Mam takie oto pytanko. W roku premiery albumu Victory pojawiły się w Warszawie plakaty reklamujące tę płytę. I z tego co pamiętam na plakacie było napisane - pożegnalny album. Czy gdzieś w Polsce takie plakaty były widziane i czy ewentualnie wiecie dlaczego taki napis tam się znalazł (chyba, że jednak napisane było ostatni ale wg mnie pożegnalny...)???
edit: ukazał się jedenasty album zespołu, w polskich sklepach nagłaśniany jako pożegnalny. - takie coś znalazłem w google ale ta strona niestety już nie istnieje (to chyba strona Ămagi była).
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Te plakaty wisiały w Polsce i Rosji. Jednakże szybko w oficjalnych komunikatach od Thomasa i Dietera zostało to odrzucone, była to jedynie "inwencja" lokalnych oddziałów BMG. Thomas był na nich o to bardzo zły
Ciekaw jestem czym była spowodowana ta "inwencja". Może to pierwsza książka miała być wielkim skandalem zakończonym rozpadem duetu a ludzie, którzy byli na zebraniu w centrali myśleli, że to już przesądzone...
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Ja pierwszy raz zobaczyłam jeden z tych plakatów na słupie ogłoszeniowym niedaleko przystanku jak jechałam autobusem do szkoły.Potem jak wracałam do domu to wysiadłam na tym przystanku żeby dokładnie przeczytać co tam jest napisane.Potem przez kilka tygodni myślałam,że to koniec Modern Talking.Dopiero jak w maju wystąpili w "Barze" i nie wspomnieli nic,że to ostatni album,to byłam już prawie pewna,że to jakieś bzdury z tym pożegnalnym albumem
hehe jasne ze widziane byly:Pdwa wisza nad moim lozkiem od ladnych paru lat:P.Jak to 1 raz zobczylem zalamalem sie,bo bylo to trakcie zbierania albumow z lat 80,a tu nagle rozpad zespolu po raz drugi-pomyslalem.Lecz jak sie pozniej okazalo był to tani chwyt reklamowy BMG;)