Ostatnio sięgnąłem po najnowszą płytę Jasona "Let it be me" i bardzo się obawiałem 1 kontaktu z nią. Ale jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony, ta płyta powstała w 2008 roku, a jest taka nie dzisiejsza. Brzmi jak muzyka z dawnych lat 60 tych, gdyż w większości są to covery piosenek z tamtych czasów, do czego głos Jasona idealnie pasuje, on wciąż ma taki śliczny głos. Piosenki w wykonaniu Jasona są nie rzadko lepsze od oryginalnych wersji. Mi najbardziej do gustu przypadły: "Blue velvet", "Sealed with a kiss', "Love hurts", Let it be me" i "Sea of love". Wspaniała płyta.
Mam jego 1 cd Ten Good Reasons i vhs z teledyskami i właściwie każdy utwór na tej płycie mógłby być przebojem tak jak z Modern Talking
Swego czasu mówiło się i pisało,ze Jason i Kylie są parą, ale zdementowali tą pogłoskę,miałam plakat z dziennika Ludowego w którym to pisało.
No Ten good reasons to była klasa, tak samo jak Between the lines. 3 płyta już w połowie wyprodukowana przez Stocka i spółkę i trochę słabsza, a za to najnowsza juz jest klasowa. Dużo standardów, nawet Sealed with a kiss jest w takiej starej wersji.
Swego czasu mówiło się i pisało,ze Jason i Kylie są parą, ale zdementowali tą pogłoskę,miałam plakat z dziennika Ludowego w którym to pisało. Może parą nie byli ale kochankami na pewno! Co do Jasona to oczywiście cenię gościa.Dwie pierwsze płyty były według mnie naprawdę dobre.. 3 płyta-All around the world też była dość interesująca( piękna piosenka Oxygene).No i album Let it be me z 2008 roku,który też bardzo pozytywnie odebrałem.Masz rację Peter,piękne są te standardy, ciepły głos Jasona wcale im nie zaszkodził...Ze starych piosenek Jasona najbardziej lubię Too many broken hearts,When you come back to me,Hang on to your love,bardzo udane cobery-Sealed with a kiss i Any dream will do i kapitalny singiel z 91 roku-R.S.V.P.No ale to w końcu super machina o nazwie SAW kierowała karierą Jasona...
Czesc Wam
Tez lubie muzyke Jasona. Ostatnio czYtalam ze w ostatnich latech gral w jakims muzykalu glowna role. Z moich wiadomosci daje konzerty w Angli
Myślę że wiesz że Sealed with a kiss jest coverem? Jako piosenkarz fajny sympatyczny chłopiec lecz muzycznie tak sobie, najlepszy jak dla mnie jego utwór to Every Day.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Ostatnio nagrał ciekawą z naszego punktu widzenia płytę z coverami piosenek z lat 80 tych. Polecam. Co do "Sealed with a kiss" to piosenka pochodzi z lat 60 tych i nawet Jason wykonywał tą piosenkę w takiej aranżacji, znalazła się na poprzednim albumie wokalisty.