Zainteresowania pozamuzyczne

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Zainteresowania pozamuzyczne

Post autor: phantomas »

Co was bawi poza muzyką? Czym się interesujecie?
Ja trochę pstrykam zdjęcia. Czysta amatorszczyzna, ale mnie bawi :)
Tutaj mała próbka:http://www.garnek.pl/phantom/a
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Re: Zainteresowania pozamuzyczne

Post autor: Varcetti »

Ja głównie zajmuje się programowaniem i informatyką. To zawsze były moje dziedziny. Piszę sobie programy a czasami zdarzają się także niewielkie gierki (na duże nie mam zbytnio czasu). Interesuję się także hokejem (głównie NHL) i kibicuję drużynie Pittsburgh Penguins. Zajmuję się również astronautyką. Należę do wirtualnej agencji kosmicznej i wykonuję misję na symulatorach. No i to chyba na tyle o mnie, teraz kolej na innych ;)

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja się zajmuję problematyką zależnego rozwoju gospodarczego krajów Ameryki Łacińskiej i czytam wszystkie publikacje na ten temat. Ze szczególnym uwzględnieniem Brazylii. Bardzo lubie publikacje pisane przez Fernando Henrique Cardoso. Ale pewnie dla większości jest on postacią anonimową. :wink:
Wiąże się to czasem z wyjazdami np: do Brazylii. Wszędzie gdzie się wybieram lubię podobnie jak phantomas robić zdjęcia. Może je gdzieś kiedyś opublikuję.
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

Ja... ja interesuję się koleją. Fotografuję pociągi i jeżdzę na wiele imprez kolejowych takich jak np. Parowozjada, czy Muzeobranie w Skansenie Taboru Kolejowego w Chabówce. Kolej to dla mnie ucieczka od codzienności i standardowych stresów. Poza kolejnictwem fascynuje mnie też okres lat 70' i 80'. Wszystko co związane jest z czasami Polski Ludowej, jast dla mnie bardzo wartościowe. Co ciekawe to nie tylko rzeczy materialne. Właśnie całe zainteresowanie tym okresem wynikło z Modern Talking i innych zespołów z lat 80'tych. Gdy zobaczyłem jaka wtedy była muzyka, zacząłem patrzeć głębiej w te odległe czasy. I tak rozwinęła się moja pasja. Nawet w kolei bardziej lubię komunistyczne parowozy niż dzisiejsze elektrowozy i spalinówki. Tyle odemnie. A co inni mają jeszcze do powiedzenia? Jestem bardzo ciekaw tego czym Wy się interesujecie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Moją wielką pasją jest Historia. I z tym przedmiotem wiążę swoją przyszłość. Szczególnie pasjonuję sie starożytnym Egiptem.
No a poza Historią uwielbiam pływać...wkońcu pochodzę z miasta Otylii Jędrzejczak :wink:
Point Of No Return
Merve

Post autor: Merve »

Ja ponad wszystko kocham piłkę nożną. Poza tym interesuję się krajami europejskimi, ich kulturą, językiem itd.
last week:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Football to ja też lubię, szczególnie Juventus, Glasgow Rangers, Liverpool i Chelsea i obok tego F1.
Awatar użytkownika
Gasolina91

No Peter ty też szalejesz za F1? Ja nie opuszczam żadnego wyścigu. Odkąd Robert jest w świecie F1 to zawsze oglądam wszystko co z F1 związane.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Ja tam najbardziej lubię Massę. :wink:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Ja Kimiego...świetny kierowca, choć trochę nerwowy. A Massa...równie dobry zawodnik.
Od czasu do czasu oglądam jeszcze skoki narciarskie i pływanie :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam! Oprócz muzy Modern Talking/Thomas Anders/Dieter Bohlen interesuję się wieloma rzeczami. Od kilkunastu lat moją pasją jest język niemiecki. Jak byłem małym chłopcem chciałem się nauczyć języka niemieckiego po to, by móc kiedyś porozmawiać bez udziału tłumacza z moimi idolami czyli z Dieterem i Thomasem. Język niemiecki już dawno opanowałem i częściowo miałem też okazję spełnić swe marzenie związane równocześnie z językiem niemieckim i moimi idolami a mianowicie zamienić kilka słów z Thomasem. Miało to miejsce podczas jego Fanclubparty w 2007 roku.
(http://www.moderntalking.pl/arts/index. ... fc2006.htm)
Dużo czasu nie miałem do dyspozycji, bo w kolejce po wspólną fotkę czekali kolejni fani ale nie tracę nadziei, że kiedyś będę miał możliwość dłuższej rozmowy z Thomasem. Może na party w lutym 2009 ;-) ?

Inną moją pasją jest Australia. Australią zacząłem się interesować od czasu gdy w Polsacie obejrzałem australijski serial "Rajska plaża" (Paradise Beach). Od tamtego momentu zakochałem się w tym pięknym odległym kraju. Jednym z moich marzeń jest możliwość podróży do Australii. W tej chwili jest to niemożliwe, bo sam przelot do Australii to "majątek", ale jestem dobrej myśli. Gdy się czegoś naprawdę chce i robi się w tym kierunku pewne starania to jest duża szansa, że dane marzenie się kiedyś spełni.

Kiedyś interesowałem się też historią drugiej wojny światowej. Teraz z braku czasu koncentruję swój wolny czas w zasadzie wyłącznie na rzeczy związane z muzą Dieter Bohlen/Thomas Anders.

Pozdrawiam!
Edmund
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Gasolina91

No ja również mam takie założenie że jak dobrze nauczę sie niemieckiego to bede mogła spokojnie porozmawiać z miomi idolami w ich ojczystym języku, dlatego jak narazie nauka zarówno angielskiego i niemieckiego idzie mi świetnie :wink:
Ja z kolei interesuję sie Niemcami. Kulturą, zabytkami, obyczjami itp. Może to wszystko z kuli Dietera i Thomasa ale przynajmniej mam jakąś motywację :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Ja Niemcami jako państwem tez się w jakimś stopniu interesuję. Mam do czynienie z tym w życiu zawodowym oraz na studiach, ponieważ studiuję germanistykę...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Jeśli chodzi o mnie to mam takiego konika jak pisanie wierszy. To taka amatorszczyzna, ale sprawia mi wiele przyjemności. Poza tym sport - w szczególności piłka nożna i formuła 1, książki (ulubiony autor Stephen King) i wreszcie motoryzacja. Samochody wszelkiej krwi i maści :))
Tę akurat pasje udało mi się połączyć ze sprawami zawodowymi, w efekcie robię to co lubię a konkretnie - sprzedaję nowe samochody ;)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Gasolina91

edmund1974 pisze:Mam do czynienie z tym w życiu zawodowym oraz na studiach, ponieważ studiuję germanistykę...
No jak młodsza to też myślałam o tym aby isć na germanistykę:)
Ale chyba jednak wybiorę historię, bo kocham ten przedmiot ponad wszystko. Jestem typowym humanistą, więc cieńka jestem z matematyki, fizyki i chemii - nie znoszę tych przedmotów :/
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Oczywiście bardzo interesuję się muzyką, nie tylko tą związaną z naszymi idolami, ale także inną, głównie z lat 60.70. i 80. ... może jeszcze tak do połowy 90. :wink:
Mam też jednak wiele zainteresowań pozamuzycznych :wink:
Jest to np. Astronomia i wszystko co z nią związane. Bardzo często zastanawiam się nad przyszłością związaną z kosmosem. Kiedy człowiekowi uda się wylądować na Marsie :?: Czy w przyszłości na Księżycu powstaną ziemskie kolonie :?: Bardzo mnie takie "przyszłościowe" pytania nurtują. Kosmos mnie fascynuję 8) Uwielbiam książki i filmy (np Odyseja Kosmiczna 2001) z nim związane.
Obrazek
Podobnie jak Didi&Thomas, jestem również fanem motoryzacji. Przez kilka lat co tydzień kupowałem Motory i Auto światy, aby sprawdzać co się dzieje na targach w Genewie. Oczywiście najbardziej uwielbiałem działy z samochodami koncepcyjnymi i bardzo futurystycznymi 8) Gdy tylko kupiłem taką gazetkę, od razu zaglądałem na jej koniec, aby właśnie takie samochody obejrzeć. Obecnie trochę rzadziej kupuję te pisma, ale wciąż staram się być na bieżąco z nowinkami motoryzacyjnymi 8)
Obrazek
Aston Martin
Obrazek
Mitsubishi Lancer EVO X chciałbym taki mieć... Aston jest pewnie nie realny, ale ten, hmmm... kto wie :?: :wink:
Czasem marzę sobie, jak by to super było, gdybym mógł jeździć jakimś świetnym samochodem i wcale nie musiałoby by to być Ferrari, czy Lamborghini. Bardziej nawet myślę o takiej czerwonej bryce, jaką miał Dieter w My Bed Is Too Big i przymierzać nią bezkresne równiny Ameryki 8)
Obrazek
Buick
Moim konikiem jest także Geografia - szczególnie ta związana z krajami. Lubię przemierzać świat palcem na mapie i marzyć, że kiedyś odbęde taką podróż, tyle, że prawdziwą. Chętnie zwiedziłbym takie państwa jak Kanada, Australia..... Coś wspaniałego.....
Obrazek
Wyspa Rodos, miasto Rodos. Miejsce gdzie łączą się dwa morza: Śródziemne i Egejskie. Jest tam wspaniale, szczególnie jak świeci słońce i są fale, a z daleka widać klifowe wybrzeże Turcji 8) Miałem okazję tam być we wrześniu 2007 roku i było wspaniale. Świetne miejsce na odpoczynek :D
To jest kilka moich zainteresowań, bo mam ich jeszcze trochę więcej :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ