http://wiadomosci.onet.pl/1919210,12,wy ... ,item.html
Les McKeown
- Peter
Re: Les McKeown
Bardzo lubię Lesa McKeowna, ma wspaniałe piosenki napisane przez Bohlena, choć sukcesu nie odniosły. Nie wiedziałem, że wczesniej był już znany i że jest gayem.
- you're my heart
Ja też bardzo lubię piosenki wykonywane przez Lesa 
Najbardziej It's A Game i She's A Lady(bardziej od wersji BS !).
Szkoda że współpraca Bohlena i McKeowna trwała tak krótko.
Najbardziej It's A Game i She's A Lady(bardziej od wersji BS !).
Szkoda że współpraca Bohlena i McKeowna trwała tak krótko.

- Gasolina91
Bardzo podoba mi się jego głos... It's A Game - świetna piosenka.
Ciekawe czemu Dieter tak krótko wspołpracował ze swoimi podopiecznymi...
Ciekawe czemu Dieter tak krótko wspołpracował ze swoimi podopiecznymi...
Point Of No Return
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
no wszystkie piosenki Lesa uwielbiam ale najbardziel lubie It's A Game a potem Nobody Makes Me Crazy (You Do) i na koniec She's A Lady
- Peter
Może nie ma wiele piosenek Lesa napisanych przez Dietera, jest tylko 5 w tym 2 covery ale za to jakie
It's a game - to odświeżona wersja "Ebony eyes". Wykonanie bardzo dobre.
She's a lady - udany cover, tak samo dobry jak oryginał.
Love is just a breath away - genialna piosenka, typowa bomba dyskotekowa, cóż za aranżacja i do tego ta melodia...
Love hurts and love heels - trochę słabsza piosenka, choć udana.
Nobody makes me crazy like you do - niektórzy narzekają na aranżację, dla mnie jest nadcelująca. Świetna piosenka.
Ze swojej strony mogę dodać, ze szkoda, że współpraca była taka krótkotrwała, Les ma piękny głos.
It's a game - to odświeżona wersja "Ebony eyes". Wykonanie bardzo dobre.
She's a lady - udany cover, tak samo dobry jak oryginał.
Love is just a breath away - genialna piosenka, typowa bomba dyskotekowa, cóż za aranżacja i do tego ta melodia...
Love hurts and love heels - trochę słabsza piosenka, choć udana.
Nobody makes me crazy like you do - niektórzy narzekają na aranżację, dla mnie jest nadcelująca. Świetna piosenka.
Ze swojej strony mogę dodać, ze szkoda, że współpraca była taka krótkotrwała, Les ma piękny głos.
- MODERN JEANNE
Też bardzo podobały mi się jego piosenki ale nie wiedziałam że jest gejem.Jej ja tu zwariuję 
Zaraz naprawdę dojdę do wniosku że większość dobrych wykonawców jest odmiennej orientacji
Polubiłam Depeche Mode którego główny solista był gejem a Martin Gore wyskakiwał w sukienkach na scenę
.Na szczęście na starość trochę im się odwróciło bo wszyscy(chyba) pożenili się.
Hyzia można dostać.
Ale przecież przede wszystkim chodzi tu o muzykę nie o ich upodobania
Zaraz naprawdę dojdę do wniosku że większość dobrych wykonawców jest odmiennej orientacji
Hyzia można dostać.
I LOVE DB AND TA!
- disco-man
Peter napisał-Love is just a breath away - genialna piosenka, typowa bomba dyskotekowa, cóż za aranżacja i do tego ta melodia. - Zgadzam się absolutnie,dla mnie to bez wątpienia najlepsza piosenka Lesa.
- art_system
Les McKeown -Love's Just A Breath Away (Dubbing)
Stary dobry Les,słuchać tez pan D. Bolenowskiego:) https://www.youtube.com/watch?v=GnO6ckl6Ze8
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- phantomas
- Kontakt:
Les McKeown zmarł 21.04.2021 w wieku 65 lat
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
nado
Ojej, rzekła zwariowana Modern Jeannie, na peterowskie rewelacje... że był gayem. I taką oto laurkę wystawiono Les'owi. A skoro Les to może jednak był lesbijką? Peter przez tyle lat nie nauczył się jeszcze, że w języku polskim są geje, a nie gaye
Swoją drogą, twoje słodko uśmiechnięte zdjęcia Peter też podchodzą pod gay, a może nawet les. Pomyśl o tym.
Mnie ów Les, a może gay nigdy szczególnie nie zachwycał. Jenakże ostatnie wydarzenia związane z Bohlenem, pchnęły mnie do przyjrzenia się jeszcze raz twórczości Pop Tytana. I oto co odkryłem. Niejaki Ronald Keiser, o którym nie mogę zaręczyć, że jest Les, zaśpiewał dwie świetne piosenki i zrobił to dawno temu. "Herz der Kopf" i "Ich will dich". Serdecznie polecam.
Mnie ów Les, a może gay nigdy szczególnie nie zachwycał. Jenakże ostatnie wydarzenia związane z Bohlenem, pchnęły mnie do przyjrzenia się jeszcze raz twórczości Pop Tytana. I oto co odkryłem. Niejaki Ronald Keiser, o którym nie mogę zaręczyć, że jest Les, zaśpiewał dwie świetne piosenki i zrobił to dawno temu. "Herz der Kopf" i "Ich will dich". Serdecznie polecam.