La vent m'a dit
-
Przemo
La vent m'a dit
A jak podoba Wam się ten kawałek? Mnie początkowo zrażał tym francuskim tytułem, bo za bardzo "pachniało" mi to zagrywką pod styl Dietera. Ale po paru przesłuchaniach muszę przyzanc, że piosenka jest super. Duży ładunek emocjonalny i wspaniałę brzmienie głosów w refrenie. Chciałoby się powiedzieć "Stary, dobry Blue System". Po prostu bajka (jak dla mnie).
Przemo
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Przemo
Poważnie? Lady Lorraine też jakoś do mnie nie przemawia, ale "La Vent..." ma jakąś głębię w refrenie. Takie dość żałobne, smutne brzmienie ("żałobne", nie "żałosne"
), trochę chyba niepasujące do samej treści piosenki, ale chwytające za sercę, że się tak wyrażę. Podoba mi się ona, bo nie jest płaska, płytka. Ma, według mnie, w sobie to coś, co powoduje, że po dwóch przesłuchaniach, cały czas "dudni" potem w głowie. Płyną z niej emocje. Coś podobnego ujmowało mnie np. w "Here I Go Again". Wiecie, szybka piosenka, ale na swój sposób smutna.
A "The Story of Lara Layne"? Wspominałem już o niej w paru postach, więc nie chcę tworzyć nowego tematu. Jak dla mnie, jest cudna.
Tak swoją drogą, mam propozycję do Administratorów Dwóch: a może stworzyć listę zawierająca wszystkie piosenki SIB, na które moglibyśmy oddawać głosy. Mogłoby to odbyć się tak, że każdy miałby do rozdysponowania jakąś ilość punktów i głosowalibyśmy np. systemem Eurowizji (albo odwrotnie: im mniej punktów, tym lepsza ocena). Nie wiem, czy to jest możliwe. Ale może coś podobnego udałoby się skombinować? Zobaczylibyśmy, która piosenka SiB jest wg forumowiczów najlepsza, która przeciętna, a która najsłabsza.
A "The Story of Lara Layne"? Wspominałem już o niej w paru postach, więc nie chcę tworzyć nowego tematu. Jak dla mnie, jest cudna.
Tak swoją drogą, mam propozycję do Administratorów Dwóch: a może stworzyć listę zawierająca wszystkie piosenki SIB, na które moglibyśmy oddawać głosy. Mogłoby to odbyć się tak, że każdy miałby do rozdysponowania jakąś ilość punktów i głosowalibyśmy np. systemem Eurowizji (albo odwrotnie: im mniej punktów, tym lepsza ocena). Nie wiem, czy to jest możliwe. Ale może coś podobnego udałoby się skombinować? Zobaczylibyśmy, która piosenka SiB jest wg forumowiczów najlepsza, która przeciętna, a która najsłabsza.
Przemo
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Jacek Z.
Słuchałem ostatnio trochę SiB, i rzeczywiście - obok "1001 Nights" (która ma mocne brzmienie i niczego z BS mi nie przypomina) i "Sexy Ann" (ach, miałem ja kiedyś taką Anię; piosenka za to bardzo podobna do "Don't Do That" Blue Systemu) jest to jedna z moich ulubionych - ze wspomnianych przez kolegę względów.Przemo pisze:Poważnie? Lady Lorraine też jakoś do mnie nie przemawia, ale "La Vent..." ma jakąś głębię w refrenie. Takie dość żałobne, smutne brzmienie ("żałobne", nie "żałosne"), trochę chyba niepasujące do samej treści piosenki, ale chwytające za sercę, że się tak wyrażę. Podoba mi się ona, bo nie jest płaska, płytka. Ma, według mnie, w sobie to coś, co powoduje, że po dwóch przesłuchaniach, cały czas "dudni" potem w głowie. Płyną z niej emocje. Coś podobnego ujmowało mnie np. w "Here I Go Again". Wiecie, szybka piosenka, ale na swój sposób smutna.
Podoba mi się jej głębia dźwięków i romantyzm, choć trochę drażnią bawarsko-jarmarczne akcenty (jakaś harmoszka, diabli nadali
Niestety, ze znalezieniem "The Story of Lara Layne", "Sarah's Dream" i "Only 4 You" wciąż walczę, więc nie mogę się wypowiedzieć
- only love
- Kontakt:
a mi tam strrrrasznie się podoba piosenka avalon po prostu jest super. jak se władowałam SIB do mp3 i nagle usłyszałam te piosenkę to od razu mi się spodobała, ona jest super wg mnie
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- Peter
Re: La vent m'a dit
Podzielam opinię.Arek20 pisze:Dla mnie to jedna z lepszych piosenek SiBow.