Koncerty w Polsce
- you're my heart
Koncerty w Polsce
Chciałem poznać waszą opinie o Zeszłorocznych koncertach Thomasa w Polsce.Co sądzicie o podkładzie muzycznym który znacznie różni się od oryginału,a także czy chcielibyście aby Thomas i Dieter chociaż podczas występu wystąpili razem,czy może bardziej podoba wam się sam Thomas?

- Gasolina91
Re: Koncerty w Polsce
Zależy jak na to patrzeć. Jeśli Thomas solo to ok..ale jeśli MT to Dieter obowiązkowy. Ja niewyobrażam sobie aby na scenie zabrakło człowieka który miał przeogromny wkład w MT.
Ale Thomas z piosenkami MT radzi sobie ok...tylko te chórki...
Ale Thomas z piosenkami MT radzi sobie ok...tylko te chórki...
Point Of No Return
- you're my heart
Chodzi mi oczywiście o piosenki Modern Talking a nie piosenki z repertuaru Thomasa 

- krystian395
brakuje Dietera bo te chórki bez niego to są słabe nawet bardzo i w ogóle Dieter z gitarą obok Thomasa to było coś

You are not alone - I'll be there for you........
- Gasolina91
A no to fajnie by było jakby panowie razem występowali...bo tak łyso jak koło Thomasa nie ma tego niesamowitego blondyna z gitarą 
Point Of No Return
- krystian395
-
jkris
a co ma Dieter z chorkami wspolnego? przeciez on ich nie spiewal nigdykrystian395 pisze:brakuje Dietera bo te chórki bez niego to są słabe nawet bardzo i w ogóle Dieter z gitarą obok Thomasa to było coś![]()
![]()
-
Lynn
Thomas solo zdecydowanie.
Bez Thomasa byłoby tylko modern,a tak może też być talking,a raczej singing.He.he!
Thomcio super sobie radzi z repertuarem mt.
Bez Thomasa byłoby tylko modern,a tak może też być talking,a raczej singing.He.he!
Thomcio super sobie radzi z repertuarem mt.
- krystian395
no tak ale on je stworzył i gdyby znowu grali to pewnie jakoś by to zorganizowałjkris pisze:a co ma Dieter z chorkami wspolnego? przeciez on ich nie spiewal nigdykrystian395 pisze:brakuje Dietera bo te chórki bez niego to są słabe nawet bardzo i w ogóle Dieter z gitarą obok Thomasa to było coś![]()
![]()
You are not alone - I'll be there for you........
-
alunia13
Brakuje Dietera i to bardzo. Począwszy od arnażancji, churków skończywszy na braku sylwetki Dietera na scenie.
"You can win, If You want..."
- you're my heart
Mi również jak większości brakuje Dietera,ten chórek który jest obecnie to w ogóle mi się nie podoba w chórze gdy MT "żyło" byli męszczyźni i było o wiele lepiej,zwróćcie również uwage co by się stało gdyby mieli zagrać na Koncercie razem...pojawiło by się mnóstwo fanów i chyba na takie coś by wszystkie bilety rozeszły by się wręcz natychmiastowo.Sam Thomas radzi sobie dobrze no ale gdy nie ma Dietera już takie "coś" znika,znika mianowicie magia która była gdy panowie grali razem.I to tyle z mojej strony w tym temacie i nic tego nie zmieni że gdy na koncercie Modern Talking nie ma któregoś z panów koncert jest już o kilkanaście procent gorszy od "pełnego".

- Peter
Bardzo brakuje Dietera, może nie ma wielkiego głosu, ale on chórki zaśpiewał by na żywo o wiele lepiej niż muzycy występujący z TA. A potrafi fajnie śpiewać np: YCWIYW, TMTS czy Geronimo's cadillac, po prostu uwielbiam chórki w jego wykonaniu, nawet te z YANA i na pewno brzmiałoby to 100 razy lepiej niż teraz. A poza tym brakuje na scenie Dietera z gitarą, jego podskakiwania na scenie (jak w Anything is possible) jak i przemawiającego do publiczności.
- Adi
Na pewno razem fajnie się prezentowali na scenie. Do dziś najbardziej mi się podoba ich występ z Katowic z 1998r. a na You Tube można obejrzeć fajny fragment występu i szalejącą publiczność
Ja już pominę w tym momencie temat, że i tak razem już nie wystapią, bo.....(było wałkowane nie raz na forum). 
Też chcąc nie chcąc pomimo, że nie lubię za bardzo Dietera, muszę przyznać, że te chórki obecnego zespołu Thomasa pozostawiają wiele do życzenia.Peter pisze:Bardzo brakuje Dietera, może nie ma wielkiego głosu, ale on chórki zaśpiewał by na żywo o wiele lepiej niż muzycy występujący z TA.
-
batman
Uważam, że nie ma mowy o Modern Talking bez Dietera Bohlena. Sam Thomas na koncertach w Polsce to odcinanie kuponów od popularnosci zespołu. TO NIE JEST MODERN TALKING. Aranzacje ni z gruszki ni z pietruszki nie maja absolutnie nic wspólnego z Modernem. Do tego Thomas spiewa na żywo a to jakoś nijak mu wychodzi (za nisko spiewa i ma sapkę). Chórki - żenada - Krzysztof Krawczyk z takimi dziewuchami może wystepowac ale to nie jest Modern Talking. A sam Thomas Anders to tez nie jest MT wiec o co bić pianę. W latach 1988-1998 Thomas tez sam wystepował, nagrywał płyty a jednak pies z kulawa noga sie nim nie interesował. Teraz to nagłe zainetesowanie bo w końcu dojechał do Polski a poza tym Dieter sie nie udziela wiec ludzie poszukują środków zastepczych. Wolę poczekać na 3 i ostatni rozdział w ksiażce pt. Modern Talking czyli kolejny (ostatni) comeback, który nadejdzie w ciagu 2-3 lat. A bajki o rzekomej nienawiści Thomasa do Dietera to moga opowiadac dzieciom. Mieli prawie 20 lat na to aby sie nienawidziec i jakos im nie przeszkadzało, że jeden jest leniwy i prózny a drugi chciwy i pyskaty. To dobry chwyt marketingowy i tyle. Zreszta po pierwszym rozpadzie zespołu byłem przekonany, że kiedys się zejda i tak naprawde pomiędzy nimi nic sie nie wypaliło trzeba po prostu podsycic apetyty. I tyle.
- angel
Zdecydowanie brakuje Dietera w tym wszystkim.
Modern Talking to Dieter Bohlen i Thomas Anders i tak już na zawsze pozostanie.
Modern Talking to Dieter Bohlen i Thomas Anders i tak już na zawsze pozostanie.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Brakuje mi Dietera i to bardzo świetnej arogancji, chórków jak jeszcze występowali razem to Dieter u udowadniał w piosence na koncertach np śpiewając Geronimo cadillac umiał rozweselać publiczność