Płyty winylowe, CD i co się dzieje z Sony BMG?
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Płyty winylowe, CD i co się dzieje z Sony BMG?
Witam!
Jestem tu nowy i muszę się przyzwyczajić do panujących tutaj zwyczajów i atmosfery. Ni ejestem pewny czy dobrze robię pytając w trzy rzeczy w jednym temacie, umieszczonym w niewiadomo czy dobrym dziele. Ale chciałbym przejśc do sedna sprawy.
Po pierwsze, chciałbym zapytać o to czy ktoś z tego forum posiada single w postaci płyt winylowych, najlepiej w stanie bdb. Najważniejsze dla mnie jest to, ażeby dało by się odtworzyć je na adapterze. Opakowanie jest mniej ważne. Winyle jak wiadomo są dość delikatne i wystarczy jedna rysa, a już dźwięk będzie gorszy, dlatego poszukuję osoby, która dba o takie żeczy, zwłaszca, że będą miały już ponad 20 lat.
Druga sprawa to pytanie, czy single Modern Talking ukazały sie kiedykolwiek pod postacjią płyty kompaktowej. Na Allegro osobiście nic nie znalazłem, ale wolę się zapytać tutaj, ze względu na dużą ilość osób mocno zaangażowanych w to forum i mających zapewne dużą wiedze na temat zespołu.
Trzecią sprawą jest pytanie odnośnie Sony BMG wydającą płytu Modern Talking. Obecnie poszukuję dwóch albumów na CD "Romantic Warriors" oraz "In The Garden Of Venus". Od jakiegoś czasu szukałem ich w sieci sklepów Media Markt, ale najczęściej widać było składanki i albumy z hitami No. 1. Zapytałem w końcu osoby z działu Muzyka czy może ich nie ma na magazynie i dowiedziałem się, że obecnie nic nie dostanę z płyt wydawanych prze z Sony BMG, bowiem jest ona aktualnie w stanie likwidacji i trzeba czekać, aż się pojawi ktoś, kto będzie kontynuował pracę po BMG. I moje pytanie: Czy wiecie kiedy może będzie można już zakupić te albumy i czy Media Markt jest dobrym sklepem, w którym kupować płyty?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jestem tu nowy i muszę się przyzwyczajić do panujących tutaj zwyczajów i atmosfery. Ni ejestem pewny czy dobrze robię pytając w trzy rzeczy w jednym temacie, umieszczonym w niewiadomo czy dobrym dziele. Ale chciałbym przejśc do sedna sprawy.
Po pierwsze, chciałbym zapytać o to czy ktoś z tego forum posiada single w postaci płyt winylowych, najlepiej w stanie bdb. Najważniejsze dla mnie jest to, ażeby dało by się odtworzyć je na adapterze. Opakowanie jest mniej ważne. Winyle jak wiadomo są dość delikatne i wystarczy jedna rysa, a już dźwięk będzie gorszy, dlatego poszukuję osoby, która dba o takie żeczy, zwłaszca, że będą miały już ponad 20 lat.
Druga sprawa to pytanie, czy single Modern Talking ukazały sie kiedykolwiek pod postacjią płyty kompaktowej. Na Allegro osobiście nic nie znalazłem, ale wolę się zapytać tutaj, ze względu na dużą ilość osób mocno zaangażowanych w to forum i mających zapewne dużą wiedze na temat zespołu.
Trzecią sprawą jest pytanie odnośnie Sony BMG wydającą płytu Modern Talking. Obecnie poszukuję dwóch albumów na CD "Romantic Warriors" oraz "In The Garden Of Venus". Od jakiegoś czasu szukałem ich w sieci sklepów Media Markt, ale najczęściej widać było składanki i albumy z hitami No. 1. Zapytałem w końcu osoby z działu Muzyka czy może ich nie ma na magazynie i dowiedziałem się, że obecnie nic nie dostanę z płyt wydawanych prze z Sony BMG, bowiem jest ona aktualnie w stanie likwidacji i trzeba czekać, aż się pojawi ktoś, kto będzie kontynuował pracę po BMG. I moje pytanie: Czy wiecie kiedy może będzie można już zakupić te albumy i czy Media Markt jest dobrym sklepem, w którym kupować płyty?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Płyty winylowe, CD i co się dzieje z Sony BMG?
9 "regularnych" starych singli wyszło na CD w tej formie: http://www.moderntalking.pl/mt/index.php?strona=sk9.htm
Co do 5 i 6 albumu, to wytwórnia wycofała je ze sprzedaży parę lat temu, wiec obecnie w sklepach trafić można jedynie niedobitki starszych nakładów - o ile gdzieś się uchowały. Pozostałe albumy są bezproblemowo dostępne, choćby tu: http://www.fan.pl/shopping/lista.php?st ... 1&og=3&rev
Co do 5 i 6 albumu, to wytwórnia wycofała je ze sprzedaży parę lat temu, wiec obecnie w sklepach trafić można jedynie niedobitki starszych nakładów - o ile gdzieś się uchowały. Pozostałe albumy są bezproblemowo dostępne, choćby tu: http://www.fan.pl/shopping/lista.php?st ... 1&og=3&rev
Jak piszesz tak cię widzą.
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
No to mam peszka. Akurat wszystko mam poza tymi dwoma starymi płytami. A czy mogę liczyć na to, że wytwórnia, która przejmie to co robiło Sony BMG wznowi sprzedaż piątego i szóstego albumu? W sumie te albumy nie odniosły wielkiego sukcesu. Pewno kupili je tylko wierni fani tej grupy. Pewno się nie sprzedawały jak pozostałe. Nie ma się co dziwić, biznes to biznes. Trzeba ubić jakiś interes.

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Przede wszystkim nic mi nie wiadomo o likwidacji Sony BMG. Owszem, BMG wycofuje się z przedsięwzięcia, ale Sony chyba nie ma zamiaru z tego rezygnować, stawiał bym na pomieszanie faktów przez pana z MM. Chyba że coś umknęło mi w ostatnich dniach, strasznie jestem zalatany... 
We wznowienie 5 i 6 albumu szczerze mówiąc nie wierzę, bo były to najgorzej sprzedające się płyty zespołu pozbawione wielkich przebojów. Natomiast możliwe, że doczekamy się jakiegoś pakietu w rodzaju tego: http://www.sonybmg.de/artists2.php?iA=7 ... 8697384842
Tym niemniej zakup na Allegro używanych egzemplarzy będzie na pewno najszybszą metodą.
We wznowienie 5 i 6 albumu szczerze mówiąc nie wierzę, bo były to najgorzej sprzedające się płyty zespołu pozbawione wielkich przebojów. Natomiast możliwe, że doczekamy się jakiegoś pakietu w rodzaju tego: http://www.sonybmg.de/artists2.php?iA=7 ... 8697384842
Tym niemniej zakup na Allegro używanych egzemplarzy będzie na pewno najszybszą metodą.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Niestety jak pisałem,na Allegro - pustka. Myslę, że, kto chciał mieć te albumy na CD to kupił je z myślą o sobie, nie o sprzedaży. No coż, może komuś z Was znudzi się MT i chciałby sprzedać wszystkie albumy tej grupy, w co akurat wątpie 

- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Obserwuj moje Aukcje które niebawem się pojawią - znajdziesz tam to co szukasz!Krzychu pisze:Niestety jak pisałem,na Allegro - pustka. Myslę, że, kto chciał mieć te albumy na CD to kupił je z myślą o sobie, nie o sprzedaży. No coż, może komuś z Was znudzi się MT i chciałby sprzedać wszystkie albumy tej grupy, w co akurat wątpie
MODERN TALKING FOREVER!!!
- flipper_69
Również szukam 5 i 6 płytki na CD. Ciężko trafić. Teraz już wiem dlaczego 
- Peter
Znalazłem dla Ciebie coś:
http://cgi.ebay.pl/MODERN-TALKING-ROMAN ... .m63.l1177
Cena nie jest może zachęcająca, ale warto tą płytkę mieć. JA to kupiłem jeszcze w Polsce, jak to było dostępne. Było to jeszcze w 2004 roku, ale już wtedy był problem z In the garden of Venus. A 6 płytę powinienem dostać na dniach.
http://cgi.ebay.pl/MODERN-TALKING-ROMAN ... .m63.l1177
Cena nie jest może zachęcająca, ale warto tą płytkę mieć. JA to kupiłem jeszcze w Polsce, jak to było dostępne. Było to jeszcze w 2004 roku, ale już wtedy był problem z In the garden of Venus. A 6 płytę powinienem dostać na dniach.
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Hmm... Wiesz, ponad 60 PLN to trochę dla mnie dużo. Gdyby w Media Markt było to pewno po 20 zł tak jak album 4 dzie singiel nie odniósł wielkiego sukcesu. Ta cena jest mi najbardziej na rękę. Zwłaszcza, że w okolicach śląska, gdzie mam blisko i jestem często, jest pełno Media Markt'ów
Ale dzięki za zainteresowanie. W razie czego, kupię winyla bo chodzą w niskich cenach, podepnę adapter i jazda 

- Peter
No jak tam wolisz, to i tak nie dużo jak za taką płytę, Live Concert Thomasa Andersa poszedł za 375 zł na allegro. Raczej SONY nie wznowi tych płyty bo z ekonomicznego punktu widzenia to nieopłacalne. Dla mnie to już bez znaczenia. Ja mam nadzieję, ze taki Warner wznowi Whispers, jest przecież nakład Differenta, to można by to samo zrobić z Whispers.Krzychu pisze:Hmm... Wiesz, ponad 60 PLN to trochę dla mnie dużo.
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Niestety, mam ograniczone finanse, a że nie mam pracy ani nie zarabiam w inny sposób pieniędzy nie mogę sobie na to pozwolić. Moze kiedyś uda mi zebrać trochę od dziadków, trochę od rodziców i sie jakoś kupi... Ale na razie to nie na mój portfel.

- you're my heart
Niestety również szukam 5 i 6 albumu i jestem załamany bo nigdzie nie mogę trafić(chodzi mi o cd)

ps.jeśli ktoś wie gdzie bym mógł znaleźc w okolicach Poznania byłbym wdzieczny za odpowiedź.
ps.jeśli ktoś wie gdzie bym mógł znaleźc w okolicach Poznania byłbym wdzieczny za odpowiedź.

- Peter
Więc tak: przeglądaj uważnie ebaya, tam można kupić 5 i 6 album z tym że russian edition, bo mieli wzowienie w 2007 roku, tylko tanie to nie będzie.
- Daniel
5 album na allegro czasem jest do zdobycia, musisz zagladac systematycznie.you're my heart pisze:Niestety również szukam 5 i 6 albumu i jestem załamany bo nigdzie nie mogę trafić(chodzi mi o cd)
.
6 nieco trudniej, ale tez da sie kupic. Ja tak kupilem i nie bylo to wcale takie trudne.
Ale... 5 album mozesz przy odrobinie szczescia wylicytowac za 25 zl, ale 6tka to ponizej 40 zl raczej nie schodzi.
Z ebayem ja nie lubie sie "kaszanic", jakos nie mam do niego zaufania.
- Peter
Chyba winyle.Daniel pisze:Ale... 5 album mozesz przy odrobinie szczescia wylicytowac za 25 zl, ale 6tka to ponizej 40 zl raczej nie schodzi.
Ja pamiętam jak na allegro był 6 album to chciałem go kupic za 120 zł, ale się nie dało. Na szczęście mam już obydwa w swojej kolekcji, naprawdę warto je mieć.
- Daniel
Ja swoj egzemplarz (stan idealny) kupilem ponizej 40 zl.
Juz nie pamietam dokladnie 34 czy 36 zl.
Juz nie pamietam dokladnie 34 czy 36 zl.