Nazwa MT

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shizonek

Nazwa MT

Post autor: shizonek »

Skąd wzięła się właściwie nazwa Modern Talking? Jak się tak zastanowić, to jest taka trochę.. no, bez większego sensu. Chodziło o fajne brzmienie :mrgreen: czy kryje się za tym jakaś szczególna historia?
Zawsze mnie ciekawi pochodzenie nazw zespołów, które lubię, a w tym przypadku jakoś nie natknęłam się niestety na żadne info (albo źle szukałam <bezradny> ).

Hehe, ale lamerskie pytanie.. ale moi drodzy, jestem tu od paru tygodni zaledwie, więc liczę na wyrozumiałość.. :oops:
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Nazwa MT

Post autor: Atlantis »

Od nazw zespołów Talk Talk i Modern Romance.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nazwa powstała z połączenia nazw dwóch zespołów Talk talk i Modern Romance. Podobało mi się jak w Dieter der film próbowano wymyślić nazwę, pomysły były różne w końcu Dieter uparł się na tym by było w niej słowo Modern, a Thomas stwierdzając, że idzie na Talk show podsunął Bohlenowi drugi człon nazwy.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:pomysły były różne w końcu Dieter uparł się na tym by było w niej słowo Modern, a Thomas stwierdzając, że idzie na Talk show podsunął Bohlenowi drugi człon nazwy.
Czyli trochę przypadku też w tym było. Jakby Thomas jechał np. na zakupy to może Dieter wymyśliłby Modern Choseing, Modern Searching... :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja sobie tę nazwę kojarzyłem jako "nowocześnie mówić". Styl muzyki, który wtedy wykreowali był naprawdę nowoczesny. W momecnie debiutu YMHYMS chyba tylko Laura Branigan i jej "Self Control" mogło równać się z tym co wyprodukowali Dieter i Thomas.
Także nazwa duetu okazała się bradzo trafna, bez względu na to jak została dobrana ;)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Peter pisze:Nazwa powstała z połączenia nazw dwóch zespołów Talk talk i Modern Romance.
Aha, a więc to tak.. Chyba jakoś podobnie powstała nazwa Pink Floyd, w każdym razie też z jakiegoś połączenia dwóch nazw(isk).
Dzięki za wyjaśnienie. :wink:
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Didi&Thomas pisze:W momecnie debiutu YMHYMS chyba tylko Laura Branigan i jej "Self Control" mogło równać się z tym co wyprodukowali Dieter i Thomas.
A co do Self Control to jest coverem niejakiego Raff'a :)
Nagranie dopiero w wersji Laury osiagnelo status hitu.
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Didi&Thomas pisze:Ja sobie tę nazwę kojarzyłem jako "nowocześnie mówić"... :lol: :lol:
Ja "Modern Talking" tłumaczę jako "współczesny dialog" :lol:
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Daniel pisze:
Didi&Thomas pisze: A co do Self Control to jest coverem niejakiego Raff'a :)
Nagranie dopiero w wersji Laury osiagnelo status hitu.
A tego to nie wiedziałem ;) Dzięki za dopełnienie :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
ODPOWIEDZ