Rangi na forum

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Rangi na forum

Post autor: ArCrack »

Wpadł mi do głowy taki pomysł... może zamiast rang przyznawanych w tej chwili na forum na podstawie liczby postów wprowadzić nowe, od ilości napisanych postów niezależne. Coś mniej więcej typu "Dieter-fan", "Thomas-fan", "MT-fan".
Co o tym sądzicie?
Jak piszesz tak cię widzą.
Mikiki

Post autor: Mikiki »

To nie ma sensu te są ok

Pozdro
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A może coś w rodzaju opcji, czyli albo obecny standard albo coś takiego, że samemu można się określić z prawie pełną dowolnością (dopuszczam ewentualną cenzurę admina). Ale nie wiem czy technicznie nie jest to zbyt skomplikowane.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Techniczne możliwości są takie, że w forach phpBB tylko administrator może nadawać rangi, więc niestety żadnej możliwości wyboru tutaj nie ma.
Gość

Post autor: Gość »

Uważam że pomysł Arka jest wporządku.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Myślę, że obecne rangi są bez sensu bo ilość postów któe np. ja piszę są zależne od czasu jakim dysponuje a nie od stopnia zainteresowania twórczością DB, MT czy BS. Ponad pół roku spędzam za granicą i choć jestem fanem DB od 89 roku nie jestem w stanie na bieżaco odwiedzać tego forum...
No i teraz mam podpis: "lubi MT"... Nie, nie lubię MT! Ja uwielbiam DB!!!
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
śliwka

Post autor: śliwka »

Nie, nie lubię MT!
W takim razie, co robisz na "Modern Talking-Polskie Forum"? lol
Gość

Śliwka może poczytaj dokładnie post który cytujesz...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

A o co chodzi z tą opcją grupy. Kto tworzy grupy, kto za nie odpowiada itd itp?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Może omówię grupy na przykładzie forum F1, na którym się również udzielam. Tam grupami są "fankluby" poszczególnych zespołów czy kierowców. Każda grupa ma swoją własną część forum niedostępną dla innych użytkowników. Jednak na tych dodatkowych forach ruch jest niewielki, bo wszyscy wolą dyskutować na forum ogólnym, tak by każdy mógł się w danym temacie wypowiedzieć. I taki właściwie jest sens (czy też bezsens ;)) ich tworzenia.
DominikMT pisze:Śliwka może poczytaj dokładnie post który cytujesz...
Przecież dał lol'a na końcu ;)
Ostatnio zmieniony ndz lis 20, 2005 22:20 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Gość

Zależy co ten lol ma wyrażać...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Może omówię grupy...
Dzięki

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
śliwka

Post autor: śliwka »

DominikMT pisze:Zależy co ten lol ma wyrażać...
Głośny śmiech :D

Ale tak naprawdę nie chciałam nikogo urazić. Trochę mnie tylko zastanawia, jak można uwielbiać BD, a nie lubić MT. Przecież MT to przede wszystkim Dieter: jego muzyka, tekst...A więc nie wiem, o co chodzi Malediwy.
Przepraszam za tego małego offtopa ;)

A co do rang, to nie mam nic przeciw.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ja myślę, że Malediwy bardzo lubi MT :). Ale ze względu na Dietera i to chciał wyrazić, może w nie do końca jasny sposób.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

:-)))))) Ale dyskusja...
Oczywiście, że lubię MT!!! Ale mowa jest o rangach i jeśli miałbym sobie nadać ten rang to na pewno nie brzmiałby "Lubi MT" - bo jak napisałem - uwielbiam DB. Niby to samo ale jak brzmi!!!
Pamiętacie kabaret Laskowika? Boluś przychodzi i mówi, że traktor się zepsuł bo się koło zepsuło. A Laskowik mówi, że to znaczy, że są 3 dobre. Na to Boluś: "przecież to to samo". A Laskowik: "no tak, ale jak brzmi: 3 dobre!!!":-) Czy coś w tym rodzaju...
No więc jeśli do wyboru miałbym dwa rangi: lubi MT i uwielbia DB ani chwili bym się nie wachał.
Poza tym tu jest jeszcze inny problem. Przecież większość się tutaj osobiście nie zna. Zaglądają tu co jakiś czas nowi. Patrzą a Malediwy ma podpis: lubi MT. Więc sobie myślą: eee, ten to fan MT. A ja im na to: NIE! Ja uwielbiam DB!!! Niby to samo, ale jak brzmi...
Poza tym jestem fanem DB od 89 roku i zacząłem od płyt BS. A dziś mam rang lubi MT...:-)))
To byłoby na tyle z mojej strony na temat rangów na forum:-)

Śliwka, teraz załapałeś?!:-) Pozdrawiam!
Spokojem można kamień ugotować...
Przemo

Post autor: Przemo »

Ja do rang akurat wielkiej uwagi nie przekładam, ale jeśli mają one oznaczac zaangażowanie w forum (a więc w pewnym sensie "głębokość związku" z innymi forumowiczami), jako swoiste "swój człowiek", "znajomy", "nowy", to (a pisze to obserwując jak wyglądało to u mnie) zbyt szybko przeskakuje się na kolejny poziom. Natomiast, czy będą to określenia "Lubi MT", "Kocha DB", "Podnieca go C.C.Catch", czy gwiazdki, czy serduszka, czy złote i platynowe płyty, to jest wg mnie sprawa zupełnie wtórna. :]

Pozdrawiam
Przemo
ODPOWIEDZ