Singiel You're the lady of my heart.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Singiel You're the lady of my heart.

Post autor: Peter »

Co myślicie o tym singlu? Bo ja uwielbiam piosenkę tytułową, może nie ma specjalnej aranżacji, ale za to ma wspaniałą melodię i super chórki, choć tekst jest raczej kiepski. No i dziwna sprawa, bo płyta nie ma okładki, a poza tym to niespotkałem się by na singlu promującym jakąś płytę pojawił się utwór z poprzedniego albumu. Szkoda, ze pojawił się tylko w jednym kraju.
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 15:45 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
you're my heart

Re: Singiel You're a lady of my heart.

Post autor: you're my heart »

To nie jest Singiel :wink: :!: To piosenka która jest tylko na albumie nie wiem skąd wpadł ci pomysł ze to singiel <bezradny> a co do piosenki to jest całkiem całkiem .
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Re: Singiel You're a lady of my heart.

Widzę, ze Twoja wiedza na temat singli jest raczej kiepska, ale nigdy nie jest za późno by nadrobić braki. Tu masz trochę informacji o tym singlu:
http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... =si14s.htm
Może Ci się go uda nawet kiedyś zdobyć czego Ci życzę.
Awatar użytkownika
you're my heart

Re: Singiel You're the lady of my heart.

Post autor: you're my heart »

Znaczy ja to za Single uważam te które są wszędzie dostępne :wink: takie się dla mnei nie liczą bo przecież mam to na albumie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

No dobra niech Ci będzie, każdy tam ma jakieś swoje.... Ale nie można powiedzieć że YTLOMH nie był singlem.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

W wielu krajach wychodziły takie twory, gdzie nie było okładek. W RPA, poza "You're The Lady Of My Heart" był "You And Me" (i tą piosenkę bardziej sobie cenię). W Danii i w Polsce też były takie cuda, przy czym u nas to raczej jako promo dla dyskotek. W innych krajach pewnie dla radiostracji takie rzeczy wydawano. Single takie dla fanów mogą mieć raczej znaczenie kolekcjonerskie, w latach 80-tych mogły to być lokalne hity (jak "Lonely Tears In Chinatown" w Hiszpanii).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Piosenka z bardzo głupim tekstem, chociaz fajna melodia i swietnymi chorkami.
Dobrze sie jej slucha, chociaz lepiej nie wsluchiwac sie w tekst :)
mihau

Post autor: mihau »

teskt jest naprawde głupi! You want a teacher... <pokręcony>
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Po co się pastwicie :-) nad tekstem tej, czy innych piosenek autorstwa Bohlena. Przecież jego piosenki lubimy nie dlatego, że mają wspaniały tekst, lecz dlatego, że melodia tej, czy innej piosenki jest rewelacyjna (oczywiście nie we wszystkich utworach). Jeśli ktoś szuka ambitnych tekstów w piosenkach to chyba pomylił forum. Dieter nigdy nie ukrywał, że teksty pisze w taki sposób, by mu dobrze się komponowały z melodią. Sam tekst jest dla niego sprawą zupełnie nieistotną.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

edmund1974 pisze:Po co się pastwicie :-) nad tekstem tej, czy innych piosenek autorstwa Bohlena. Przecież jego piosenki lubimy nie dlatego, że mają wspaniały tekst, lecz dlatego, że melodia tej, czy innej piosenki jest rewelacyjna (oczywiście nie we wszystkich utworach). Jeśli ktoś szuka ambitnych tekstów w piosenkach to chyba pomylił forum. Dieter nigdy nie ukrywał, że teksty pisze w taki sposób, by mu dobrze się komponowały z melodią. Sam tekst jest dla niego sprawą zupełnie nieistotną.
Zdecydowanie zgadzam się z Twoją opinią,masz rację.
Dla mnie,zresztą dla większości z nas fanów liczy się kompozycja Dietera, a nie jego teksty.Melodia piosenek najważniejsza.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Popieram Edmunda. Sam czytając tekst największego przeboju Modern Talking stwierdzam krótko: "Piosenka jest tak beznadziejna, że aż fajna". No ale co zrobić...piosenki są ciekawe, choć nie ukrywam, że jakieś psychologie w rytmie disco by się przydały. Albo inne przesłania...
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Nikt nie mowi, ze DB powinien tworzyc ambitna muzyke dla koneserow.
Ale jakies minimum przyzwoitosci i poprawnosci w tekscie powinno byc.
Jesli nie rozumie sie tekstu, to oczywiscie wysluchac mozna wszystko i nie razi.
Moglby sie bardziej postarac, a nie odwalac taki tekst bez sensu.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Daniel pisze: Moglby sie bardziej postarac, a nie odwalac taki tekst bez sensu.
Dieter w swoim życiu muzycznym już dość odwalił kawał swojej bardzo dobrej roboty,by jeszcze męczyć się z tekstami,które miały by całkowity sens.
Jest świetnym kompozytorem i za to głównie go tutaj cenimy.
Skomponował muzykę dla wielu wykonawców,mnóstwo hitów które odniosły sukces i kto brał pod uwagę tekst? -nikt, bo liczy się melodia piosenki ,a nie przysłuchiwanie się dokładnie tekstu utworu i myśląc,co to za bezsensowny tekst.
Zatem doceniajmy Dietera jako kompozytora,a nie jako autora tekstów.
Daniel pisze:Ale jakies minimum przyzwoitosci i poprawnosci w tekscie powinno byc.
Przesadzasz.Może dlatego,że umiesz język angielski lub uczysz się go,interesuje cię ten język i dlatego Ci to przeszkadza,że teksty Dietera są bez sensu i głupio Ci się tego słucha.
Mnie jak i większości fanów tak jak napisałam wcześniej nie przeszkadza to-wiadomo.
Po pierwsze nie intersuję się akurat angielskim więc dla mnie to nie istotne jakie są teksty piosenek.
Po drugie liczy się tak jak wspomniałam wcześniej kompozycja,rytm,melodia piosenek.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

O tym "singlu" nie można wiele dobrego powiedzieć, właściwie trudno to nazwać singlem...
Natomiast sama piosenka jest jedną ze słabszych na drugim albumie MT ( a napewno najsłabsza z tych na pierwszej stronie ).

i jeszcze słówko do Petera:
Peter pisze:No i dziwna sprawa, bo płyta nie ma okładki, a poza tym to niespotkałem się by na singlu promującym jakąś płytę pojawił się utwór z poprzedniego albumu.
Peter pisze:Widzę, ze Twoja wiedza na temat singli jest raczej kiepska
Peter, oceniasz czyjąś wiedzę, a sam dałeś plamę niesamowitą. Otóż sprawdź sobie jaki utwór jest na singlu Geronimo's Cadillac, czy przypadkiem nie jakiś z poprzedniej płyty?
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

O tej piosence nie da się powiedzieć nic dobrego. Intro — beznadziejne (pam pampam pam pampam), aranżacja jak wszystkie inne na tym albumie, melodia też nie jest nadzwyczajna, a tekst? Nie może być tak, że skoro piosenka jest z nurtu "lekkich i przyjemnych", to dbałość o tekst jest kompletnie nieistotna. Oczywiście, nikt tu nie oczekuje głębokich przemyśleń, bo to również dałoby efekt po prostu śmieszny, ale jednak, jak napisał Daniel, pewien poziom musi być zachowany. I co to za argument, że się nie zna angielskiego? To znaczy, że można śpiewać takie bzdury? A gdyby polski wokalista wyskoczył Ci z tekstem "siała baba mak nie wiedziała jak", albo nawet jak tu "czasem wygrywamy czasem przegrywamy, kocham cie skarbie" to też byłoby wszystko ok? Chyba jednak nie.

Podsumowując — zdecydowanie najgorszy utwór zespołu. Dodatkowo przykre jest to, że na tym albumie zawarto również takie (równie beznadziejne) utwory jak Why did you do it just tonight, czy Love don't live here anymore — tu błąd jest już nawet w tytule. I tu znów chciałabyś polską piosenke pod tytułem "Miłość już tu nie mieszkali"?
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

mihau pisze:teskt jest naprawde głupi! You want a teacher... <pokręcony>

Najpierw to trzeba popatrzeć na swoja znajomość angielskiego, a dopiero potem oceniać!!

Nie ma tam w ogóle takiego zwrotu jak "You want a teacher" i trzeba być lekko przygłuchym lub w ogóle nie znać angielskiego, żeby nie słyszeć, że jest tam: "You were my teacher..."

Ale nie najbardziej przeraża mnie to jakich "fanów" na zespół. Aby tylko ktoś wspomniał, że tekst jest głupi lub coś, a reszta mu przytakuje, lecąc po tzw. standardzie oceniając zespół.

Moim zdaniem piosenka jest świetna, tekst właśnie o czymś opowiada, a melodia to już w ogóle wymiata.

Pozdrawiam fanów!
ODPOWIEDZ