Live Concert

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ

Moje 3 ulubione piosenki z "Live Concert", to:

Paradise Cafe
3
8%
Can't Teach My Old Heart New Tricks
2
5%
Just Remember
3
8%
Fly Me To The Moon
8
21%
When October Goes
8
21%
How Do You Keep The Music Playing?
3
8%
Night and Day
4
11%
Beyond The Sea
2
5%
Moonlight In Vermont
5
13%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
MichałT

Live Concert

Post autor: MichałT »

A co sądzicie o tym albumie :?: :)
Tutaj normalnie, zaczął bym opisywać po kolei wszystkie piosenki na albumie, ale tu zrobię wyjątek :wink:
Znawcą jazzu nie jestem (wydaje mi się, że utwory zawarte na tym albumie, bardziej podchodzą pod jazz, aniżeli pod swing [na Songs Forever - odwrotnie :wink: ]) ale te kompozycje, wydają się być bardzo dobrymi przedstawicielami tego gatunku 8)
Chciałbym jeszcze zauważyć, że pod melodie takich piosenek, jest niesamowicie trudno śpiewać, (spróbójcie np. pod "Fly Me To The Moon") z powodu pozornego braku jednostajnego rytmu.
Podsumowując: album z pewnością do słuchania i "nie przy okazji" (jak wspomina Arek w opisie :wink: ), racją jest, że dopiero gdy w pełni poświęcimy mu swoją uwagę, odkryje przed nami swoje prawdziwe oblicze 8)
Absolutnie odradzam nagrywania go na mp3player'a i odsłuchiwania przy joggingu - do tego - nagrajmy sobie kolejny album :wink: 8)

Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Re: Live Concert

Post autor: Peter »

Najfajniejszymi kawałkami są tu moim zdaniem utwory z repertuaru Barrego Mannilowa, którego Thomas zdaje się bardzo lubić, bo czasem na koncertach wykonuje Could this be a magic. Podoba mi się także Moonlight in Vermont. Płyta nie jest jakimś wielkim dokonaniem, ale trzyma pewien poziom, jednak chyba podpiera moją tezę, że Thomasowi już brakowało pomysłu na nowe popowe piosenki.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Medley Thomasa z piosenkami Abby. Ktoś już to słyszał? :)

Kod: Zaznacz cały

http://pl.youtube.com/watch?v=R5GMj4uyrjg&feature=related
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Początkowo byłem negatywnie nastawiony do tego albumu, ale nie dawno zmieniłem zdanie na korzyść tej płyty:
Paradise cafe- bardzo ładny utwór, fajna melodia, idealny do słuchania wieczorem, przy kominku, przy świecach, najlepiej na kinie domowym, coś wspaniaełego. Na niego poszedł mój głos.
Can't teach my old heart new tricks - łatwo wpada w ucho, dużo łatwiej niż PC, ładna melodia, świetne wykonanie. Może głos TA, nie pasuje do tego tak idealnie jak do MT, ale też dobrze pasuje.
Just remember - nastrojowy utwór, głos TA brzmi w nim całkiem nieżle, pasuje do niego. Idealny kiedy chce się wprowadzić nastrój, albo słucha się tego na słuchawkach po zmierzchu, bardzo mi się podoba.
Fly me to the moon - trochę bardziej dynamiczny utwór od poprzedniego i trochę mniej mi się podoba. Jak dla mnie najsłabszy utwór na płycie.
When october goes - kolejny wspaniały, nastrojowy utwór, piękny tekst, jak dla mnie 2 na płycie. Na niego też oddałem głos.
How do you keep music playing -śliczny utwór, choć nie potrzebnie w duecie, TA sam by to lepiej zaśpiewał.
Night and day - troszeczkę żywszy niż poprzedni, bardzo udany.
Beyond the sea - utwór o morskiej tematyce, bardzo ciekawy.
Moonlight in Vermont - świetny utwór, najlepszy jak dla mnie na płycie, na niego oddałem 3 głos.
Podsumowując to dobra płyta, pełna nastrojowych utworów granych na prawdziwych instrumentach, doskonała do słuchania po zmierzchu, najlepiej na profesjonalnym sprzęcie na dobrych słuchawkach, albo na kinie domowym, najlepiej przy świecach. Nie jest to może to co lubię najbardziej, a więc muzyka disco/clubowa ale czasem mam ochotę posłuchać czegoś spokojniejszego, wtedy sięgam po SF, albo po LC, który jest w swojej kategorii czymś nieprzeciętnym.
jkris

Post autor: jkris »

jakies kilka dni temu z ciekawosci sciagnalem sobie ta plyte z netu i po szybkim przesluchaniu utworow bez cienia zalu usunalem z komputera. zdecydowanie nie jest to muzyka, ktora potrafilaby mnie zatrzymac i do ktorej chcialbym wrocic. Thomasa glos jak najbardziej pasuje do tego typu muzyki- ktos gdzies napisal, ze nie -stad ta uwaga, ale to muzyka dla koneserow, a nie fanow MT. Songs Forever jak dla mnie jest duzo ciekawsza plyta- a Live Concert z ciekawosci dalbym do oceny fanom jazzu- niemowiac oczywiscie, kto to spiewa ;-)
ODPOWIEDZ