Skąd wzięła się właściwie nazwa Modern Talking? Jak się tak zastanowić, to jest taka trochę.. no, bez większego sensu. Chodziło o fajne brzmienie czy kryje się za tym jakaś szczególna historia?
Zawsze mnie ciekawi pochodzenie nazw zespołów, które lubię, a w tym przypadku jakoś nie natknęłam się niestety na żadne info (albo źle szukałam ).
Hehe, ale lamerskie pytanie.. ale moi drodzy, jestem tu od paru tygodni zaledwie, więc liczę na wyrozumiałość..
Nazwa powstała z połączenia nazw dwóch zespołów Talk talk i Modern Romance. Podobało mi się jak w Dieter der film próbowano wymyślić nazwę, pomysły były różne w końcu Dieter uparł się na tym by było w niej słowo Modern, a Thomas stwierdzając, że idzie na Talk show podsunął Bohlenowi drugi człon nazwy.
Peter pisze:pomysły były różne w końcu Dieter uparł się na tym by było w niej słowo Modern, a Thomas stwierdzając, że idzie na Talk show podsunął Bohlenowi drugi człon nazwy.
Czyli trochę przypadku też w tym było. Jakby Thomas jechał np. na zakupy to może Dieter wymyśliłby Modern Choseing, Modern Searching...
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Ja sobie tę nazwę kojarzyłem jako "nowocześnie mówić". Styl muzyki, który wtedy wykreowali był naprawdę nowoczesny. W momecnie debiutu YMHYMS chyba tylko Laura Branigan i jej "Self Control" mogło równać się z tym co wyprodukowali Dieter i Thomas.
Także nazwa duetu okazała się bradzo trafna, bez względu na to jak została dobrana
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."