Papa D

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Mateusz

Papa D

Post autor: Mateusz »

Po nieudanym comebacku Papa Dance kilka lat temu przyszła pora na kolejny - ze zmienioną nazwą. Tym razem wydaje mi się ze coś moze z tego wyjść bo nowe utworki są całkiem fajne :)

Bezimienni
http://www.youtube.com/watch?v=2Irm_X3bd8k

http://www.youtube.com/watch?v=YNqRb8B3d74 <- lepsza jakość ale brak klipu :)

Będziemy tańczyć
http://www.youtube.com/watch?v=UUVP9xN1BHM

http://miil3nkaa.wrzuta.pl/audio/q0c0dQ ... my_tanczyc <-- dobra jakość

Co sądzicie?
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Re: Papa D

Post autor: Peter »

Pierwszy raz słyszę o takim wykonawcy, ale brzmi to ciekawie, choć ja nie lubię polskiej muzyki.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Peter pisze:Pierwszy raz słyszę o takim wykonawcy, ale brzmi to ciekawie, choć ja nie lubię polskiej muzyki.
w Polsce to tak znany wykonawca jak MT w Niemczech
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mateusz pisze: w Polsce to tak znany wykonawca jak MT w Niemczech
Najwyraźniej to już nie moje czasy.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Najfajniejsze było stare "Papa" w pierwszym składzie, Kamikadze Wróć, Tanorama Tatr czy Pocztowka z wakacji.
Papa Dance ze Stasiakiem to juz nie bylo to, image zespolu byl troche podobny do obecnych boysbandow :)
Ale kilka piosenek bylo fajnych, jak Maxisingiel, Gdzie jest Ola, czy Nasz Disneyland.
Obecnie zespol i jego piosenki to juz nie to co kiedys, ale moze jakis przeboj uda im sie stworzyc.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Jasne, że najlepszy był stary Papa z Wawrzyszakiem na wokalu. Co prawda druga płyta "Poniżej Krytyki" też była bardzo dobra ale później zaczęli właśnie przypominać bosband. Reaktywacja w 2005 roku to dla mnie nieporozumienie natomiast to co obecnie dzieje się z grupą wole pozostawić bez komentarza. Na koniec spójrzcie na tą fotkę. Papa Dance z 86 roku kiedy byli duetem. Czy komuś jeszcze przychodzi na myśl skojarzenie z innym znanym zespołem? ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Piosenki mogą być, pytanie tylko: po co zmieniali nazwę :?: Chcieli na siebie zwrócić uwagę :?: Być nowocześniejszi :?:
Zacytuję tu słowa naszego mistrza:
Dieter Bohlen pisze:Prawdziwy przebój może być zapakowany nawet w zwykły papier toaletowy. Przebój to przebój.
I to by było na tyle :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS "Papa Dance" ładniej brzmiało :wink:
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Zmienili nazwe, bo nie mają prawa używać starej. Była zresztą na ten temat dość głośna sprawa po wydaniu płyty w 2005 roku. O ile się nie mylę prawa do nazwy Papa Dance mają tylko Andrzej Zabrodzki i Sławomir Wesołowski.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

YaQb85 pisze:Zmienili nazwe, bo nie mają prawa używać starej. Była zresztą na ten temat dość głośna sprawa po wydaniu płyty w 2005 roku. O ile się nie mylę prawa do nazwy Papa Dance mają tylko Andrzej Zabrodzki i Sławomir Wesołowski.
Tego akurat nie wiedziałem :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

YaQb85 pisze:Zmienili nazwe, bo nie mają prawa używać starej. Była zresztą na ten temat dość głośna sprawa po wydaniu płyty w 2005 roku. O ile się nie mylę prawa do nazwy Papa Dance mają tylko Andrzej Zabrodzki i Sławomir Wesołowski.
Chyba Mariusz Zabrodzki (jeżeli mowa o jednym z producentów).
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

rzeczywiście, pomyliłem imiona ;)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja bardzo lubię piosenkę "Będziemy tańczyć" bardzo fajny utwór i teledysk :!: :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Moim zdaniem świetny album!

Fantastyczne piosenki, moim faworytem jest piosenka "Miłośc (Tam będę, gdzie ty)"
Oby Papa D. dalej szło w tym kierunku!
Polecam płytkę!
FOX

Post autor: FOX »

Blue Forever pisze:Moim zdaniem świetny album!

Fantastyczne piosenki, moim faworytem jest piosenka "Miłośc (Tam będę, gdzie ty)"
Oby Papa D. dalej szło w tym kierunku!
Polecam płytkę!
O tak. Ja też polecam płytę "Bezimienni". Świetne na niej piosenki : cover "Miłość (tam będę gdzie ty)" ,balladka "Wyspa", czy "Całe Whisky świata" i wiele innych, a wszystkich jest 12.
Polecam reedycję dwupłytową, gdzie na drugiej płytce znajduje się 9 nowych remixów -starych i nowych utworów oraz teledyski
na komputer "Będziemy tańczyć" i "Bezimienni".
Obecnie zespół koncertuje i pracuje nad nową płytą, która ma ukazać się jeszcze w tym roku. :)
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Papa D. jest jednym z niewielu zespolow,ktore pamientam. Wyjechalam do niemiec w 88 roku majac 12 lat.Wtedy mi sie urawl kontakt z polaka muzyka. W domu nie bylo polskiej telewizji.Mielismy tylko niemiecka kablowke.Przed paroma laty kupilam sobie w polsce Cd z najwiekszymi hitami Papa Dance. Piekna muzyka. Ja szybko nauczylam sie w niemczech angielskiego i od tego czasu slucham tylko angielskie piosenki.
FOX

Post autor: FOX »

Evaalex pisze:Ja szybko nauczylam sie w niemczech angielskiego i od tego czasu slucham tylko angielskie piosenki.
Na płycie "BEZIMIENNI" jest piosenka po angielsku "Beautiful life".
ODPOWIEDZ