Man Meadow

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
tanathos

Man Meadow

Post autor: tanathos »

ten szwedzki zespół to jedna z naszych propozycji do Eurowizji 2009. przyznajcie, że oni bardzo przypominają Modern Talking!!! nie dość że przypominają ich fizycznie to jeszcze mają podobną aranżację piosenki i fajne chórki.

oto link: http://www.youtube.com/watch?v=AcKw5RlrgSw

co sądzicie o tym zespole? a może wiecie coś o nich więcej?
kto jest ich producentem?
kto śpiewa u nich w chórkach?
czy przyznają się oficjalnie do tego że MT jest ich inspiracją?

proszę, piszczie i pomóżcie mi znaleźć odpowiedzi na te pytania
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Man Meadow- "Love is gonna get you"

Post autor: Gasolina91 »

Czaicie Dietera w takim fryzie jak ten blondas? :wink:
Obrazek
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To wyglada mi na kolejny zespół naśladujący brzmienie MT, robią to technicznie dużo lepiej niż SIB tylko jakoś te chórki tak nie brzmią za dobrze, lepszy falset ma Scholz. Ale mozna tego posłuchać i na eurowizji chętnie bym to zobaczył.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Na MySpace można posłuchać innych piosenek tej grupy, nie brzmią już ani trochę w stylu MT. Wygląda wiec na to, że to tylko jednorazowy skok w stronę tego brzmienia. Mają jeszcze jeden dance'owy kawałek "Viva la musica", ale nie jest to też tego typu brzmienie jak w "Love Is Gonna Get You"
http://www.myspace.com/manmeadowmusic
http://www.wrzuta.pl/audio/cZEAF5TxR3/m ... _la_musica
Jak piszesz tak cię widzą.
alunia13

Post autor: alunia13 »

Mi się baaardzo podoba "Viva la musica" !! Jak ją 1 raz usłyszałam też mi się z MT skojarzyło :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Tu jest jakas stronka o nich

http://www.manmeadow.com/

Obrazek

A utwór,nie zły :D
Awatar użytkownika
tanathos

alunia13

Post autor: alunia13 »

Jak dla nas Man Meadow są odmłodzoną wersją Modern Talking. Niby muzyka dyskotekowa, ale nam "pachnie" to takim niemieckim disco-polo.
Zabic to za mało <młotek>

Piosenka niezła. Faktycznie ma coś z klimatów MT
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Polubiłam ten zespół od czasu eliminacji do konkursu Eurowizji :).
Od razu gdy usłyszałam ich piosenkę "Viva La Musica" to pierwsze moje wrażenie to,że naśladują całkowicie Modern Talking, co mnie po prostu miło zaskoczyło :),bo naprawdę całkiem nie źle im to wychodzi.

Nawet na nich głosowałam,aby reprezentowali nasz kraj,ale niestety się nie udało :/ .
Jestem pewna,że gdyby ich wybrano to ten zespół z taką melodyjną,dynamiczną piosenką jaką była i jest"Viva la Musica" odniosła by większy sukces i lepsze miejsce na Eurowizji, niż tamte badziewie z taką beznadziejną piosenką od której uszy puchły gdy się ją słuchało i zastanawiające było dla mnie to,jak ludzie mogli głosować na coś takiego <młotek> -wstyd z taką piosenką jechać na Eurowizję,zresztą jak się nie mylę zajeli przedostatnie miejsce :mrgreen: i wcale się nie dziwię :mrgreen: .
Zatem zespół Man Meadow myślę,że przyniósł nam by większą satysfakcję na konkursie.
Mam nadzieję,że tym razem uda się im wygrać i reprezentować nasz kraj w tym roku z piosenką"Love Is Gonna Get You",ktora jest naprawdę ciekawą ,dynamiczną,melodyjną piosenką coś w stylu Modern Talking-będę na nich głosować :) .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A do mnie nie przemawia twórczośc tego zespołu. Nie lubię tych mniej znanych piosenek, do których Arek dał linki.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Piosenka mi się bardzo podoba :). Taka w stylu Modern Talking :D Chciałbym, żeby ta piosenka reprezentowała Polske na konkursie Eurowizji 2009 w Rosji :D

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A oto co ma do powiedzenia na ten temat sam zespół. Pytałem ich zarówno o podobieństwa fizyczne jak i muzyczne ;)
Bycie blondynem i brunetem jest raczej zbiegiem okoliczności, nigdy się nad tym nie zastanawialiśmy, ale podoba nam się Twoje podejście :) Nie celowaliśmy zresztą w brzmienie Modern Talking (jest raczej wyjątkowe) ale jako że oboje dorastaliśmy przy takiej muzyce, pomysł wzorowania się na tamtej epoce podobał się zarówno nam jak i autorom naszych piosenek. Więc można to nazwać zarówno zbiegiem okoliczności jak i inspiracją.
Awatar użytkownika
tanathos

mimo wszystko zachęcam fanów MT do głosowania na Man Meadow

z 2 powodów-
po1 ponieważ ta piosenka nadaje się na ten festiwal i ma szansę coś osiągnąć
po2: ze względu na podobieństwo do MT, przez które nasz ulubiony zespół (MT oczywiście)w sposób pośredni przypomni się szerszej publiczności.

i może sprzeda jeszcze trochę leżących w magazynach płyt;p
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No ja w wypadku ewentualnego sukcesu Man Meadow na Eurowizji widzę jeszcze jeden pozytyw - pewien pan dostał by jasny przekaz, że mimo wszystko można z takim brzmieniem osiągnąć sukces. A tym bardziej, że byłby to reprezentant Polski - kraju, w który obecnie celuje Anders. Nie zdziwił bym się wówczas, gdyby Bohlen zaproponował im nagranie jakichś jego piosenek...
jkris

Post autor: jkris »

ja nie mialbym nic przeciwko ich wygranej, ze wzgledu na muzyczne podobienstwo do MT ale z drugiej strony bezkonkurencyjna jest dla mnie Lidia Kopania, ktora ma swietny glos. oczywiscie wszystko to bedzie mozna zweryfikowac jutro, kiedy zaspiewaja na zywo. ciekawe jak chlopakom chorki wyjda ;-)
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Zgadzam się, że Lidia Kopania ma piękny głos i piękna piosenke, ale wolałbym, żeby Polske reprezentowali Man Meadow :D :D :D rok temu była Isis Gee (dzisiejsza Lidia Kopania), więc czas na coś w stylu Modern Talking. Jak się wejdzie na YouTube i w teledysk Man Meadow "Love Is Gonna Get You" to wiele osób kojarzy Ich z Modern Talking, wynika z tego, że ludzie nie zapomnieli o Modern Talking i więdzą mniej więcej kto to jest :). Tak jak wspomniał Arek może to da do zrozumienia Dieterowi, że z takim brzmieniem można nadal osiągnąć sukces. Ostatnio codziennie słucham "Love Is Gonna Get You" i mam nadzieje, że ona będzie reprezentować Polske na konkursie Eurowizji w Rosji :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
ODPOWIEDZ