Witam wszystkich, jestem tutaj od wczoraj.
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was, wie gdzie mogę nabyć wszystkie albumy Thomasa Andersa, ponieważ nigdzie nie mogę ich znaleźć...
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc ,
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
A ja mam pytanko: czy wszystkie płyty Thomasa należą do mniej-więcej podobnego gatunku muzycznego, czy też są zróżnicowane pod tym względem? Pytam, bo bardzo mi się spodobało "Independent girl" i "King of love" i zastanawiam się, czy "tego jest więcej".
Różnie z tym bywa. 1 płyta Different zawiera mało takiej muzyki a więcej spokojnych kawałków na czele z cudowną balladą Love of my own, druga płyta Whispers podobna choć trochę żywsza 3 płyta Down on Sunset zawiera bardzo żywe melodie, przypominające trochę MT, 4 When will I see you again jest podobna 5 Barcos de cristal jest składanką the best tyle, że po hiszpańsku 6 Souled to muzyka soul 7 Live concert to z kolei jazz 8 This time to muzyka dance 9 Songs forever to swing.
Ja zeswojej strony najbardziej polecam te plyty:
- Different (bardzo dobra, sporo ballad, ale melodyjnych, kilka szybszych kawalkow)
- Down On Sunset (rewelacja, bardzo melodyjna plyta, zarowno szybkie piosenki jak i ballady)
- This Time (wspolczesny dancepop, niektore piosenki przypominaja MT)
- Barcos de cristal (rewelacyjny "best of" po hiszpansku - glos Thomasa genialnie sprawdza sie w tym jezyku !). Szkoda tylko, ze ta plyta to rarytas i jej cena na allegro osiaga 200 zł. Jesli ktos gdzies spotka w sklepie muzycznym po ludzkiej cenie - to kupowac koniecznie !
Jeśli chodzi o albumy Thomasa to widziałam tylko Songs Forever na pułkach skłepowych. I teraz chyba też ona jest w Media Markecie. Ale pozostałe to chyba teraz cięzko bedzie zdobyc...tak mi sie wydaje
Gasolina91 pisze:Ale pozostałe to chyba teraz cięzko bedzie zdobyc...tak mi sie wydaje
Co do tych dwóch, to wystarczy chcieć. Jak Ci zależy na nich to nie ma większego problemu z nimi. Gorzej jest z Barcos de Cristal i Live concert. Barcos się jeszcze da kupić, tylko trzeba go ściągać np: z Canady, a Live Concert jest właściwie nie do zdobycia.