C.C. Catch Hear what I say.

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
Peter

C.C. Catch Hear what I say.

Post autor: Peter »

Co myślicie o tej płycie Caro? Dal mnie może być, a prawdziwą jej ozdobą są kawałki Big time i Midnight hour. Aranżacje są tu nieco inne ale to wciąż stara dobra C.C. Catch.
Ostatnio zmieniony wt sie 26, 2008 20:07 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mateusz

Re: C.C. Cath Here what I say.

Post autor: Mateusz »

Nie znam tej płyty, nie przepadam za Caro i jej manierą śpiewania a z jej twórczością zapoznałem się tylko ze względu na Bohlena, więc płyta z którą Dieter nie ma nic wspólnego nie jest dla mnie w żaden sposób interesująca. ALe moze kiedyś po nią sięgnę z ciekawości.

PS. Peter w tytule płyty masz błąd - powinno być Hear a nie Here
PS2 - CC. Catch (nie Cath) :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Dziękuje za zwrócenie uwagi. :P Moja prośba do Arka jest taka by to jako moderator poprawił. A co do CAro to ja ją wręcz uwielbiam. Cokolwiek ona zaśpiewa ja muszę mieć. :)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Sam mozesz poprawić edytując pierwszy post :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Re: C.C. Catch Hear what I say.

Dzięki już poprawiłem.
jkris

Post autor: jkris »

pamietam jak stalem w kolejce po ta kasete;-)
kolejak byla ogromna, bo kazdy wiedzial, ze jest najnowsze dzielo CCCatch ;-)
pozniej w domu bylo zaskoczenie, ze to juz inny style ale mimo wszystko pamietam, ze bardzo mi sie podobalo...
przez dlugi okres sluchalem tych piosenek ale Caro mimo wszystko wole w repertuarze Bohlena :]
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Ja lubie ta plyte - piosenki sa naprawde bardzo dobre.
Po kilku odsluchach wpadaja tez w ucho, maja swoj klimat.
To sa naprawde melodyjne piosenki, ciekawie zaaranzowane - a nie jakas acapella czy unpluged (jak zapewnie niektorzy sadza).
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:To sa naprawde melodyjne piosenki, ciekawie zaaranzowane - a nie jakas acapella czy unpluged (jak zapewnie niektorzy sadza).
O tak i do tego bardziej w stylu disco niż te z Big fun.
Awatar użytkownika
Peter

Ja to mam na winylu. Prawdziwa perła w kolekcji. Polecam.
piciasty

Post autor: piciasty »

Wedlug mnie to byla najwieksza klapa w historii CC.Probowla powiedziec A i nie dala rady powiedziec B.Zreszta po latach ktore minely od szczytu jej popularnosci na koncertach sypie tylko repertuar Bohlenowski. :/
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

piciasty pisze:CC.Probowla powiedziec A i nie dala rady powiedziec B.Zreszta po latach ktore minely od szczytu jej popularnosci na koncertach sypie tylko repertuar Bohlenowski
W istocie tak jest. O ile dla fanów album "Hear what I say" może stanowić ciekawą wartość kolekcjonerską o tyle na koncerty i dla szerszej publiczności utwory z tego albumu chyba nie za bardzo się przyjmują. C.C. próbowała w tym albumie zmienić styl i o ile sama odmienność stanowi ciekawostkę o tyle odmienny styl tego albumu nie pasuje do całego wizerunku stylu C.C. No jak dla mnie może w sumie być. NIe jest najgorszy i ma parę fajnych kawałków. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

To nie piosenki, czy album sa gorsze, tylko fani Caro nie potrafili sie przestawic na nowy styl.
Podobnie jest z innymi wykonawcami, np. jak Shazza przestala discopolować, od razu "przestala istniej" na rynku muzycznym.
Fani nie znosza zmian.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:To nie piosenki, czy album sa gorsze, tylko fani Caro nie potrafili sie przestawic na nowy styl.
Też tak myślę, dla mnie ten album nie odbiega w ogóle od reszty, a najbardziej podoba mi się Midnight hour. To świetny danceowy kawałek, który łatwo zapada w pamięci.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Z tym stwierdzeniem się akurat nie zgodzę, ostatecznie jest grupka fanów Dietera, którym podoba się wiekszość co wyszło spod jego ręki, a nie da się ukryć, że Mark Medlock nijak ma się do Caro, podobnie jest z fanami Thomasa, niektórym podoba się jazz w jego wykonaniu. Depeche Mode, mój ulubiony zespoł obok MT, też nie ma właściwie dwóch płyt w tym samym stylu, zatem jak widać, fani jeśli chcą mogą i podążają za idolem.
Za porażkę tego albumu odpowiadają mierne niemelodyjne kompozycje.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

Post autor: jkris »

Atlantis pisze:Za porażkę tego albumu odpowiadają mierne niemelodyjne kompozycje.
ja podobnie jak Daniel i Peter uwazam, ze album nie odniosl sukcesu, bo nie wpasowal sie w oczekiwania fanow a HWIS jest wg mnie dobra plyta.
Awatar użytkownika
Peter

Dzięki Krzysztofie. :wink: Jak zwykle mamy podobne upodobania. :wink: Ja nie uważam, ze kompozycje są niemelodyjne wystarczy posłuchać Midnight hour. Problem dla niektórych fanów polega, ze niektóre melodie nie są tak chwytliwe jak wcześniej. Mnie jednak się podoba wszystko co firmuje swym nazwiskiem Carolina Muller.
ODPOWIEDZ