Prawdziwe a fałszywe instrumenty.....

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MichałT

Prawdziwe a fałszywe instrumenty.....

Post autor: MichałT »

phantomas w dziale [b]Modern Talking - Comeback w 2010??[/b] pisze:Ja dalej nie rozumiem co to są te "prawdziwe instrumenty" wg "największego fana".
Proszę mi to wytłumaczyć na przykładzie MT.
Już na początku doradzam zakup aparatu słuchowego, żeby w przyszłości nie było takich problemów. "Prawdziwy instrument" to przyrząd, przeznaczony do wytwarzania dźwięku. Przykładem jest:
Obrazek
Gitara Elektryczna

Obrazek
Perkusja

Obrazek
Saksofon

Fałszywym instrumentem, jest na przykład ta rzecz, ponieważ nie jest ona przeznaczona do tworzenia muzyki:
Obrazek

Prosiłeś również o wytłumaczenie tego na przykładzie MT. Skoro jeszcze nie zapoznałeś się dokładnie z ich piosenkami, to już Ci tłumaczę:
Za przykład weźmiemy piosenkę Lady Lai, z trzeciego albumu Modern Talking, o nazwie Ready For Romance.

Perkusja jest dobrze słyszalna m.in w momentach:
0.08 - 0.09; 1.12 - 1.15; 2.17; 3.12 - 3.15, a także w innych momentach.....
Saksofon jest bardzo dobrze słyszalny podczas:
04.02 - 4.25 :arrow: są to 23 sekundy. Jeśli dalej uznasz, że nie jest to dźwięk instrumentu z prawdziwego zdarzenia, a jednynie sztuczny wytwór komputera, to zalecam Ci zbadać sobie uszy :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Odpisałbym Ci także na inne części Twojego postu, ale mi się nie chcę, bo i tak nie zrozumiesz.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2008 0:11 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przyznanie ostrzeżenia
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Re: Prawdziwe a fałszywe instrumenty.....

Post autor: adamstan »

NIestety, ale z przykrością muszę stwierdzić, ze Twoja klasyfikacja instrumentów jest... ekhm... bzdurna.

A muzyka dzisiaj brzmi źle wcale nie z powodu komputerów - zwłaszcza że część z tych beznadziejnych produkcji jest robiona także przy pomocy innych narzędzi. Komputer to tylko kolejne narzędzie - a jeżeli chodzi o brzmienia elektroniczne, to świetnie się do nich nadaje. Można świetnie zagrać na instrumentach wirtualnych, komputer również jest wspaniałym narzędziem do nagrywania... można też to zrobić beznadziejnie, podobnie jak beznadziejnie można grać na gitarze czy perkusji... Ważny jest nie sprzęt, tylko człowiek który ten sprzęt obsługuje.

MT, także to stare, to głównie brzmienia elektroniczne - perkusja też elektroniczna - (plus trochę gitary i czasem saksofon). PPG Wave, czy Yamaha DX7 stosowane wtedy przez Dietera, to także swego rodzaju komputery ;-) W ogóle Dieter wykorzystywał w pracy z MT najnowocześniejsze dostępne wówczas technologie nagraniowe.

Ogólnie - twoja definicja "prawdziwości" instrumentu, i klasyfikowanie muzyki na jej podstawie - jest bez sensu nisetety.

PS Moje remiksy powstały w zasadzie w całości przy użyciu komputera i klawiatury MIDI - a jednak chyba całkiem nieźle brzmią :-P
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Już na początku doradzam zakup aparatu słuchowego, żeby w przyszłości nie było takich problemów.
PS Odpisałbym Ci także na inne części Twojego postu, ale mi się nie chcę, bo i tak nie zrozumiesz.
Chłopcze, naucz się najpierw nie obrażać innych. Masz ile? 14 lat? Proponuję spytać się rodziców co to jest kultura osobista.
I oszczędź już sobie wpisywanie wszędzie słowa "pozdrawiam", bo brzmi nieco dziwnie przy Twoich obraźliwych postach.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MichałT

phantomas pisze:Chłopcze, naucz się najpierw nie obrażać innych. Masz ile? 14 lat? Proponuję spytać się rodziców co to jest kultura osobista.
Rozumiem... po prostu obrażasz się za prawdę... To najzupełniej normalne. Wielu ludzi tak ma.
W związku z tym, że Ty się za nią obrażasz, następnym razem ugryzę się w język :wink:
Co do "pozdrawiam", to nie mam najmniejszego zamiaru z niego rezygnować

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2008 0:10 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przyznanie ostrzeżenia
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Jaką prawdę? Przeczytałeś cały temat? To tylko 4 posty, w tym 2 Twoje. Jak się odniesiesz do postu adamstana?
Chyba, że widzisz tylko swoją "prawdę".
Zresztą ja się nie obrażam, tylko zwróciłem uwagę na Twoje chamskie zachowanie.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MichałT

phantomas pisze:Jaką prawdę?
Jak to jaką prawdę :?: Chciałeś żebym wytłumaczył Ci na przykładzie MT, co to są prawdziwe instrumenty, więc wywnioskowałem, że ich tam nie słyszałeś. Dlatego też zaproponowałem Ci zakup aparatu słuchowego, bo denerwuję mnie, jak można nie słyszeć tak wspaniałej solówki na saksofonie, jaka była choćby w Lady Lai.
phantomas pisze:Jak się odniesiesz do postu adamstana?
W ogóle się nie odniosę :P On uważa tak, ja uważam nieco inaczej i tyle. Nie mamy się co zmuszać do swoich przekonań. Dla mnie komputer, powinien służyć tylko do obróbki, a nie do tworzenia muzyki i już. Każdy może myśleć jak chce <bezradny>

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mnie i innych denerwują za to bezczelne posty przykrywane później szczytnymi ideami. W związku z ich treścią MichałT otrzymuje kolejne ostrzeżenie do profilu (właściwie powinien być to już ban) i ostatnią szansę na przemyślenie sensu swojej działalności na tym forum.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

No, nareszcie ktos przygasił zagalopowanego M-Michałka:)Swoją drogą Michałku co Ty tu robisz jeszcze na tym forum??? Skoro mierzi Cię to co Bohlen tworzył wykorzystując ówczesne nowinki elektoniczne-dlaczego go słuchasz. Ja, nie słucham Metallici bo wpienia mnie to szarpanmie strun kompletny chos i wydzieranie sie ile fabryka dała i nie wchodzę na takie fora. Teraz widać jakim jesteś FANEM.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
MichałT

art_system pisze:Swoją drogą Michałku co Ty tu robisz jeszcze na tym forum???
Jak to co robię :?: Jestem tu i wyrażam swoje zdanie. Większości się to niepodoba, ale trudno. Nikt nie musi się ze mną zgadzać i dopóki nikt mnie stąd nie wywali, dopóty będę tu wyrażał swoją opinię.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Post autor: Kuba.K. »

"Instrument muzyczny - przyrząd wytwarzający dźwięk, przeznaczony do wykonywania muzyki." Jest to cytat ze story http://pl.wikipedia.org/wiki/Instrument_muzyczny. Na stronie tej przeczytamy iż komputer niejest przeznaczony do tworzenia muzyki a co więcej nie jest Instrumentem :!: . Nierozumiem waszej reakcji i naskoczenia na MichałaT. Skoro powiedział prawdę :!: I jak widać został za nią ukarany... :!:

P.S Jeśli ktoś uważa że komputer to instrument a Modern Talking tworzyło na nim muzykę To serdeczne "Gratulacje". Całkowicie Popieram MichałaT :!:

Podrawiam:
Kuba.K
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Ech.... "wielcy fani", cholera jasna... Wikipedia to żadne źródło informacji, każdy może tam napisać co chce. Ja przeznaczam mój komputer do tworzenia muzyki, więc jest on do niej przeznaczony :-P To że Twój nie jest to nie mój problem :-P

Każdy syntezator cyfrowy to komputer - tyle że z innym "systemem operacyjnym". Ale po co mielibyście się słuchać muzyka i elektronika - jesteście wielkimi fanami, wiecie lepiej....

A zresztą - wierzcie sobie w co chcecie, utwierdzajcie się w "wielkim fanostwie" - ja wysiadam.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Kuba .K ciebie też nie będę przeciągał na dobrą stronę moderntalkingową...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Popieram zdanie przedmówcy, wreszcie ktoś utemperował MichałaT, którego działalność na forum polega w znacznej mierze na obrażaniu użytkowników. Narzucanie własnego zdania to typowa działalność tego osobnika. A poza tym stara się udowodnić niektórym, ze ich wiedza muzyczna jest kiepska i to mówi ktoś, kto uważa, ze Modern Talking jest grane z prawdziwych instrumentów, podczas gdy naprawdę beat jest puszczony z syntezatora.Do tego dochodzi jeszcze notoryczny offtopic i notoryczne obrażanie uznanych wykonawców, pod hasłem rzekomo "fałszywej" muzyki.
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Post autor: Kuba.K. »

adamstan pisze: Ja przeznaczam mój komputer do tworzenia muzyki, więc jest on do niej przeznaczony
Przepraszam chyba żle przeczytałem, do Tworzenia :?: :?: :!: :lol:
Ty i twój komputer nie zrobi "Muzyki" takej jaką zrobił Dither Bohlen
Jeżeli uważasz swój komputer za instrument To wielkie, wielkie Gratulacje :!: :lol:
Uważasz się za fana MT :?: A twierdziasz iż ich muzyka powstała z komputera.... :lol:
Ja swojego komputera nie uważam za instrument a więc mój komputer niejest przeznaczony do "Tworzenia" muzyki
adamstan pisze:Ech.... "wielcy fani", cholera jasna...
Arku dlaczego mu nie przyznałeś ostrzeżenia, przecież on używa niekultularnego słownictwa...

Pozdrawiam:
Kuba.K
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dość tych głupot panowie, temat zamykam.
Jak piszesz tak cię widzą.
Zablokowany