Przyszłość grupy Systems in blue

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.

Jaka będzie Twoim zdaniem przyszłość systemsów?

1. Zacieśnią współpracę z Ashleyem.
4
10%
2. Rozpoczną współpracę z nowym wokalistą.
6
15%
3. Będą kontynuować działalność w dotychczasowym składzie.
9
23%
4. Zakończą działalność.
9
23%
5. Trudno powiedzieć.
11
28%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
Peter

Przyszłość grupy Systems in blue

Post autor: Peter »

Jaka będzie waszym zdaniem przyszłość SIB? Bo mi wydaje się, ze raczej będą kontynuowali działalność w dotychczasowym składzie. Ashley raczej będzie wolał występować jako Marc Ashley, a trudno powiedzieć kto miałby być nowym wokalistą grupy. Wydaje mi się, że utwory będą wykonywali razem Scholz z Wiedeke, tak jak na Out of the blue w większości utworów.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Re: Przyszłość grupy Systems in blue

Post autor: Varcetti »

Według mnie Systems in Blue będą kontynuować działalność w dotychczasowym składzie i będą głównie produkować piosenki dla innych wykonawców tak jak np. dla Marka Ashleya. Będą także od czasu do czasu występować na scenie ze swoim dotychczasowym repertuarem. Co do nowych wokalistów to uważam, że nie są niezbędni. Michael i Detlef potrafią świetnie śpiewać i to oni mogliby ewentualnie pociągnąć zwrotki. A jeśli chodzi o wysoki chórek to się nie martwię, gdyż Micha i Detlef nagrali we dwóch chórek do Jeannie Moviestar i był całkiem niezły.

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

Z tym chórkiem to chyba racja, nie ma się potrzeby o niego martwić, bo wydaje mi się, że stanowi go przede wszystkim falstet Michaela, Kohler tylko ruszał ustami, a Wiedeke robił za background.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Kohler tylko ruszał ustami
Niestety z tym się niezgodzę ;P Kohler również jak Wiedeke robił za background a jego brak można poczuć właśnie w Jeannie Moviestar. Tam chórek jest nieco inny :)

Awatar użytkownika
Peter

Faktycznie brzmi inaczej, racją jest jednak, ze jego wkład jest niewielki. Chórek to głównie Michael.
Awatar użytkownika
Peter

Nie wykluczone, że będą dalej tworzyć w tym składzie ale będzie to prawie mission impossible.Jest tak przynajmniej z 4 powodów:
1. Brak producenta (wiadomo dlaczego).
2. Brak świetnego chórzysty, bez którego chórki nie brzmią już za dobrze (ten sam powód co wyżej)
3. Brak głównego wokalisty (ten sam powód co dwa wyżej)
4. Brak tekściarza (Ze względu na odejście Widrata).
Z tych względów przyszłość grupy widzę pesyymistycznie, a szkoda bo ich muzyka jest całkiem niezła.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Ad 1. Detlef Wiedeke może być producentem, gdyż z trójki SIBów to on (wraz z Rolfem) spędzał najwięcej czasu na robocie 'mechanicznej'.
Ad 2. To już jest raczej kwestia gustu. Ja np. uważam, że nowy chórek jest również bardzo dobry.
Ad 3. Główne partie może zaśpiewać Micha lub Detlef.
Ad 4. Tutaj będzie najgorzej ale z tego co wiem to Michael udzielał się w tekstach piosenek tworzonych dla Patty Ryan.

Podsumowując, niekoniecznie musi być tak źle ;)
jkris

Post autor: jkris »

ja jestem za tym zeby wciagneli do swojej trupy CCCatch...
Awatar użytkownika
Peter

Zgadzam się tu w pełni z Tobą Krzysztofie. :wink:
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Świetnie by było,aby Systems in Blue rozpoczeli współpracę z C.C Catch,ewentualnie z Markiem Ashleyem.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Również bym chętnie widział C. C. Catch śpiewającą razem z SIB. Mogliby napisać dla niej kawałek w stylu One Summer Night In Moscow :)

Awatar użytkownika
Peter

Varcetti pisze:Ad 3. Główne partie może zaśpiewać Micha lub Detlef.
To akurat może być.
Varcetti pisze: Ad 4. Tutaj będzie najgorzej ale z tego co wiem to Michael udzielał się w tekstach piosenek tworzonych dla Patty Ryan.
Też tak myśle, Widrat był świetnym tekściarzem, a to nie przypadkiem Scholz pisał niektóre kawałki dla Ashleya? Możliwe, że Scholz go zastąpi.
Varcetti pisze: Ad 1. Detlef Wiedeke może być producentem, gdyż z trójki SIBów to on (wraz z Rolfem) spędzał najwięcej czasu na robocie 'mechanicznej'.
Tego nie wiedziałem, jeśli tak było to nie jest tak źle. :P
Varcetti pisze: Ad 2. To już jest raczej kwestia gustu. Ja np. uważam, że nowy chórek jest również bardzo dobry.
Z tym chyba jest najgorzej nowy chórek może i nawet być, ale to już nie to samo.
Awatar użytkownika
Peter

Tekściarzem może być więc Scholz, producentem Wiedeke, a główne partie może śpiewać Corleis, który ma kawał głosu, a chórki z nim będa brzmiały na pewno rewelacyjnie. Chyba najgorzej z produkcją, bo dotąd nie najlepiej im z tym wychodziło, ale jak postawią na premierowy materiał, utwory będą aranowane jak Dr. No, czy shadows of love, będą miały mocniejszy beat to powinno być dobrze, trochę mnie do nich zniechęciły te kalki w stylu Avalon, Magic mystery, Winner czy Sarah's dream. To było naprawdę perfidne podrabianaie Bohlena. Ten materiał z Out of the blue o niebo lepszy tylko dość kiepsko wyprodukownany i niestety zabrakło Kohlera w większości zwrotek. Ale to już było swiatełko w tunelu, byleby tylko Corleis się w to zaangażował.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

A ja uważam, że główne partie mógłby zaśpiewać Michael Scholz jak np., tutaj --> http://pl.youtube.com/watch?v=NPIMvPBFtno. Jedyne co nam na razie pozostaje to tylko czekać... ;/
Awatar użytkownika
Peter

Cóż za wspaniała barwa głosu, naprawdę świetny pomysł, ale jak Birger wraca....Na pewno chciałbym żeby too był albo Scholz albo Corleis, ale nikt z poza nich.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

W pewnym włoskim piśmie pojawił się wywiad z Michaelem Scholzem autorstwa Andrea. http://www.andergraund.it/Arretrati/andergraund28.pdf. Niestety tekst jest po włosku ale na szczęście Mrs. Robota przetłumaczyła to na angielski --> http://www.talkingforever.com/systemsin ... graund.htm.

ODPOWIEDZ