czyste i niepowtarzalne.
Peter pisze:Wystarczy posłuchać Sorry little Sarah.justysia854 pisze:Nie slyszalam jeszcze ani jednego czystego dzwieku zaspiewanego przez Dietera, choc mam swiadomosc, ze dla niektorych "fanów" wszystko co z nim zwiazane jest piekne, czyste i niepowtarzalne.
A teraz rozumię o co Ci chodziło. Chodziło Ci o wokal na żywo. To tu nie do końca się zgadzam bo Bohlenik fajnie śpiewa Midnight lady.justysia854 pisze:Wiesz, sęk w tym, że na płytach to nawet Mandaryna czysto spiewa. Wystepy Dietera na zywo to albo playback albo jak w przypadku "I will follow you" skrzeczenie niestety... A druga sprawa- jesli bylby dobrym wokalistą to potrafilby zaspiewac czysto wiecej niz jeden utwór
No a po czym innym jak ni epo wokalu na zywo jestes w stani eocenic czy ktoś spiewa czysto czy nie???Peter pisze: A teraz rozumię o co Ci chodziło. Chodziło Ci o wokal na żywo. To tu nie do końca się zgadzam bo Bohlenik fajnie śpiewa Midnight lady.
http://www.youtube.com/watch?v=WOQ7zP0llWw
To prawda, że Thomas jest dużo lepszym wokalistą, ale ja uwielbiam wokal Dietera, i dla mnie nie jest on wcale kiepski.justysia854 pisze:Wiesz upieranie przy tym, ze Dieter potrafi spiewac jest troche jakbym ja sie upierala ze Thomas jest lepszym kompozytorem od Dietera (a nie jest i taka jest prawda). Proponuje byc po prostu obiektywnym. No chyba ze Dieter Ci płaci za rozpowszechnianie takich pogladów
Thomas byl i jest wokalistą, a Dieter był i jest kompozytorem i nie rozumiem dlaczego wszystkim zalezy zeby przeinaczac te fakty...

Ja też przepadam za głosem Bohlena, racją jest, że Systemsi go nie podrobią, tak jak Ashley n ie podrobi Andersa, a także Systemsi nigdy nie podrobią udanie choćby Magic Symphony.atlantyda ;o) pisze:Szaleję po prostu za tym głosem chociaż jest mocno podrasowany,żeby nie fałszował ,nikt tego głosu nie podrobi,ani Systemsi,ani Rod Steward,ani nawet Chris Norman.