Eurowizja 2009
-
jkris
Eurowizja 2009
proponuje, aby tutaj kontynuowac watek Eurowizji 2009, bo w temacie Man Meadow'a zrobil sie spory offtopic...
- angel
Re: Eurowizja 2009
Głosowałam na Man Meadow,ale niestety nie udało się i tym razem
.
A szkoda,bo z tą piosenką mogli by osiągnąć naprawdę wiele,ponieważ utwór taki przebojowy na Eurowizję,szybki,dynamiczny i łatwo wpadający w ucho,no ale cóż stało się jak stało i nad tym aż tak już nie ubolewam.
Uważam,że piosenka Lidii Kopanii jest ładną balladą i zasługuje na uwagę,zwłaszcza głos artystki jest naprawdę ładny i ciekawy-miły dla ucha.
Jednak ciężko mi uwierzyć w to,by Lidia osiągła sukces na Eurowizji reprezentując nasz kraj z taką spokojną,mało dynamiczną,powolną piosenką...jakoś mi się to nie widzi...
Zwłaszcza jak rok temu reprezentowała nas ta Isis Gee,która podobnie jak Lidia miała taki utwór w podobnym stylu...Hmm no,ale np.Edyta Górniak też z taką piosenką w takim stylu odniosła duży sukces więc nie wiadomo jak to będzie,kto wie może akurat zdobędzie również wielką uwagę piosenka Lidii w takim właśnie stylu
.
Moim zdaniem na Eurowizję powinien znaleść się taki przebój,który jest szybki,dynamiczny,melodyjny i łatwo wpadający w ucho,a nie jakieś ballady.
Mimo wszystko,mam nadzieję,że Lidia ze swoją ładną balladą i bardzo ładnym głosem zaskoczy nas pozytywnie i w tym roku odniesiemy większy sukces i lepsze miejsce niż pozostali co nas reprezentowali.
Życzę jej tego.
Najbardziej śmieszne w tym całym konkursie Eurowizjii jest to,że ten konkurs jest po prostu niesprawiedliwy i chory,ponieważ jak od paru lat zauważyliście to w głosowaniu liczą się głównie stosunki jakie panują między krajami, a nie właściwie muzyka.
Kraje,które są ze sobą zaprzyjaźnione,głosują właśnie na siebie,na swoich zaprzyjaźnionych sąsiadów itp. eh to po prostu chore i tak będzie napewno i w tym roku
.
Od mnie szacunek dla Lidii za skromność,za ładną balladę i przede wszystkim za ciekawy głos.
Będę trzymać kciuki za nią
.
A szkoda,bo z tą piosenką mogli by osiągnąć naprawdę wiele,ponieważ utwór taki przebojowy na Eurowizję,szybki,dynamiczny i łatwo wpadający w ucho,no ale cóż stało się jak stało i nad tym aż tak już nie ubolewam.
Uważam,że piosenka Lidii Kopanii jest ładną balladą i zasługuje na uwagę,zwłaszcza głos artystki jest naprawdę ładny i ciekawy-miły dla ucha.
Jednak ciężko mi uwierzyć w to,by Lidia osiągła sukces na Eurowizji reprezentując nasz kraj z taką spokojną,mało dynamiczną,powolną piosenką...jakoś mi się to nie widzi...
Zwłaszcza jak rok temu reprezentowała nas ta Isis Gee,która podobnie jak Lidia miała taki utwór w podobnym stylu...Hmm no,ale np.Edyta Górniak też z taką piosenką w takim stylu odniosła duży sukces więc nie wiadomo jak to będzie,kto wie może akurat zdobędzie również wielką uwagę piosenka Lidii w takim właśnie stylu
Moim zdaniem na Eurowizję powinien znaleść się taki przebój,który jest szybki,dynamiczny,melodyjny i łatwo wpadający w ucho,a nie jakieś ballady.
Mimo wszystko,mam nadzieję,że Lidia ze swoją ładną balladą i bardzo ładnym głosem zaskoczy nas pozytywnie i w tym roku odniesiemy większy sukces i lepsze miejsce niż pozostali co nas reprezentowali.
Życzę jej tego.
Najbardziej śmieszne w tym całym konkursie Eurowizjii jest to,że ten konkurs jest po prostu niesprawiedliwy i chory,ponieważ jak od paru lat zauważyliście to w głosowaniu liczą się głównie stosunki jakie panują między krajami, a nie właściwie muzyka.
Kraje,które są ze sobą zaprzyjaźnione,głosują właśnie na siebie,na swoich zaprzyjaźnionych sąsiadów itp. eh to po prostu chore i tak będzie napewno i w tym roku
Od mnie szacunek dla Lidii za skromność,za ładną balladę i przede wszystkim za ciekawy głos.
Będę trzymać kciuki za nią
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
-
jkris
pisalem juz w poprzednim temacie, ze w tym roku zasady glosowania maja ulec zmianie ale niestety nie pamietam dokladnie na czym bedzie to polegalo. zdaje sie, ze bedzie audiotele ale i jury, tak jak u nas w preselekcji. moze ktos z Was orientuje sie lepiej na czym te zmiany maja polegac?angel pisze:Najbardziej śmieszne w tym całym konkursie Eurowizjii jest to,że ten konkurs jest po prostu niesprawiedliwy i chory,ponieważ jak od paru lat zauważyliście to w głosowaniu liczą się głównie stosunki jakie panują między krajami, a nie właściwie muzyka.
Ostatnio zmieniony pn lut 16, 2009 23:21 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
- angel
Właśnie teraz się dowiedziałam,że "podstawową zmianą będzie wprowadzenie jurorów. Ich głosy mają zrównoważyć decyzję publiczności, która również zostanie uwzględniona w ostatecznych wynikach. Taka zmiana jest odpowiedzią na zarzuty o zbyt stronniczym wyborze w ostatnich konkursach, który był raczej decyzją polityczną niż artystyczną - sąsiedzi głosowali na siebie".
I tak powinno być od samego początku,nareście coś z tym zrobili!
Może teraz to wszystko będzie już zupełnie inaczej wyglądało-zobaczymy.
I tak powinno być od samego początku,nareście coś z tym zrobili!
Może teraz to wszystko będzie już zupełnie inaczej wyglądało-zobaczymy.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
-
Maciek Kowerski
Man Meadow powinni byli przejść dalej. Bardzo dobrze naśladują brzmienie mdern talking pomimo tego że i tak im jeszcze brakuje do niego dużo. Ale robią to na pewno wiele lepiej niż SIB. Ułożyli coś swojego a nie tak jak sib jakieś plagiaty. Wątpię zeby dzisiaj jeszcze bohlen umiał bez pomocy Rodrigueza stworzyć cos lepszego niż Man Meadow.
Jak na razie wybór Man meadow mógł być największą szansą na sukces Polski w eurowizji od czasu kiedy Ich Troje osiągnęło 6 miejsce z piosenką Keine Grenzen . A tak to po wybraniu Lidii możemy liczyć na to samo co było w zeszłym roku z Isis Gee.
Jak na razie wybór Man meadow mógł być największą szansą na sukces Polski w eurowizji od czasu kiedy Ich Troje osiągnęło 6 miejsce z piosenką Keine Grenzen . A tak to po wybraniu Lidii możemy liczyć na to samo co było w zeszłym roku z Isis Gee.
- Peter
I tak i nie. Piosenka ma lepszy podkład niż utwory SIB, ale nie ma takiej aranżacji jak Heaven and hell czy Dr. No albo Shadows of love i do tego te chórki są nieporównywalnie gorsze niż te Scholza i Wideckego. Na pewno to jest lepsze niż 1 płyta SIB.Maciek Kowerski pisze:Man Meadow powinni byli przejść dalej. Bardzo dobrze naśladują brzmienie mdern talking pomimo tego że i tak im jeszcze brakuje do niego dużo. Ale robią to na pewno wiele lepiej niż SIB.
-
Ninio
Ta cala eurowizja to jeden wielki pic...kto ma pieniadze na promocje ten wygrywa. Zobaczcie Rosjan,wzieli Timbalanda jak byl na fali i spokojnie wygrali. Pozatym powinny byc takie zasady jak kiedys,Polske powinien reprezentowac Polak tak samo jak inne panstwa powinny byc reprezentowane przez swojego obywatela. Tak to troche bez sensu,lapanka na ciekawych artystow i w sumie z Eurowizja niema to nic wspolnego.
- phantomas
- Kontakt:
Tylko na Polskę nikt nie głosował... Kochają nassąsiedzi głosowali na siebie
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Adi
Znaczy częściowo się zgodzę ale nie do końca. To znaczy faktycznie w pewnym momencie Eurowizja ewoluowała w kierunku możliwości prezentowania danego kraju przez obcego wykonawcę , który zaśpiewał coś np. w języku angielskim. To był innowacyjny pomysł, jednak po pewnym czasie ta idea została wypaczona, gdzie z możliwości uatrakcyjnienia konkursu zrobiła się komercyjna walka.Ninio pisze:Pozatym powinny byc takie zasady jak kiedys,Polske powinien reprezentowac Polak tak samo jak inne panstwa powinny byc reprezentowane przez swojego obywatela. Tak to troche bez sensu,lapanka na ciekawych artystow i w sumie z Eurowizja niema to nic wspolnego.
I chyba też coś w tym musi być.Ninio pisze:Zobaczcie Rosjan,wzieli Timbalanda jak byl na fali i spokojnie wygrali.
Dlatego najlepiej jakby zrobili "Back for good"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jednak na Eurowizji będzie "moderntalkingowy" akcent - w niemieckiej telewizji program poprowadzą Katja Wunderlich i Thomas Anders.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
angel pisze:Głosowałam na Man Meadow,ale niestety nie udało się i tym razem.
Zwłaszcza jak rok temu reprezentowała nas ta Isis Gee,która podobnie jak Lidia miała taki utwór w podobnym stylu...Hmm no,ale np.Edyta Górniak też z taką piosenką w takim stylu odniosła duży sukces więc nie wiadomo jak to będzie,kto wie może akurat zdobędzie również wielką uwagę piosenka Lidii w takim właśnie stylu.
Życzę jej tego.
Kraje,które są ze sobą zaprzyjaźnione,głosują właśnie na siebie,na swoich zaprzyjaźnionych sąsiadów itp. eh to po prostu chore i tak będzie napewno i w tym roku.
Będę trzymać kciuki za nią.
Jestem tego samego zdania a poza tym ja też głosowałam na Man Meadow ponieważ śpiewali tak samo jak Modern Talking.
- Agata
A Thomas, podobnie jak w 2004 roku, będzie prezentował punktację, jaką przyznali piosenkom Niemcy. Mam nadzieję, ze zobaczymy to i w naszej TVP.ArCrack pisze:Jednak na Eurowizji będzie "moderntalkingowy" akcent - w niemieckiej telewizji program poprowadzą Katja Wunderlich i Thomas Anders.
- Daniel
Nie zobaczymy, bo udziału w konkursie nie bierze Ich3Agata pisze: A Thomas, podobnie jak w 2004 roku, będzie prezentował punktację, jaką przyznali piosenkom Niemcy. Mam nadzieję, ze zobaczymy to i w naszej TVP.
- Agata
A co to ma z nimi wspólnego? W 2004 roku Polskę reprezentowali Blue Cafe z piosenką "Love Song". Wyniki z wszystkich krajów TVP zawsze pokazywała. Więc raczej Thomasa zobaczymyDaniel pisze:
Nie zobaczymy, bo udziału w konkursie nie bierze Ich3
-
Ninio
Ja nawet niebede tego ogladal,ten konkurs niema nic wspolnego z nazwa ktora nosi. Wygrywa ten kto ma najwiecej pieniedzy bo moze zatrudnic "sławniejszego" wykonawce albo producenta ktory wygra konkurs samym nazwiskiem.
Mysle ,ze gdyby ktores panstwo wystawilo Modern Talking to wszyscy tutaj jak jeden maz glosowali by na Thomasa i dietera bez wzgledu na to jaka bylaby to piosenka,nawet gdyby byl to najwiekszy gniot!
Mysle ,ze gdyby ktores panstwo wystawilo Modern Talking to wszyscy tutaj jak jeden maz glosowali by na Thomasa i dietera bez wzgledu na to jaka bylaby to piosenka,nawet gdyby byl to najwiekszy gniot!
- Agata
No to przygoda Polski z tegoroczną Eurowizją już zakończona. W sobotę Thomas będzie prezentował wyniki niemieckiego głosowania, co powinna pokazać nasza telewizja.