Lista Przebojów Dietera Bohlena
- Didi&Thomas
Lista Przebojów Dietera Bohlena
Marzy mi się powstanie na MT.PL Listy Przebojów DB ale, tylko takich utworów, które nie wyszły na singlach.
Mogłyby to być utwory skomponowane przez Dietera dla MT ale także wszystkich innych wykonawców z którymi współpracował. Technicznie widziałbym to tak, że każdy z forumowiczów (oczywiście z pośród tych co chcieli by wziąć udział w tej zabawie) nadesłał by na adres Adminów po trzy takie utwory. Spośród nadesłanych propozycji na pierwsze wydanie listy trafiłyby nagrania które otrzymały najwięcej głosów. Lista zawierałaby nie więcej niż 20 utworów. W kolejnym tygodniu głosowalibyśmy tylko na te piosenki które na tej liście się znalazły i 3 propozycje, które tym razem zaproponowaliby Admini.
Taka wewnętrzna "FANLISTA" przebojów Didiego. Byłyby to nagrania, które z różnych przyczyn nie dostały swojej szansy na listach przebojów a u nas mogłyby się sprawdzić. Może nawet udałoby się okrasić notowania takiej listy fragmentami utworów, np. kilkudziesięciosekundowymi, żeby każdy mógł sobie przypomnieć nagranie nie tylko po tytule, ale także po kilku taktach brzmienia. Ja zdaję sobie sprawę, że przedsięwzięcie wymagałoby sporo pracy, ale poznałem już potencjał twórczy Autorów tej strony i sądzę, że takie wzywanie jak lista przebojów nie stanowiłaby dla Nich problemów. Ciekaw jestem Waszej opinii na ten temat.
Pozdrawiam
Mogłyby to być utwory skomponowane przez Dietera dla MT ale także wszystkich innych wykonawców z którymi współpracował. Technicznie widziałbym to tak, że każdy z forumowiczów (oczywiście z pośród tych co chcieli by wziąć udział w tej zabawie) nadesłał by na adres Adminów po trzy takie utwory. Spośród nadesłanych propozycji na pierwsze wydanie listy trafiłyby nagrania które otrzymały najwięcej głosów. Lista zawierałaby nie więcej niż 20 utworów. W kolejnym tygodniu głosowalibyśmy tylko na te piosenki które na tej liście się znalazły i 3 propozycje, które tym razem zaproponowaliby Admini.
Taka wewnętrzna "FANLISTA" przebojów Didiego. Byłyby to nagrania, które z różnych przyczyn nie dostały swojej szansy na listach przebojów a u nas mogłyby się sprawdzić. Może nawet udałoby się okrasić notowania takiej listy fragmentami utworów, np. kilkudziesięciosekundowymi, żeby każdy mógł sobie przypomnieć nagranie nie tylko po tytule, ale także po kilku taktach brzmienia. Ja zdaję sobie sprawę, że przedsięwzięcie wymagałoby sporo pracy, ale poznałem już potencjał twórczy Autorów tej strony i sądzę, że takie wzywanie jak lista przebojów nie stanowiłaby dla Nich problemów. Ciekaw jestem Waszej opinii na ten temat.
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Peter
Re: Lista Przebojów Dietera Bohlena
Sounds good. 
- MichałT
Jestem za, a nawet przeciw
Żaruję - oczywiście, że ZA
Jeśli Lista Przebojów Dietera tylko powstanie, to sam z chęcią wezmę udział w wybieraniu
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Żaruję - oczywiście, że ZA
Jeśli Lista Przebojów Dietera tylko powstanie, to sam z chęcią wezmę udział w wybieraniu
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Tomolo
Jestem za!
Od razu mogę dać pierwsze 2 propozycje utworów, które mi się narzucają. Do dzisiaj uważam, że wydane na singlach stałyby się letnimi przebojami:
I Wanna Smile - Blue System
No Face No Name No Number - M.Talking
Od razu mogę dać pierwsze 2 propozycje utworów, które mi się narzucają. Do dzisiaj uważam, że wydane na singlach stałyby się letnimi przebojami:
I Wanna Smile - Blue System
No Face No Name No Number - M.Talking
- Adi
A moje propozycje to:
1. My bed is to big
2. No Face No name No Number
3. Laila
4. Let's talk about love
5. There's Too Much Blue In Missing You
1. My bed is to big
2. No Face No name No Number
3. Laila
4. Let's talk about love
5. There's Too Much Blue In Missing You
-
radek
1.heaven will know
2.locomotion tango
2.locomotion tango
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pomysł jest z pewnością godny rozważenia, choć proponował bym kilka zmian. Głównie dlatego, że tego typu listy zawsze miały ciężko ze względu na swój charakter, po prostu po kilku wydaniach ludzie nudzili się głosowaniem na piosenki które znają na pamięć od x lat
. Normalne listy obrazują podejście słuchaczy do nowości i to się sprawdza, bo po jakimś czasie jedna piosenka się nudzi a na jej miejsce wchodzi nowa. Dlatego też proponował bym raczej coś, co może być w pewnym sensie wzorowane na programie RTL Die Ultimative Chart Show, mianowicie listy tematyczne. Bohlen napisał ponad 700 piosenek, do tego dochodzi pewna liczba sensownych coverów i na raz ciężko było by wyłowić z takiej ilości najlepsze nagrania. Sądzę, że lepiej zawężać sobie pole wyboru i tak powstały by zestawienia np. właśnie najlepszych piosenek niesinglowych, najlepszych wykonywanych przez kobiety, najlepszych ballad, itd. Forma selekcji nagrań do takich zestawień jak i sens tego typu zestawień zostawiam Wam pod ocenę 
Jak piszesz tak cię widzą.
- Didi&Thomas
Super ! A więc tematyka może taka:
1. Najlepsza ballada
2. numer 1 w kat. niesingli
3. The best of woman
(solistka)
4. The best of man (solista)
5. Najlepszy utwór w nowej wersji
6. Najbardziej nietypowy utwór Didiego
Ja na razie propozycji nie zgłaszam bo może ktoś wpadnie na jeszcze inny pomysł ?
1. Najlepsza ballada
2. numer 1 w kat. niesingli
3. The best of woman
5. Najlepszy utwór w nowej wersji
6. Najbardziej nietypowy utwór Didiego
Ja na razie propozycji nie zgłaszam bo może ktoś wpadnie na jeszcze inny pomysł ?
- Daniel
Bez sensu, z gory wiadomo ze wygra CCCatch i Thomas AndersDidi&Thomas pisze:Super ! A więc tematyka może taka:
3. The best of woman(solistka)
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Głosowali byśmy na piosenki, nie na wykonawców. Więc w grę wchodzi przykładowo która piosenka CC Catch by wygrała, gdzieś wysoko może była by też Bonnie Tyler, jeśli głosujący słuchali by jeszcze piosenek przed głosowaniem może wysoko byłby jakiś czarny koń? Ronnie Talk To Russia, Stars, Secret Of The Night? To piosenki mało znane ale prezentujące pewien poziom więc kto wie 
U facetów z kolei Thomas to tylko 10 niemieckich piosenek, konkurencją były by nagrania Chrisa Normana, Nino De Angelo, nawet Alexander czy Medlock mają paru zwolenników
Sądzę, że wyniki tych głosowań mogą być bardzo ciekawe.
Musieli byśmy znaleźć jakieś techniczne rozwiązanie kwestii głosowania. Ustalamy swoje Top 5 z punktacją 5-4-3-2-1, mamy określoną ilość punktów do przyznania dowolnej ilości piosenek? Czy też wstępnie zgłaszamy piosenki, wybieramy z tego powiedzmy 10, prezentujemy je wszem i wobec i z nich ustalamy kolejność? Wielu z nas ma dość bogate zbiory twórczości Dietera ale szkoda gdyby osoby znające tylko te bardziej typowe projekty musiały się ograniczać do głosowania na nie z powodu nieznajomości pozostałych. Czekam na wszystkie opinie
U facetów z kolei Thomas to tylko 10 niemieckich piosenek, konkurencją były by nagrania Chrisa Normana, Nino De Angelo, nawet Alexander czy Medlock mają paru zwolenników
Musieli byśmy znaleźć jakieś techniczne rozwiązanie kwestii głosowania. Ustalamy swoje Top 5 z punktacją 5-4-3-2-1, mamy określoną ilość punktów do przyznania dowolnej ilości piosenek? Czy też wstępnie zgłaszamy piosenki, wybieramy z tego powiedzmy 10, prezentujemy je wszem i wobec i z nich ustalamy kolejność? Wielu z nas ma dość bogate zbiory twórczości Dietera ale szkoda gdyby osoby znające tylko te bardziej typowe projekty musiały się ograniczać do głosowania na nie z powodu nieznajomości pozostałych. Czekam na wszystkie opinie
- Adi
To byłby chyba dobry kierunek listy przebojów. Każdy zgłaszałby swoich 10 propozycji a ludzie by głosowali, które się im podobają i naturalnie te, które otrzymywałyby najwięcej głosów wchodziły by np. na TOP 20 albo z niej wypadały jeśli głosów ubędzie. Widziałem takie rozwiązanie na jednym z forów muzyki lat 80-tych i byłoby to wcale nie głupie rozwiązanie choć zmałpowane zdekoArCrack pisze:wstępnie zgłaszamy piosenki, wybieramy z tego powiedzmy 10, prezentujemy je wszem i wobec i z nich ustalamy kolejność?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W naszym wypadku nie było by żadnych ciągłych notowań, ale tematyczne, więc o małpowaniu mowy być raczej nie może
Ewentualnie gdyby skończyły się pomysły na nowe tematy list można by wrócić do starszych i zobaczyć jak zmieniły się nasze preferencje od tego czasu.
- Didi&Thomas
A może każdy zgłasza po dziesięć - powiedzmy - utworów, ale pojawiają się też propozycje do listy od jej Administratorów ?Oczywiście propozycje mało popularne, a zasługujące na uwagę ? Np. w kategorii solistów ja bym wytypował Johna Christiana z utworem "Ebony Eyes" - to stosunkowo mało znany kawałek, a moim zdaniem udana kompozycja Didiego
- Adi
Nie no. Wszystko ładnie, pięknie ale "admini" musieliby stworzyć jakiś panel, za pomocą którego można by wrzucać swoje propozycje tak aby system automatycznie regulował te sprawy. Wiem, że to wcale nie łatwe zadanie ale chyba są informatycy wśród adminów (ja niestety nie jestem choć żałuję - dzisiaj to cenna umiejętność
) Warto by było jeszcze pomyśleć o możłiwości próbek danego utworu. Być może za bardzo się rozmarzyłem. ![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Informatyk... gdybyśmy mieli kogoś takiego w zespole strona była by interaktywnym cudeńkiem a tak jest tylko to co jest
Jutro jednak spróbuję coś z tą listą zrobić, dziś dopiero wróciłem do domu i prawdę mówiąc nie mam zupełnie do tego głowy bo myślę jedynie o spaniu 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jakoś trzeba to zacząć, najpierw może niech każdy zainteresowany wrzuci tu swoje propozycje do notowania. Zbierzemy z tego większą grupę nagrań (10-15), zrobi się formularz do głosowania, do nagrań doda próbki żeby mniej obeznani z tematem nie byli poszkodowani i zobaczymy co wyjdzie
Pierwszym tematem niech będą początkowo proponowane nagrania niesinglowe. Pod uwagę bierzmy nagrania, które nie wyszły na tych głównych, oficjalnych singlach wydawanych w Niemczech.