Nieprawdopodobne!!! Znam ten utwór od momentu kiedy powstał, czyli już 14 lat. A nigdy nie wpadł bym na to, że jak posłucham od ty tyłu.....
Moja żona nie może się nadziwić gdy zdaża się, że słucham jakiego przeboju DB który znam od lat i nagle odkrywam w nim coś nowego. Gdynamawiam, żeby wsłuchała się w utwór i zwróciła uwagę na to "coś" co ja odkryłem mówi zwykle: "ja tam nic nie słyszę". Ale tym razem Testament i ją zaskoczył:-)))
Dobre Ciekawe kto na to i jakim cudem wpadł. Ale ja tez mam tak, że po latach zdarza mi się nagle odkryć coś nowego (jakiś nowy dźwięk, jakiś dodatek...), czego wczesniej słyszałem, a okazuje się być prawdziwą perełką w piosence. Chociaż czegoś takiego jak tu oczywiście nigdy nie wychwyciłem.
A próbowaliście kiedyś (z kasetami tak się dwało na "jamnikach" zrobić) puścić początek "Locomotion Tango" na przyspieszonych obrotach? TEż fajna rzecz wychodzi...
No przecież napisałem. Da się rozpoznać fragment refrenu. Śpiewanego normalnie pomimo, że utwór puszczony jest od końca. Dotyczy to tych śpiewów w tle.
Ja sobie puściłem właśnie Locomotion Tango (jakiś extended) od końca w szybkoścoią 1,5 na goldwav'ie. Ale jazda. Nie wiem czy to techno czy coś innego ale podoba się mnie to.
A co do tekstu Przemo o Locomotion to chodzi o to, że to jest to samo Locomotion co później tylko zwolnione, czy że to może być głos maestro Bohlena?
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
W Testamente d'Amelia - Blue systemu w intro jest fragment modlitwy a potem śpiew (brzmi to jak pieśń żałobna na przykład) Jeśli puścimy sobie ten fragment od końca okaże się że do ta pieśń została stworzona z fragmentu zwrotki "Cause she's dying in the sun Beetchwood Way
Let us pray" potraktowanego reversem. To wszystko na co mnie stać jeżeli chodzi o wytumaczenie tego. Może ktoś będzie mógł opisać to lepiej...
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
No i całe szczęście Mikiki bo już miałem prosić Cię o numer telefonu, zadzwonic i zanucić to co jest całą tajemnicą tego fragmentu...
Myślę, że nie znasz za dobrze tego utworu dlatego nie wychwyciłeś sprawy. Ja Testament... znam na pamięć i wystarczyło, żebym raz przesłuchał go od tyłu. A nawiasem mówiąc to był pierwszy maxiCD jaki udało mi się w życiu zdobyć jeśli chodzi o twórczość DB.