Yvonne Catterfeld
- Peter
Yvonne Catterfeld
Co myślicie o tej wokalistce? Dla mnie może być. Lubię "Du hast mein heart gebrochen" i "If you" Talent to ona ma niezły, tylko nie za bardzo mi się podoba taki jej lekko boysbandowski sposób śpiewania w "Fur dich", takie pojękiwanie. Głos też ma niezły. Z tego co wiem, to z robiła sobie małą przerwę. A to co nagrała jest znośne. Dla mnie to jednak nigdy nie będzie tak wielki talent jak Millane czy Isabel.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Yvonne Catterfeld.
Staram się w miarę ciekawych okazji uzupełniać dyskografię tej wokalistki, bo w dużej mierze podobają mi się jej nagrania. Poza "Für immer und ewig" piosenki Dietera należą do tych słabszych...
Na każdym jej albumie mam jakieś piosenki wybijające się ponad przeciętność (Gefühle, Wenn du gehst, Glaub an mich, Als unser Hass noch Liebe war, Eine Welt ohne dich, Erinner mich dich zu vergessen, Diebe der Liebe...). Obecnie koncentruje się ona raczej na karierze aktorskiej co jest pewnie spowodowane klęską ostatniego albumu - trasa koncertowa nie doszła do skutku. Oficjalnym powodem była choroba, nieoficjalnym fatalna sprzedaż biletów. Na żywo Yvonne radzi sobie świetnie i szkoda, że wpadła obecnie w ślepą uliczkę. Tutaj jestem skłonny zgodzić się z diagnoza Dietera - zamiast śpiewać to, czego chciała publiczność próbowała stać się drugą Beyonce, no i taki jest efekt.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Yvonne miała naprawdę fajne piosenki, szkoda, że uparła się śpiewać je po niemiecku co odbiera im w dużym stopniu przebojowość i szansę na zaistnienie jako gwiazda międzynarodowa.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Tak naprawdę to trudno wyczuć co by było gdyby...
Przecież super hit Iwonki "Für dich" w pierwotnie był przeznaczony dla miejsca drugiego pierwszej edycji DSDS - Juliette Schoppmann. Jednak Julka olała śpiewanie po niemiecku i wydała singla po angielsku, który nie był sukcesem. Więc jak to by było z Iwonką gdyby ta śpiewała po angielsku...
Przecież super hit Iwonki "Für dich" w pierwotnie był przeznaczony dla miejsca drugiego pierwszej edycji DSDS - Juliette Schoppmann. Jednak Julka olała śpiewanie po niemiecku i wydała singla po angielsku, który nie był sukcesem. Więc jak to by było z Iwonką gdyby ta śpiewała po angielsku...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Moim zdaniem całkiem fajnie by to brzmiało, bardzo lubię jej utwory szczególnie Du hast mein Herz gebrochen.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nagrała duet a Amerykaninem "Where Does The Love Go" - efektem było 28 miejsce w Niemczech, zatem wątpliwy sukces.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
A czy ja napisałem, ze byłby z tego sukces? Napisałem tylko, że fajnie byłoby posłuchać czegoś takiego.
- Gasolina91
Jeśli chodzi o Yvonne to bardzo podoba mi się ballada Fur dich. Ślicznie ją spiewa 
Point Of No Return
- Peter
I tak i nie, bo te piosenki Dietera były sliczne, ale pozostałe z płyty Farben meiner Welt też są śliczne a jeszcze cudowny "Ich glaub an mich".ArCrack pisze:Staram się w miarę ciekawych okazji uzupełniać dyskografię tej wokalistki, bo w dużej mierze podobają mi się jej nagrania. Poza "Für immer und ewig" piosenki Dietera należą do tych słabszych...![]()
- Peter
Szkoda, że nikt nie wymienił tutaj "Du bleibst immer noch du". Piosenka niebohlenowska i o dziwo, bardzo udana. Prześliczna to ballada. Szkoda, ze Iwonka teraz nie nagrywa nowych piosenek, z tak ślicznym głosem i pięknymi, nastrojowymi utworami mogła zajść naprawdę daleko, oczywiście przy dobrej promocji.
- venturak
zgadzam sięPeter pisze:Szkoda, że nikt nie wymienił tutaj "Du bleibst immer noch du".
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- MODERN JEANNE
Głosem Yvonne Catterfeld również się strasznie zachwycałam.Jej styl śpiewania jest bardzo nowoczesny i charakterystyczny dla niej.
Bardzo podobała mi się jej płyta .Ma wielki talent i powinna to nadal wykorzystywać.
Czyżby nie było nikogo kto chce ją produkować czy sama się usunęła?
Bardzo podobała mi się jej płyta .Ma wielki talent i powinna to nadal wykorzystywać.
Czyżby nie było nikogo kto chce ją produkować czy sama się usunęła?
I LOVE DB AND TA!
- Peter
A ja się nie mogę zgodzić na porównania z Beyonce. Yvonne ma o kilka klas piękniejszy głos niż Pani Knowles, a poza tym ona nagrywa pop, a Knowles hip hop. Pewnie ta współczesna tak szybko zniknie jak się pojawiła. 
- MODERN JEANNE
Ostatnio załamałam się po przesłuchaniu nowego albumu Beyonce.Spodziewałam się czegoś ciekawego,nowoczesnego i porywającego a to co usłyszałam było na tyle kiepskie że nigdy w życiu nie chcę wracać do tego albumu.
To było wielkie rozczarowanie.Album byle jaki ,nudny,monotonny-bez żadnej iskry.
I głos tej pani również niejaki.A liczyłam po prostu na porcję inspirującej nowoczesności bo jest przecież współczesną wiodącą wokalistką.
Do Yvonne Catterfeld nawet niema co porównywać.
To było wielkie rozczarowanie.Album byle jaki ,nudny,monotonny-bez żadnej iskry.
I głos tej pani również niejaki.A liczyłam po prostu na porcję inspirującej nowoczesności bo jest przecież współczesną wiodącą wokalistką.
Do Yvonne Catterfeld nawet niema co porównywać.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Pewnie, że tak, Beyonce to taka współczesna kiszka, myślę, ze ta jednosezonowa gwiazdeczka niebawem zniknie ze sceny, wątpie by ktoś o niej pamiętał za 5 lat... Yvonne może nie jest tak znana, bo nie była aż tak promowana jak ona, ale często osoby mniej znane lepiej śpiewają od topowych gwiazd. Kiedy się słucha Yvonne to aż ciary przechodzą, tak przepiękny głos.
- MODERN JEANNE
Ale może to jest spowodowane tym że Yvonne śpiewa po niemiecku.
Nie znam jej pozostałych albumów(prócz tego z piosenkami Dietera) i nie wiem czy inne piosenki też są w tamtym języku ale myślę że ta bariera językowa i pewnie również promocja są przyczyną
że osoba obdarzona tak wielkim talentem wokalnym nie zaistniała w szerszym świecie.
Ps.Ale zachęciliście mnie do przesłuchania innych albumów,nawet nie wiedziałam ,że takie istnieją
Nie znam jej pozostałych albumów(prócz tego z piosenkami Dietera) i nie wiem czy inne piosenki też są w tamtym języku ale myślę że ta bariera językowa i pewnie również promocja są przyczyną
że osoba obdarzona tak wielkim talentem wokalnym nie zaistniała w szerszym świecie.
Ps.Ale zachęciliście mnie do przesłuchania innych albumów,nawet nie wiedziałam ,że takie istnieją
I LOVE DB AND TA!