MT i wasi bliscy

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
you're my heart

MT i wasi bliscy

Post autor: you're my heart »

Jak jest u was ze słuchaniem Modern Talking?U mnie pare osób z rodziny słucha no ale tylko wyrywkowo czyli single ja jestem najbardziej rozeznany w mojej rodzinie,bo rodzina nie bardzo ma czas na przesłuchanie płyty czasami posłuchają pół płyty i idą :] .A znajomi to nikt nie lubi MT słuchają tylko tego co"teraz jest na topie".
Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Re: MT i wasi bliscy

Post autor: art_system »

U mnie moja 2 letnia córeczka bardzo sie lubi gibać przy MT, zresztą nie ma za dużego wyboru:) Zaś moja żonka lubi kilka nagrań Thomasa i MT, lubi też Medlocka z 1 płytki. Ostatnio mnie zaskoczyła gdy Thomas śpiewał w Sopocie w sierpniu...powiedziała,że bardzo czysto śpiewa, zaskoczona była, nabijała sie ,że łza kręci mi się w oku gdy ich słuchaliśmy i oglądalismy. TV miałem chyba na cały regulator i siedziałem na środku pokoju. Coś w człowieku naprawdę pęka gdy powspomina i kiedy Thomas opowiadał o tym,że gdyby nie utwór YMHYMS to nikt by go nie znał itd. sami słyszeliście...Jednak ludzie którzy są młodsi o 5-7 lat nie rozumieją mnie. Zawsze im mówię,że są ubodzy o MT, ze nie maja swojego idola, swojego czasu przeżytego z muzyką młodości, żadnych wspomnień. Powiem tak, muzyka Modern Talking jest zainstalowana we mnie w środku jak Windows w kompuetrze:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

art_system pisze:Powiem tak, muzyka Modern Talking jest zainstalowana we mnie w środku jak Windows w kompuetrze:)
Świetny tekst. :lol: :D Dokładnie, co racja to racja, mam podobne odczucia. A co do tematu. Mój kuzyn właściwie to polubił MT ode mnie. Zacząłem go kiedyś wprowadzać w ten repertuar od tych nowszych, skoczniejszych nagrań, bo wiem, że jak kiedyś puściłem mu tych kilka sztandarowych nagrań MT z lat 80-tych to sie krzywił :/ Ale zmienił zdanie po pewnym czasie i docenił twórczość MT. Można powiedzieć, że jednak bardziej mu leży to nowsze wcielenie MT a tamto też troszkę lubi ale uważa je jednak za zbyt archaiczne brzmienie, fajne ale raczej jako DJ dyskotekowy mówi, że te stare kawałki bardziej nadają się do słuchania w domu niż do klubów czy na prywatkę. W zeszłym roku na jesieni pamiętam prosił mnie o parę utworków na 18-tkę koleżanki jego dziewczyny.
Co do reszty mojej rodziny to moja ciocia bardzo lubi MT (mamy młodsza siostra) a moja mama to nawet przekonała się do Thomasa po jego zeszłorocznych występach w Sopocie i Wrocławiu. Jak byłem u rodziców ostatnio to nawet z TV w tle leciała powtórka Thomasa z Sylwestra a kiedyś to twierdziła, że mam świra na punkcie MT <pokręcony> :lol: Moja kuzynka (kuzyna młodsza siostra-teraz studentka) oraz kuzyna dziewczyna nawet lubią obie MT, chyba nawet bardziej od niego :D.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Moi rodzice jakoś nie przepadają za MT, ale mojej mamie się spodobały płyty Down on sunset i Barcos de Cristal, ale Souled nie bardzo, a mojemu tacie teledyski z 4 albumu, które oglądaliśmy na DVD.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

U mnie jest tak, ze największym fanem tworczosci Bohlena jestem na razie ja, ale rosnie mi pomalu konkurencja, misnowicie ze strony siostry. Jesli chodzi o resztę familii, to
moja mama kiedyś uwielbiała MT i nadal podoba jej się bardziej Thomas, choc i mówi, ze Dieter tez jest niczego sobie :lol: Tata natomiast kiedys lubil MT i C.C.C, teraz już niekoniecznie 8)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
alunia13

Post autor: alunia13 »

U mnie to jest tak, że oni są skazani na MT :D Mama i brat nic niemówią (brat już w Anglii-cąłe szczęscie xD ) i przymykają oko, ale tata to już jest inna bajka. Wmawia mi, że jestem uzależniona od MT (i ma racje XD ) śmieje się, że mam na ich punkcie świra. Ale najgorzej jest jak widzi teledysk albo występ Thomasa bądz MT. Nabija się z nich i wogóle. Ale ja sie tym nieprzejmuje i tak ja mam najmocniejsze i najgłośniejsze głośniki w tym domu :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

U mnie jest tak, ze obecnie ja tylko słucham M.T ale moi rodzice nie mają nic przeciwko cieszą się że taką muzykę słucham nie jakiegoś hip hopu
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Ja słucham MT w zasadzie jako jedyna... Moj tata słuchał ich w latach 80-tych i była to muzyka jego mlodosci. Teraz twierdzi ze "chyba sie starzeje" :lol: bo już zupelnie czegos innego zaczyna sluchac, ale nic nie ma przeciwko MT. Ostatnia solowa płyta Thomasa (SF) nie bardzo do niego przemawia- generalnie swing i jazz jest dla niego nie do sluchania, podobnie jak hip-hop czy punk rock, albo metal :)

P.S. W '98 roku (czyli kiedy MT sie reaktywowało) znalazłam u mojego ojca w szufladzie kasete MT z lat 80 ;)
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

U mnie to tylko ja i mój starszy brat słuchamy MT, BS, CCC i ogólnie muzy lat 80.
Na naszych pólkach nie znajdziecie techna czy hip-hopu.
Point Of No Return
Treadstone71
Członek TAFC Polska

Post autor: Treadstone71 »

W tym temacie również się mogę wypowiedzieć, ponieważ u mnie prawie cała rodzina od strony ojca kocha MT :D Poważnie. Mój ojciec i jego dwaj bracia uwielbiają MT i CC Catch. Tato mówi nawet, że pierwszy album to zna na pamięć. Dwaj wujkowie szaleją za tym. A babcia (ich matka) jak usłyszała w radiu kiedyś YMHYMS to powiedziała " O, moja ulubiona melodia". Wtedy się dowiedziała, że moja też, bo wcześniej tego nie wiedziała. Jeden z tych wujków ma także koleżankę, która uwielbia Thomasa i ma wszystkie jego albumy. Wielu moich znajomych dzięki mnie także lepiej poznało i chyba całkiem polubiło MT. Moja była sympatia z kolonii (troszkę lat już minęło) powiedziała mi też, że jej kuzyn słucha MT non stop. I jeszcze na koniec napiszę, że jak miałem kilka lat i mój ojciec miał malucha to często tam z kaset puszczał MT i chyna wtedy po raz pierwszy ich usłyszałem, choć wtedy nie byłem tego świadomy.
Awatar użytkownika
Adi

Treadstone71 pisze:jak miałem kilka lat i mój ojciec miał malucha to często tam z kaset puszczał MT i chyna wtedy po raz pierwszy ich usłyszałem, choć wtedy nie byłem tego świadomy.
Piękny zespół w "SUPER" pojeździe minionej epoki. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Treadstone71 pisze: I jeszcze na koniec napiszę, że jak miałem kilka lat i mój ojciec miał malucha
Mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia tego pojazdu?
Awatar użytkownika
Adi

Jedna z wersji popularnego malucha

Obrazek

oraz powiedziałbym wersja taka stiuningowana :D

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Jakie zabawne autko. :p
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peterze, czy Ty żartujesz, czy naprawdę nigdy wcześniej nie widziałeś Fiata 126p i walkmana na kasety :?: Bo jak żartujesz, to masz naprawdę świetne dowcipy :lol:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

może był tak mały na przykład jak ostatni raz byl w Polsce ze nie pamieta jak wyglada popularny "maluch"...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
ODPOWIEDZ