Sexy Ann-ostatni utwór?
- Pioetrek
- Kontakt:
Sexy Ann-ostatni utwĂłr?
W związku z tym, że ArCrack jak napisał ma kłopoty z łączem postanowiłem rozpocząć wątek zgodnie z tym jak przedstawił go na stronie głównej.
Czy Sexy Ann będzie ostatnim utworem SIB-ów? Moim zdaniem - nie. Uważam, że skoro Mark Ashley od kilku lat już wydaje swoje płyty, które nie podejrzewam żeby sprzedawały się w większym nakładzie niż wydawnictwa Systemsów to przypuszczam, że na tym jednak można zarobić.
Z pewną jednak różnicą. Ashley jest sam, a Systemsów czterech. Może się okazać za jakiś czas, że Scholz i Wiedeke zostawią Kohlera zarzucając mu, że to nie on śpiewał tylko oni dwaj. Mogą się też pokłócić o cokolwiek innego. Kolejny problem jest taki, że dochód grupy trzeba podzielić conajmniej na cztery osoby. Może z tego wynika wydanie tylku singli do tej pory. Może się też zdarzyć, że w najmniej oczekiwanym momencie zaatakuje Dieter i BMG - gdyby sąd uznał plagiaty nie sądzę, żeby się panowie wypłacili.
Osobiście jednak uważam, że przetrwają i będą swoich fanów obdarzać jeszcze nie raz nowymi płytami.
Ciekawe czy Sexy Ann będzie nawiązywać do Sexy Thing (lub innego kawałka BS) czy może zakończą ten rok wreszcie swoim autorskim pomysłem.
Pozdrawiam
Piotrek
Czy Sexy Ann będzie ostatnim utworem SIB-ów? Moim zdaniem - nie. Uważam, że skoro Mark Ashley od kilku lat już wydaje swoje płyty, które nie podejrzewam żeby sprzedawały się w większym nakładzie niż wydawnictwa Systemsów to przypuszczam, że na tym jednak można zarobić.
Z pewną jednak różnicą. Ashley jest sam, a Systemsów czterech. Może się okazać za jakiś czas, że Scholz i Wiedeke zostawią Kohlera zarzucając mu, że to nie on śpiewał tylko oni dwaj. Mogą się też pokłócić o cokolwiek innego. Kolejny problem jest taki, że dochód grupy trzeba podzielić conajmniej na cztery osoby. Może z tego wynika wydanie tylku singli do tej pory. Może się też zdarzyć, że w najmniej oczekiwanym momencie zaatakuje Dieter i BMG - gdyby sąd uznał plagiaty nie sądzę, żeby się panowie wypłacili.
Osobiście jednak uważam, że przetrwają i będą swoich fanów obdarzać jeszcze nie raz nowymi płytami.
Ciekawe czy Sexy Ann będzie nawiązywać do Sexy Thing (lub innego kawałka BS) czy może zakończą ten rok wreszcie swoim autorskim pomysłem.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Tekst utworu jest taki:
It´s not easy
Every night I´m missing you
It´s a symphony in blue
Don´t say never and never – love is what you feel to me
It´s not easy
I read the book of history
Baby it´s a mystery
Oh forever and ever – love is what you mean to me
Sexy Ann – I miss you
Sexy Ann – I kiss you
You break my heart – don´t do that
You break apart - don´t break apart
Oh you can run but you can´t hide
There´s a heart deep down inside
Sexy Ann - Sexy Ann
Be my Lady tonight
It´s not easy
Love is such a lonely dream
Baby when the moons turns green
Don´t say never and never – love is when you smile to me
It´s not easy
Miss you more oh day by day
Love is just a breath away
Oh forever and ever – love is when you dream to me
Po rzuceniu okiem nie pasuje mi to do piosenek BS z którymi porównywałem, wiec możliwe że to w miarę samodzielna piosenka. Fajnie by było, coś powiedzmy jak Point Of No Return.
It´s not easy
Every night I´m missing you
It´s a symphony in blue
Don´t say never and never – love is what you feel to me
It´s not easy
I read the book of history
Baby it´s a mystery
Oh forever and ever – love is what you mean to me
Sexy Ann – I miss you
Sexy Ann – I kiss you
You break my heart – don´t do that
You break apart - don´t break apart
Oh you can run but you can´t hide
There´s a heart deep down inside
Sexy Ann - Sexy Ann
Be my Lady tonight
It´s not easy
Love is such a lonely dream
Baby when the moons turns green
Don´t say never and never – love is when you smile to me
It´s not easy
Miss you more oh day by day
Love is just a breath away
Oh forever and ever – love is when you dream to me
Po rzuceniu okiem nie pasuje mi to do piosenek BS z którymi porównywałem, wiec możliwe że to w miarę samodzielna piosenka. Fajnie by było, coś powiedzmy jak Point Of No Return.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
- R.S.
Na stronie http://www.systems-in-blue-online.de/news/index.html pod datą "05.11.05 :: Fan-CD - Sexy Ann" można znaleźć następującą informację:ArCrack pisze:Po rzuceniu okiem nie pasuje mi to do piosenek BS z którymi porównywałem, wiec możliwe że to w miarę samodzielna piosenka.
"Da “Sexy Ann“ an einen bekannten Blue System Titel erinnert, wird dieser Titel ebenfalls nicht offiziell verĂśffentlicht, sondern nur auf einer weiteren Fan-CD angeboten."
I niech mnie ktoś poprawi, jeśli to nie znaczy:
"Chociaż “Sexy Ann“ przypomina pewną znaną piosenkę Blue System, również ten utwór nie będzie oficjalnie wydany, lecz dostępny jako kolejna oferta w ramach Fan-CD..."
Prawdopodobnie więc utwór będzie jedynie "przypominał" coś z repertuaru BS, nie będzie zaś "hołdem" dla konkretnej piosenki jak w przypadku "System In Blue", gdzie bez problemu można było dopasować słowa do melodii DV...
Inna sprawa, że ja też mam wrażenie na podstawie układu słów, że to będzie jakiś wolniejszy kawałek. Nie wiem czemu, ale mnie się najbardziej kojarzy z "I Believe You Are An Angel".
Pozdrawiam
R.S.
- Pioetrek
- Kontakt:
- R.S.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Przemo
Czy ktoś umie to przetłumaczyć? (Ja nie znam niemieckiego). Jest to mini-dialog jednego z fanów z Thomas Widratem nt. (jak wywnioskowałem przyczyn zalewu nas Fan-CD (wziąłem to ze strony i-netowej SiB):
Soll das jetzt so weitergehen? Alle paar Wochen eine so genannte "Fan"-CD mit 2 Tracks fßr 12 Euro (knapp 24 Mark!!!)? Wieviele bisher unverÜffentlichte Songs von 2003 werden de sich denn noch so nach und nach in den verstaubten Schubladen der drei oder vier Herren anfinden? Und warum sammelt man nicht einfach ein paar Songs und bringt sie irgendwann (zu einem vernßnftigen Albumpreis) in den regulären Handel? Will man das etwa nicht? Naja, jeder "Fan" muss halt selbst wissen, bis wie weit er sich von seinen "Idolen" abziehen lässt...
----------------------------------------------
Kommentar:
Das ist die letzte Fan-CD. Der Arbeitsaufwand ist extrem hoch. Mehr unverÜffentlichte Titel bestehen derzeit auch sowieso nicht fßr das Projekt SYSTEMS IN BLUE - weder welche, die an Blue System erinnern - noch ganz neue Titel! Die beiden Titel "System In BLue" und "Sexy Ann" haben wir ausschliesslich auf Fan-CD´s verÜffentlicht, weil sie an alte Blue System-Titel erinnern und somit fßr unser Ermessen auf kein Album mehr gehÜren. Viele haben das auch als negativ aufgefasst, als wir "Magic Mystery" verÜffentlicht haben. Deshalb die Entscheidung: "Nur fßr Fans, die die Titel unbedingt haben wollen!"
In diesem Sinne einen schĂśnen Novemer.
Thomas
Z góry dziękuję za polską wersję. Ciekaw jestem, co Thomas odpisał, bo to mnożenie singli też działa mi na nerwy...
Pozdrawiam!
Soll das jetzt so weitergehen? Alle paar Wochen eine so genannte "Fan"-CD mit 2 Tracks fßr 12 Euro (knapp 24 Mark!!!)? Wieviele bisher unverÜffentlichte Songs von 2003 werden de sich denn noch so nach und nach in den verstaubten Schubladen der drei oder vier Herren anfinden? Und warum sammelt man nicht einfach ein paar Songs und bringt sie irgendwann (zu einem vernßnftigen Albumpreis) in den regulären Handel? Will man das etwa nicht? Naja, jeder "Fan" muss halt selbst wissen, bis wie weit er sich von seinen "Idolen" abziehen lässt...
----------------------------------------------
Kommentar:
Das ist die letzte Fan-CD. Der Arbeitsaufwand ist extrem hoch. Mehr unverÜffentlichte Titel bestehen derzeit auch sowieso nicht fßr das Projekt SYSTEMS IN BLUE - weder welche, die an Blue System erinnern - noch ganz neue Titel! Die beiden Titel "System In BLue" und "Sexy Ann" haben wir ausschliesslich auf Fan-CD´s verÜffentlicht, weil sie an alte Blue System-Titel erinnern und somit fßr unser Ermessen auf kein Album mehr gehÜren. Viele haben das auch als negativ aufgefasst, als wir "Magic Mystery" verÜffentlicht haben. Deshalb die Entscheidung: "Nur fßr Fans, die die Titel unbedingt haben wollen!"
In diesem Sinne einen schĂśnen Novemer.
Thomas
Z góry dziękuję za polską wersję. Ciekaw jestem, co Thomas odpisał, bo to mnożenie singli też działa mi na nerwy...
Pozdrawiam!
Przemo
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie będzie to dokładne tłumaczenie, bo przy mojej znajomości niemieckiego zajęłoby to zbyt dużo czasu, nie chce mi się 
Pytanie oczywiście o wydawanie tych dwuutworowych fan CD w takiej cenie, dlaczego tego nie było na albumie.
Odpowiedź z tego co zrozumiałem jest taka, że te dwa nagrania bardzo przypominają piosenki BS i nie powinny się ich zdaniem znaleźć na albumie. Już dużo narzekania było po Magic Mystery, i teraz te single są wydane tylko dla osób, którym naprawdę chce się tego słuchać.
Pytanie oczywiście o wydawanie tych dwuutworowych fan CD w takiej cenie, dlaczego tego nie było na albumie.
Odpowiedź z tego co zrozumiałem jest taka, że te dwa nagrania bardzo przypominają piosenki BS i nie powinny się ich zdaniem znaleźć na albumie. Już dużo narzekania było po Magic Mystery, i teraz te single są wydane tylko dla osób, którym naprawdę chce się tego słuchać.
- R.S.
Fan był najwyraźniej rozgoryczony:
"Więc tak to będzie w przyszłości wyglądało ? Co kilka tygodni tak zwany "Fan"-CD z dwoma ścieżkami za 12 Euro ? Ile jeszcze do tej pory nie wydanych piosenek z 2003 roku znajdzie się w zakurzonych szufladach tych trzech czy czterech Panów ? I dlaczego nie można po prostu pozbierać kilku piosenek i skierować je kiedyś (w rozsądnej cenie albumu) do oficjalnej sprzedaży ? Może nikt nie chce ? Ach tak, każdy "Fan" musi sam ocenić [dosł. wiedzieć kiedy przestać], jak bardzo może zostać naciągnięty przez swoich "Idoli" ...
-------------------------------------
Komentarz Thomasa:
"To już ostatni Fan-CD. Nakład pracy jest dosyć wysoki [to chyba o cenie za CD
]. Wiele dotychczas niewydanych tytułów nie nadaje się dla projektu SIB, ani na te które będą przypominały BS, ani nawet na nowe tytuły ! Obydwie piosenki "System In Blue" i "Sexy Ann" wydaliśmy w końcu na Fan-CD, a ponieważ przypominają stare piosenki Blue System, tak więc naszym zdaniem nie powinny znajdować się na albumie. Wiele osób podeszło też do tego negatywnie, kiedy wydaliśmy "Magic Mystery". Dlatego decyzja: "Tylko dla Fanów, którzy chcą mieć koniecznie ten tytuł!"...
Wychodzi na to, że panowie z SIB (miejmy nadzieję) będą nadal produktywni, ale nie będą się już bawić w FanCD ...
Pozdrawiam
R.S.
"Więc tak to będzie w przyszłości wyglądało ? Co kilka tygodni tak zwany "Fan"-CD z dwoma ścieżkami za 12 Euro ? Ile jeszcze do tej pory nie wydanych piosenek z 2003 roku znajdzie się w zakurzonych szufladach tych trzech czy czterech Panów ? I dlaczego nie można po prostu pozbierać kilku piosenek i skierować je kiedyś (w rozsądnej cenie albumu) do oficjalnej sprzedaży ? Może nikt nie chce ? Ach tak, każdy "Fan" musi sam ocenić [dosł. wiedzieć kiedy przestać], jak bardzo może zostać naciągnięty przez swoich "Idoli" ...
-------------------------------------
Komentarz Thomasa:
"To już ostatni Fan-CD. Nakład pracy jest dosyć wysoki [to chyba o cenie za CD
Wychodzi na to, że panowie z SIB (miejmy nadzieję) będą nadal produktywni, ale nie będą się już bawić w FanCD ...
Pozdrawiam
R.S.
-
Przemo
Dzięki serdeczne.
Z tej korespondencji rzeczywiście wynika, że jednak chyba coś jeszcze SiB planuje. Z drugiej strony pocieszające, że nie wszystkie "kopie" piosenek Blue System wypuszczą na singlach
Chociaż jeśli przyjąć na serio zapewnienie, że to, co podobne do Blue System nie powinno wskoczyć na Album, to "P.o.N.R." do tej pory by się nie ukazał.
))
Z tej korespondencji rzeczywiście wynika, że jednak chyba coś jeszcze SiB planuje. Z drugiej strony pocieszające, że nie wszystkie "kopie" piosenek Blue System wypuszczą na singlach
Chociaż jeśli przyjąć na serio zapewnienie, że to, co podobne do Blue System nie powinno wskoczyć na Album, to "P.o.N.R." do tej pory by się nie ukazał.
Przemo
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja myślę, że różnica pomiędzy piosenkami podobnymi do B.S. a opartymi na B.S. jest następująca: otóż piosenki oparte na hitach B.S. to są te same utwory tyle tylko, że zagrane i nagrane na innym sprzęcie, słowa piosenek stanowią zlepek tekstów z innych piosenek. Piosenki podobne do hitów B.S. są natomiast zlepkiem melodii różnych piosenek B.S. i tekstów również pochodzących z różnych tekstów autorstwa Bohlena.
Zdziwiło mnie stwierdzenie, że wiele osób podeszło negatywnie do nagrania przez nich Magic Mystery (myślałem, że byłem sam jeden). Byłem przekonany, że większość była zdziwiona tym, że to jednak ich głos można było usłyszeć w refrenach B.S.
Pozdrawiam
Piotrek
Zdziwiło mnie stwierdzenie, że wiele osób podeszło negatywnie do nagrania przez nich Magic Mystery (myślałem, że byłem sam jeden). Byłem przekonany, że większość była zdziwiona tym, że to jednak ich głos można było usłyszeć w refrenach B.S.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W innym dziale mamy sondaż dotyczący piosenek SIB, szkoda że na liście nie ma "Sexy Ann" bo... z chęcia przydzieliłbym jej mój -1pkt.
Wszystkie niewypały, które dotychczas im sie trafiły to nic w porównaniu z tym. Po bardzo obiecującym początku spodziewałem się naprawdę udanego nagrania. Ale gdy pojawił się główny bit, zwrotka a potem refren, nie, totalny niewypał, już nawet "Calling Lady Loraine" przezentuje się jak dla mnie korzystniej. Z utworu o w miarę nowocześnym (mimo 8 lat na karku) brzmieniu zrobili jakiegoś potworka.
Oby to był ostatni taki utwór. A jeśli wszystkie nowe mają być takie, niech będzie ostatnim w ogóle
.
Wszystkie niewypały, które dotychczas im sie trafiły to nic w porównaniu z tym. Po bardzo obiecującym początku spodziewałem się naprawdę udanego nagrania. Ale gdy pojawił się główny bit, zwrotka a potem refren, nie, totalny niewypał, już nawet "Calling Lady Loraine" przezentuje się jak dla mnie korzystniej. Z utworu o w miarę nowocześnym (mimo 8 lat na karku) brzmieniu zrobili jakiegoś potworka.
Oby to był ostatni taki utwór. A jeśli wszystkie nowe mają być takie, niech będzie ostatnim w ogóle