Roxette

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Roxette

Post autor: Jaro25 »

Roxette –to szwedzki duet reprezentujący nurt muzyki pop i rock. najpopularniejszych zespołów muzycznych lat 80., 90. XX w. oraz początku XXI w. Roxette ma na koncie ponad 50 milionów sprzedanych albumów i ok. 15 milionów singli; najpopularniejszy utwór – w1987 duet wydał singel It Must Have Been Love (Christmas for the Broken Hearted), a rok później Listen to Your Heart, które zdobyły ogromną popularność w Europie i na świecie Obrazek

W 1996 działalność Roxette została zawieszona. Wcześniej wydany został album podsumowujący działalność – Don't Bore Us, Get to the Chorus!.
Działalność duetu została wznowiona w 1999. Wydano wówczas album Have a Nice Day, jednakże nie odniósł on dużego sukcesu. Dosyć dużą popularność zyskała wówczas jedynie piosenka Wish I Could Fly. Nieco zmienił się charakter
obecnie stan zdrowia nie pozwala na kontowanie działalności wokaliski

moje ulbione piosenki tego zespołu
-Listen to Your Heart,
-Sleeping in My Car
-She Doesn't Live Here Anymore
-Anyone
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Roxette

Post autor: Gasolina91 »

Ja mam tylko 2 piosenki Roxette
Look In MY Heart i Listen To Your Heart
Point Of No Return
alunia13

Post autor: alunia13 »

Ja bardzoo lubię Roxette :D
Lubię bardzo:
Listen To your Heart i Joyride :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Roxette.... 8) Dla mnie zespół raczej kompletnie obojętny, aczkolwiek uważam, że ich wkład w muzykę rozrywkową jest duży i oceniam go pozytwnie. Takie piosenki jak It must have been love, Joyride, June afternoon, Listen to your heart, I wish I could fly czy Milk and toast and honey, to kawał dobrej muzyki z bardzo dobrym wokalem zarówno Marie jak i Pera, nawiasem mówiąc uwielbiam głos Pera Gessle.
Prośba do Jaro, doceniam to, że starałeś się napisać coś o grupie, tylko staraj się korzystać z różnych źródeł a nie tylko z wikipedii, dlatego, że każdy tam może coś zmienić, dopisać, dlatego nie powinno się z tego źródła w ogóle korzystać.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze:I wish I could fly.
O tak...to tez znam. Mam tą piosenkę na płycie Bravo Supershow '99. Pierwszy utwór na tej płycie to You Are Not Alone od MT ale w wersji z Ericiem...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Gasolina91 pisze:O tak...to tez znam. Mam tą piosenkę na płycie Bravo Supershow '99. Pierwszy utwór na tej płycie to You Are Not Alone od MT ale w wersji z Ericiem...
I wish I could fly i YANA, to właściwie jeden okres i stąd oba się znalazły na jednej płytce. :wink:
To ta płyta musi być przednia.
Co do Roxette, to trochę szkoda tego co przytrafiło się Marie, wiem, ze nagrała niedawno solowa płytę, ale czy jeszcze coś nagra z Perem, to czas pokaże.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jakiś czas temu zainteresowałem się twórczością tej grupy i największe wrażenie zrobiła na mnie pierwsza płyta (Neverending Love, Surrender, Secrets That She Keeps...). Później już poziom jakby z albumu na album spadał, no może poza trzecią, dość przebojową płytą. Bardzo lubię głos Pera Gessle'a :) Nie lubię za to ich wersji The Sweet Hello, The Sad Goodbye.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Właśnie jak miałam 5 lat i byłam na swojej pierwszej w życiu dyskotece (wczesniej zaczęłam :lol: ), a było to na koloniach, na ktorych moja mama byla wychowawczynią to pamietam dwa zespoły: Black Box- Ride on time (chyba) i Strike up (chyba) w kazdym razie jakos tak leciały te tytuły. I druga grupą było Roxette: It Must Have Been Love i Listen to your heart... :) heh nie pamietam jak się bawilam:P ani zadnych szczegolow, ale te 4 piosenki musialy wywrzec na mnie duuuuze wrazenie skoro do dzis pamietam takie skrawki wydarzen prawie sprzed 20 lat :)
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
alunia13

Troche odświeże temat, może się ktoś przyłączy? :D
Od jakiegoś tygodnia mam Roxette'ową manię xD Nie mogę przestać słuchać boskiego Per'a i Marie. Ostatnio bardzo mnie ucieszyła wiadomość, że Roxette znów wydadzą płytę i będą razem koncertować jak za starych, dobrych czasów. Oby ze zdrowiem Marie było już dobrze i OBY dali koncert w Polsce. Było by cudownie :)
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Też bardzo lubię ten zespół 8) Moje ulubione kawałki, to "Listen To Your Heart", "Dangerous ", "it Must Have Been Love", "Joyride" i "The Look"
alunia13 pisze:Roxette znów wydadzą płytę i będą razem koncertować jak za starych, dobrych czasów
Też mnie ucieszyła ta wiadomość jak ją przed chwilą przeczytałem :)
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Witajcie.
Miła wiadomosć!

Zespół Roxette w Polsce wystąpi 19 czerwca 2011 roku w Warszawie na Torwarze. Bilety na warszawski koncert w cenach: 121 zł, 143 zł i 154 zł, 679 zł (VIP) dostępne będą w sprzedaży od 8 listopada od godz. 10.00 na polskiej stronie Live Nation.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

Ja zakochałam się w piosence "Listen to Your Heart" nie tylko ze względu na wokal, czy muzykę w muzyce ale na przesłanie ;) Jest naprawdę warte poświęcenia chociaż kilku chwil ;)
Co do koncertu Roxette z miłą chęcią bym się wybrała wraz z moim tatą, który wręcz kocha ten zespół ale z racji na wygórowaną cenę biletów chyba odpuszczę ;(..a szkoda oglądałam kiedyś fragment koncertu i był BOMBOWY ;)
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
alunia13

Ja mam dużo koncertów Roxette na płytach i wiele bym oddała żeby być na tym w Polsce. Oczywiście Warszawa za daleko, ceny biletów za duże a ja narzekam, ale taka jest prawda. W Polskich realiach żeby pójść na koncert trzeba by było cały rok zbierać :cry: Być może za 2 lata też u nas wystąpią, może bliżej Dolnego Śląska, a wtedy nie odpuszczę :D
Sara ja też uwielbiam przesłanie tej piosenki. Roxette jest jednym z niewielu zespołów które tworzyły ( i będą tworzyć - tego jestem pewna :D ) piosenki z bardzo mądrymi tekstami. No nic więc zostaje nam czekać na nową płytkę i liczyć na relacje w internecie z ich koncertów :D
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

kawał historii muzyki rozrywkowej, dobry kawał :)
ja zetknąłem się z ich twórczością w 1989 roku - "The Look" i "Dressed For Success" to były ich pierwsze wielkie hity, także w tym czasie popularne w Polsce
znam ich twórczośc głównie z utworów singlowych, a za jednen z najlepszych uważam "How Do You Do"
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Piosenka "Stars" Roxette jest fajnym utworem,jednym z lepszych.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

ja uwielbiam; "Listen to Your Heart", "Sleeping in My Car" ;)
You can win if you want.!
ODPOWIEDZ