Wobec tego zastanawiam się któremu producentowi najbliżej jest do Bohlena. Moim zdaniem na pewno najbliżej Bohlena są Al Camarro (2 producent Fliegera), Ralf Stemmann i Christian De Walden (producenci albumów Down on susnet, When will I see you again i Barcos de Cristal), Tony Dawson Harrison (producent singla Silence) i mimo wszystko Sound Cheataujkris w innym dziale pisze: w kwestii wokalnej piosenki MT bez Bohlena sa mozliwe- mnostwo jest piosenek w stylu MT wiec napisanie kolejnej nie stanowiloby problemu dla sredniozdolnego producenta.
Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
- Peter
Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
- Gasolina91
Re: Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
Mi się wydaję ze jesli ktoś jest zdolny i bedzię się wzorował na Dieterze to jego muzyka bedzie troszkę podobna do muzyki DB. Np. piosenki Kena Laszlo są trochę podobne do piosenek MT. Np jego piosenka Everybody is dancing
Takie jest moje zdanie
Takie jest moje zdanie
Point Of No Return
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Jest jeden taki producent, którego produkcje prawie wcale nie odbiegają od tego co tworzył Dieter:
LUIZ RODRIGUEZ
który ma na koncie tak wiele cudnych produkcji, że osoba nie obeznana z tematem, bardzo łatwo może przypisać te utwory samemu Dieterowi!!!
LUIZ RODRIGUEZ
który ma na koncie tak wiele cudnych produkcji, że osoba nie obeznana z tematem, bardzo łatwo może przypisać te utwory samemu Dieterowi!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Gasolina91
A no tak..Luiz! Zapomniałam o nim
Przez wiele lat towarzyszył Dieterowi i efekty ich współpracy są świetne 
Point Of No Return
- Peter
Zapomniałem o nim.Pkmodern pisze:Jest jeden taki producent, którego produkcje prawie wcale nie odbiegają od tego co tworzył Dieter:
LUIZ RODRIGUEZ
- Daniel
Jest kilka takich osób 
- Louis Rodrigeuz (np. Lian Ross, Patty Ryan)
- Alex Breitung (np. Silent Circle, Jessica)
- Tess, czyli Fancy (np. Linda Jo Rizzo, Grant Miller)
- Tony Hendrik i Karin van Haaren (Bad Boys Blue)
- Louis Rodrigeuz (np. Lian Ross, Patty Ryan)
- Alex Breitung (np. Silent Circle, Jessica)
- Tess, czyli Fancy (np. Linda Jo Rizzo, Grant Miller)
- Tony Hendrik i Karin van Haaren (Bad Boys Blue)
- Peter
No właśnie słuchałem Lian Ross i jakoś nie jestem przekonany co do tego podobieństwa. Na tomiast co do Patty, to jest to jak najbardziej zbliżone.
- Blue Forever
- Kontakt:
Ja do tego towarzystwa dodałbym jeszcze David'a Brandes'a.
Producenta takich albumów jak AROUND THE WORLD - BAD BOYS BLUE, czy D.I.S.C.O. - FANCY.
ANDY MATERN - Cover You're a Woman '98 i innych BBB z tego okresu!
Producenta takich albumów jak AROUND THE WORLD - BAD BOYS BLUE, czy D.I.S.C.O. - FANCY.
ANDY MATERN - Cover You're a Woman '98 i innych BBB z tego okresu!
-
Ninio
Sluchalem ostatnio Bad Boys Blue,ich najnowszych kawalkow.... no chlopaki zeszli na psy! A juz piosenka "Russia in my eyes" to kompletne nieporozumienie. Szkoda,bo kiedys stawialem ich na rowni z Modern Talking,zwlaszcza album The fifth i ich poczatkowe nagrania : You're woman, gimmie gimmie your lovin, i wanna hear your heartbeat
- Peter
Ja bym nigdy nie stawiał kogoś takiego jak Brandes w jednym szeregu z Bohlenem. To co ich łączy to tylko to, ze obaj są na literę B.
BBB to efemeryda, która jak dla mnie nie ma nic ciekawego w dyskografii, a stawianie BBB w jednym szeregu z MT uważam, za hmmm.... niestosowne. To tak jakby porównać Maybacha z Tarpanem albo z Nysą.
Co do producentów, to zapomniałem jeszcze dodać do nich Petera Riesa, producenta większości utworów z This Time. Choć oczywiście nigdy bym nie uważał, że jest tak samo dobry, po prostu robi bardzo zbliżoną muzykę.
Co do producentów, to zapomniałem jeszcze dodać do nich Petera Riesa, producenta większości utworów z This Time. Choć oczywiście nigdy bym nie uważał, że jest tak samo dobry, po prostu robi bardzo zbliżoną muzykę.
- MichałT
Bad Boys Blue, zdecydowanie mieli bardzo podobną muzykę, do utworów Bohlena. Takie You're A Woman..... Pretty Young Girl..... ach, świetne piosenki. Żałuję, że dziś zeszli już trochę na dzisiejsze trendy, ale na szczeście nie jest tak fatalnie, jak u dzisiejszej Marii Carey, Kylie Minogue, Timbalanda, czy innych "wykonawców"
Jasne jest, że Bad Boys Blue tworzyli muzykę podobną (aczkolwiek ogólnie trochę słabszą
) do kompozycji Dietera.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Porównywać Bad Boys Blue do MT to jakby porównać Hamburgera do Homara. Oni nie tyle zeszli na psy, bo nigdy nie tworzyli dobrej muzyki. Nie wiem jak można takich "wykonawców" w ogóle stawiać w jednym szeregu z MT. Przecież to się nie wiele różni od Talking System czy SIB. Mniej więcej zespół podobnej klasy, aczkolwiek różni się od nich tym tylko, ze potrafią wymyślić dla siebie nazwę.
-
Ninio
Piszac,ze stawialem ich na rowni z Modern Talking mialem na mysli to,ze bardzo podobaly mi sie ich utwory ale tylko te poczatkowe bo na to,co jest teraz spuszczam zaslone milczenia....katastrofa! Roznice miedzy tymi zespolami sa ewidentnie widoczne,Bad Boys blue to zespol z lapanki. Producenci Hendrik i van Haaren mieli pomysl i szukali wykonawcow a MT sami sobie pisali utwory. Modern Talking jest zdecydowanie lepszy choc kilka piosenek BBB nadal saze sentymentem i najzwyczajniej lubie.
- Peter
A mi się zadne nie podobają i wszystkie są totalnie badziewne. Ale to nie jest kwestia mojego gustu. Obiektywnie patrzą c to MT to zespół niezmiernie utytułowany a BBB podróba jakich mało.Ninio pisze:Piszac,ze stawialem ich na rowni z Modern Talking mialem na mysli to,ze bardzo podobaly mi sie ich utwory ale tylko te poczatkowe bo na to,co jest teraz spuszczam zaslone milczenia....katastrofa!
Ostatnio zmieniony śr gru 10, 2008 21:49 przez Peter, łącznie zmieniany 2 razy.
- marian123
Weż ty ić z twoimi Hamburgerami Maybachem ty niewiesz co piszesz. 
- Peter
Po prostu porównanie BBB do MT uważam za niestosowne i tyle.