In 100 Years - wspomnienie
- Didi&Thomas
In 100 Years - wspomnienie
Z tej okazji że dziś właśnie mija 21 lat od ukazania się tego singla (niewiarygodna że aż tyle) pomyślałem że warto by wspomnieć moment gdy ten kawałek ujrzał światło dzienne.
Powiem, że miałem mieszane uczucia kiedy się ten utwór pojawił. Z jednej strony się cieszyłem, że MT wciąż nagrywa mimo złośliwości które wokół zespołu szerzyły się wtedy jak dżuma w średniowieczu, że Dieter ciągle jest "płodny" i właśnie dodał kolejny fajny kawałek do tortu o nazwie MT. Z drugiej strony się smuciłem bo polskie rozgłośnie radiowe (wtedy akurat był to program drugi polskiego radia) zapowiadały że to już ostatni singiel zespołu, który zapowiada ostatnią płytę MT i że Dieter definitywnie rozstaje się z Thomasem i zakłada własny, solowy projekt o nazwie "Blue System". Ani sama nazwa ani pomysł wtedy nie przypadł mi do gustu. Bałem się że to już nie będzie to samo, zresztą w radiu podawali że i klimat nowego zespołu Dietera będzie się różnił od tego czym było Modern Talking. Dla mnie zapalonego nałogowca w słuchaniu MT to było prawie jak wyrok skazujący.
Tak to wtedy wyglądało - radość przemieszana ze smutkiem..
Powiem, że miałem mieszane uczucia kiedy się ten utwór pojawił. Z jednej strony się cieszyłem, że MT wciąż nagrywa mimo złośliwości które wokół zespołu szerzyły się wtedy jak dżuma w średniowieczu, że Dieter ciągle jest "płodny" i właśnie dodał kolejny fajny kawałek do tortu o nazwie MT. Z drugiej strony się smuciłem bo polskie rozgłośnie radiowe (wtedy akurat był to program drugi polskiego radia) zapowiadały że to już ostatni singiel zespołu, który zapowiada ostatnią płytę MT i że Dieter definitywnie rozstaje się z Thomasem i zakłada własny, solowy projekt o nazwie "Blue System". Ani sama nazwa ani pomysł wtedy nie przypadł mi do gustu. Bałem się że to już nie będzie to samo, zresztą w radiu podawali że i klimat nowego zespołu Dietera będzie się różnił od tego czym było Modern Talking. Dla mnie zapalonego nałogowca w słuchaniu MT to było prawie jak wyrok skazujący.
Tak to wtedy wyglądało - radość przemieszana ze smutkiem..
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Soldier
Re: In 100 Years - wspomnienie
Strasznie lubie ten kawalek i teledysk,szczegolnie te kawalki krecone na zewnatrz.
- MichałT
Cudnymi wersjami są także In 100 Years (Long Version - Future Mix), In 100 Years (Part II) i niesamowite In 100 Years (Reprise), zakańczające ostatnia płytę Modern Talking z lat 80-tych.
Jest to naprawdę wprost coś zjawiskowego, nastrój z kosmosu (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu) a do tego klimat jest tak refleksyjny... ach
Nie muszę chyba dodawać, że w utwór ten trzeba się wsłuchać
...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Dodam jeszcze, że chyba nic nie nadawało by się lepiej na Outro In The Garden Of Venus, niż właśnie In 100 Years (Reprise)
Jest to naprawdę wprost coś zjawiskowego, nastrój z kosmosu (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu) a do tego klimat jest tak refleksyjny... ach
Nie muszę chyba dodawać, że w utwór ten trzeba się wsłuchać

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Dodam jeszcze, że chyba nic nie nadawało by się lepiej na Outro In The Garden Of Venus, niż właśnie In 100 Years (Reprise)
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Gasolina91
Dieter? Mion zdaniem za każdy singiel i album nazeży mu sie nobel:)
Point Of No Return
-
Pointrox
A skoro jesteśmy w temacie...
In 100 Years (Reprise)
http://lovesuite.wrzuta.pl/audio/3oRZvvZtuF
In 100 Years (Long Version-Future Mix)
http://ted1990.wrzuta.pl/audio/erAdjIWvBF
In 100 Years (Part II)
http://lovesuite.wrzuta.pl/audio/i0pee7i0AC
In 100 Years (Reprise)
http://lovesuite.wrzuta.pl/audio/3oRZvvZtuF
In 100 Years (Long Version-Future Mix)
http://ted1990.wrzuta.pl/audio/erAdjIWvBF
In 100 Years (Part II)
http://lovesuite.wrzuta.pl/audio/i0pee7i0AC
- Gasolina91
Moja mama uwielbia teledysk do In 100 Years....świetny jest
Point Of No Return
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Ta piosenka i teledysk ma na celu pokazaniu ludziom co moze sie stać w 2028 roku jeśli nie będą dbać o ziemie 
-
alunia13
To jest jeden z moich ulubionych kawałków!!! Jest naprawdę cudny. No i teledysk...nic dodac nic ując!
"You can win, If You want..."
- Peter
A skąd wziąłeś tą datę? Wydaje mi się, ze chodziło im o 2087 rok, ale mogę się mylić.kubas988 pisze:Ta piosenka i teledysk ma na celu pokazaniu ludziom co może się stać w 2028 roku jeśli nie będą dbać o ziemie
W teledysku też nie pojawia się ta liczba.
http://www.youtube.com/watch?v=JU0NlpYlyAM
- Skyliner89MT
Oczywiście, że 2087 rok. "In 100 Years" to genialna piosenka, a teledysk jest wspaniały (uważany za najlepszy w dorobku Modern Talking). Kiedy jestem na coś lub kogoś zdenerowany to puszczam sobie "In 100 Years" wtedy moja złość rozpływa się jak masło, ulatnia się w powietrzu i to jest magia Modern Talking 
Ta piosenka działa na mnie uspokajająco.
Pozdrawiam
Ta piosenka działa na mnie uspokajająco.
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Gasolina91
W tym teledysku nie ma ani jednej sceny gdzie razem sa pokazami Dieter i Thomas.... 
Point Of No Return
- marian123
Dziwisz sie przeciesz to już był koniec MT Dieter i Thomas byli już skuceni
- Gasolina91
No i na dodatek ta ostatnia scena...jak Dieter zamyka i rzuca album...to symboliczny koniec Modern Talking...
Point Of No Return
- Adek
Paradoksalnie na na sam koniec MT powstal świetny teledysk, kiedy panowie byli już ze sobą mocno skłoceni...
piosenka jest równiez dobra, choc za nią akurat tak bardzo nie przepadam, cieszy mnie bardziej teledysk, choc do najweselszych nie należy, ale przynajmniej jest w nim jakas akcja 
Modern Talking.....i wszystko jasne!
- Peter
Teledysk do tej piosenki, jest moim ulubionym a za razem jest jednym z lepszych w historii grupy.
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
przez głupia, chora i popapraną Noremarian123 pisze:Dziwisz sie przeciesz to już był koniec MT Dieter i Thomas byli już skuceni
Jak Dieter otwiera album to jest początek potem oglądał wyrwane kartki z albumu i wiatr zdmóchł kartki czyli koniec modern talking i Dieter nie rzucił albumem tylko częścią z gitaryGasolina91 pisze:No i na dodatek ta ostatnia scena...jak Dieter zamyka i rzuca album...to symboliczny koniec Modern Talking...