New Collective
-
newCollective
New Collective
Zapraszamy na www.newcollective.drl.pl
do pobrania za free dwa polskojęzyczne albumy NC
pozdrawiamy
NC
http://www.newcollective.drl.pl
do pobrania za free dwa polskojęzyczne albumy NC
pozdrawiamy
NC
http://www.newcollective.drl.pl
- phantomas
- Kontakt:
Re: New Collective - dwa albumy za free
Dzięki
Przyjemnie się słucha "polskiego MT"
Mam oba wydawnictwa na kasetach, ale teraz będzie łatwiej posłuchać.
Nieudacznicy z SiB powinni się udać do Was na korepetycje.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- skoti2003
- Członek TAFC Polska
Witam
Owszem wielki szacunek dla New Colection!
A teraz do uzytkownika phantomas jezeli nie wiesz nic o SIB to nie wyrazaj tak glupich uwag poniewaz jestes zielony i nie masz zielonego pojecia kto to jest i jaki mieli ci panowi wklad w calej tworczosci Modern Talking oraz calej tworczosci Dietera jak widze takich pseudo fanow to płakac sie az chce......
Owszem wielki szacunek dla New Colection!
A teraz do uzytkownika phantomas jezeli nie wiesz nic o SIB to nie wyrazaj tak glupich uwag poniewaz jestes zielony i nie masz zielonego pojecia kto to jest i jaki mieli ci panowi wklad w calej tworczosci Modern Talking oraz calej tworczosci Dietera jak widze takich pseudo fanow to płakac sie az chce......
- labambino
Oj phantomasie-przeginasz!!! SIB to artyści przez duże "A". Jeśli dla Ciebie to nieudacznicy to nie powinieneś słuchać chórków w MT i refrenów w BS.phantomas pisze:DziękiPrzyjemnie się słucha "polskiego MT"
![]()
Widac lekcji historii nie odrobiłeś.
you can win if you want!
- phantomas
- Kontakt:
Artyści?
Rzemieślnicy zatrudnieni przez Bohlena, nie umiejący stworzyć nic sensownego.
Nawet covery im nie wychodzą
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- labambino
Ni widzę sensu ,by dyskutować z Tobą....phantomas pisze:Artyści?Rzemieślnicy zatrudnieni przez Bohlena, nie umiejący stworzyć nic sensownego.
you can win if you want!
-
talking1
dyskutant się k...a trafił!!!phantomas pisze:DziękiPrzyjemnie się słucha "polskiego MT"
![]()
talking1
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Zdaje się, że New Collective mają na naszym forum pewną grupę zwolenników, więc proszę o odpuszczenie tej wojenki o SIB - chyba nie jest to najlepszy sposób powitania NC.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
talking1
Ja jestem (pewnie jak większość) zwolennikiem jednych jak i drugich.
Nie jest miło, kiedy ktoś obraża prawdziwych artystów.
talking1
- marian123
New Collective to takie Polskie MT
- labambino
Ja też lubię i jednych i drugich,ale nie pozwolę by ktoś obrażał SIB nieznając ich.Tak samo nie dopuściłbym ,żeby ktoś obraził NC.Użytkownik phantomas potrafi tylko krytykować i obrażać a jak widać mało interesował się historią MT i BS skoro twierdzi,że panowie z SIB nic nie znaczą bez Dietera i gdyby nie on to nigdy by nie zaistnieli.talking1 pisze:Ja jestem (pewnie jak większość) zwolennikiem jednych jak i drugich.
you can win if you want!
- adamstan
- Kontakt:
Bardzo mnie cieszy udostępnienie tych albumów
Mam wprawdzie Horyzont ale przegrywany z kasety i jakość taka-sobie. Natomiast co do porównań NC - SiB. Wokalnie rzeczywiście SiB to w dużej częśći "głos" MT, natomiast jeśli chodzi o kompozycje i poziom producencki, to zdecydowanie wygrywa u mnie NC. Sądzę, że kilka piosenek z "Horyzontu" ("Nocne rendez-vous", "Jesteś jak mój anioł" czy "Tańczący na wietrze") mogłyby po dopisaniu angielskiego tekstu znaleźć się bez żadnych kompleksów na którejś z nowych płyt MT. Co więcej, w moim rankingu te numery stoją wyżej od niektórych piosenek z YOtD, America , Victory czy też Universe
Normalnie bardziej moderntalkingowe niż (momentami) samo MT
No i zdecydowanie lepsze teksty (ale to już chyba wszyscy akurat Dieterowi wybaczają
) Aczkolwiek żeby nie było niedomówień - wokal Thomasa jest niezrównany i tutaj nie ma za bardzo porównania - ja powyżej porównuję same kompozycje i aranżacje.
Oczywiście nikt nie musi się z tym zgadzać
Przy okazji - bardzo jestem ciekaw co przyniesie nowa płyta.
Oczywiście nikt nie musi się z tym zgadzać
Przy okazji - bardzo jestem ciekaw co przyniesie nowa płyta.
- Didi&Thomas
Właśnie skorzystałem z okazji i sięgnąłem po te dwa albumy. Jestem bardzo szczęśliwy że doczekałem czasów iż któryś z polskich wykonawców sięgnął po styl MT. Słucha się tego bardzo przyjemnie. Vocal wypada naprawdę bardzo blisko oryginału Thomasa (to dla mnie największe zaskoczenie). Nigdy wcześniej nie zetknąłem się z tym zespołem, ale teraz na pewno będę śledził ich postępy. Potencjał mają olbrzymi. I są naprawdę blisko stylu MT, nawet chórki brzmią bardzo dobrze. A w czasach gdy już chyba nie możemy liczyć na Dietera pod kątem powrotu do tego stylu (MT) każdy taki projekt jak np. New Collective to miód na serce
Dzięki za możliwość ich odsłuchania i przy okazji pozdrowienia dla zespołu (być może nas czytają )
Dzięki za możliwość ich odsłuchania i przy okazji pozdrowienia dla zespołu (być może nas czytają )
Ostatnio zmieniony wt lis 04, 2008 11:07 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Dr Mabuse
"Na bezrybiu i rak ryba". Żart taki
Ale pamiętam czasy, gdy traktowałem "NC" jako "nowe objawienie" - ale przedstawione w programie "Disco Relax" mogło być zaszeregowane w jedyny tyko sposób.
Takie były czasy, niestety. W programie tym powracał także niejaki, odcinający się od DP, Krzysztof Krawczyk. (To tak q'woli przypomnienia.)
I chwała za to prowadzącemu (jak on sie nazywał - uleciało mi z głowy, a wydawało się, że zawsze będę pamiętał - muszę sprawdzić na google). O..., to Tomek ... Samborski. Tak. Wydaje mi się, że ten człowiek, prywatnie przyjaciel Shazzy, też lubi Modern Talking i dziwię, się, że go jeszcze nie ma na tym forum.
Ale New Collective na pewno popierał. Tak przynajmniej twierdził w swoim programie. Wiem, bo do dzisiaj mam to gdzieś na kasetach VHS. (Kiedyś nie było "You Tube" i takie programy się nagrywało - jak już się posiadło taką możliwość
PS. Poza tym - cieszy nie opinia adamstan'a w tym temacie. Nie znam gościa osobiście, ale po Jego wcześniejszych poczynaniach widać, że się na muzyce zna (bo ja nie mam słuchu kompletnie, niestety) i jeżeli On mówi, że coś jest "dobre", to na prawdę dobre jest. I ja mu wierzę (bo dodatkowo ta akurat muza mi też się podoba
).
Ale pamiętam czasy, gdy traktowałem "NC" jako "nowe objawienie" - ale przedstawione w programie "Disco Relax" mogło być zaszeregowane w jedyny tyko sposób.
Takie były czasy, niestety. W programie tym powracał także niejaki, odcinający się od DP, Krzysztof Krawczyk. (To tak q'woli przypomnienia.)
I chwała za to prowadzącemu (jak on sie nazywał - uleciało mi z głowy, a wydawało się, że zawsze będę pamiętał - muszę sprawdzić na google). O..., to Tomek ... Samborski. Tak. Wydaje mi się, że ten człowiek, prywatnie przyjaciel Shazzy, też lubi Modern Talking i dziwię, się, że go jeszcze nie ma na tym forum.
Ale New Collective na pewno popierał. Tak przynajmniej twierdził w swoim programie. Wiem, bo do dzisiaj mam to gdzieś na kasetach VHS. (Kiedyś nie było "You Tube" i takie programy się nagrywało - jak już się posiadło taką możliwość
PS. Poza tym - cieszy nie opinia adamstan'a w tym temacie. Nie znam gościa osobiście, ale po Jego wcześniejszych poczynaniach widać, że się na muzyce zna (bo ja nie mam słuchu kompletnie, niestety) i jeżeli On mówi, że coś jest "dobre", to na prawdę dobre jest. I ja mu wierzę (bo dodatkowo ta akurat muza mi też się podoba

-
talking1
Dr Mabuse napisał:
).
Nie zgadzam się z taką wypowiedzią, ponieważ każdy może mieć swój gust, jak na przykład nie słucham muzyki D. Bohlena, bo ktoś mi powiedział, że jest dobra. Sam to zauważyłem.
Kiedyś ktoś może powiedzieć abyś posypał frytki cukrem bo takie są dobre, ja mam swój smak i wolę frytki solone.
Nie zgadzam się z taką wypowiedzią, ponieważ każdy może mieć swój gust, jak na przykład nie słucham muzyki D. Bohlena, bo ktoś mi powiedział, że jest dobra. Sam to zauważyłem.
Kiedyś ktoś może powiedzieć abyś posypał frytki cukrem bo takie są dobre, ja mam swój smak i wolę frytki solone.
talking1
- adamstan
- Kontakt:
Otóż totalking1 pisze:
Nie zgadzam się z taką wypowiedzią, ponieważ każdy może mieć swój gust,