Different
- Peter
Different
Co myślicie o tej płycie? Ja ją bardzo, bardzo lubię. Podobają mi się tu "Solider", "One thing" czy dwie ballady "You Are My Life" oraz "Close Your Eyes To Heaven". Jednak moim ulubionym kawałkiem jest "Love of my own" - cudo. O ile cała płyta ma nie wiele wspólnego z muzyką MT, to ten utwór jest najbliższy tym klimatom, ta melodia i te chórki...coś fantastycznego.
Ciekawy też jest inny utwór - You are my life. Ja bardzo lubię utwory napisane przez Marca Cassandrę. A tu Thomas zaangażował najlepszych twórców; Cassandra, Applegate.... Podoba mi się też, że do płyty stworzono bardzo fajne wideoklipy. To chyba najbardziej dopracowana pod względem marketingowym płyta.
- Kudlaty
Re: Different
Również uważam, ze to udany album. W moim mniemaniu albumy "do słuchania" wychodziły Thomasowi duzo lepiej, niz te "do tańczenia".
Bardzo lubie cover przeboju Chris'a Rea Fool If You Think It's Over a także kawałki Turn Around, Love Of My Own, You Are My Life... Moge smiało powiedzieć, że, jeśli chodzi o twórczość Thomasa, to album w moim prywatnym rankingu jest w pierwszej 3-ce.
Bardzo lubie cover przeboju Chris'a Rea Fool If You Think It's Over a także kawałki Turn Around, Love Of My Own, You Are My Life... Moge smiało powiedzieć, że, jeśli chodzi o twórczość Thomasa, to album w moim prywatnym rankingu jest w pierwszej 3-ce.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
- Peter
Turn arround to nie ta płytaKudlaty pisze:Bardzo lubie cover przeboju Chris'a Rea Fool If You Think It's Over a także kawałki Turn Around,
- Kudlaty
heh, chodziło mi o True Love
sorki za pomyłkę...
sorki za pomyłkę...
I need a woman. A woman to run to.
- Peter
True love mi też się podoba. A obok tego podobają mi się Close your eyes to heaven, Fool if you think it's over i You are my life (classic). Nie wiem, czemu Arczyn tak narzeka na ta płytę. Wiadomo, że nie jest to MT ale płyta należy do udanych.
- you're my heart
Hmm,cudna ta płyta nie jest ale ją lubię.
Niby takie fajne kawałki jak Love Of My Own,You Are My Life,One Thing,Soldier,Close Your Eyes To Heaven,Fool If I Think It's Over czy True Love,ale są też takie słabe kawałki jak On My Way,Turn On The Light,Living On The Edge i Someone New.
Po prostu brakuje tej płycie jakiegoś przebojowego kawałku bo oprócz One Thing nic takiego nie znajdziemy.Szkoda.
Niby takie fajne kawałki jak Love Of My Own,You Are My Life,One Thing,Soldier,Close Your Eyes To Heaven,Fool If I Think It's Over czy True Love,ale są też takie słabe kawałki jak On My Way,Turn On The Light,Living On The Edge i Someone New.
Po prostu brakuje tej płycie jakiegoś przebojowego kawałku bo oprócz One Thing nic takiego nie znajdziemy.Szkoda.

- Peter
Największym przebojem była jednak piosenka Love of my own.
Uwielbiam ten dżwięk dzwoneczków na początku. A On my way jest dobry. 
- you're my heart
- Peter
No nie wiem czemu uważasz, że jest to zły utwór, przecież ma charakterystyczną melodię.
- you're my heart
- Peter
Ja tego nie odczułem, ale zdecydowanie za długi i nużący jest "Someone new". 
- IndependentGirl
Ja uwielbiam z tego albumu Turn On The Light i Soldier. Potem Love Of My Own, One Thing, You Are My Life. Kiedyś często też słuchałam Fool If You Think It's Over, obecnie rzadziej mi się to zdarza
Someone New może nie jest najbardziej rytmiczną piosenką, ale też mi się podoba. Chociaż teraz też tak często jej nie słucham. Ale mogę się założyć, że za jakiś czas znowu będę ich częściej słuchać, jak tylko znudzą mi się trochę te utwory, których słucham non stop 

-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Different.... 
Love Of My Own- Piosenka mila dla ucha 5+/6
On My Way- piosenka Ok ale minus za ten "przesłodzony" czas 5 minut i 53 sekund (prawie 6 minut :O ) 5-/6
Turn On The Light-Thomas tak przekombinował tą piosenke że nie słychać intra! ale dam 6/6
Living On The Edge- Patrz ( Love Of My Own) 6/6
You Are Me Live- Piękna ballada dam 6+/6
One Thing- "mocniejszy" kawałek utrzymany w stylu Amerykańskim dam 6/6
Soldier- Moja ulubiona piosenka na płycie 6++/6
Someone New- nie lubie tej piosenki po prostu: Odgrzewany Kotlet Schabowy Z Techno 1/6
Close Your Eyes To Heaven- piosenka ok ale czas przekombinowany 5-/6
Fool If I Think It's Over- uwielbiam tą piosenke ale znowu ten cholerny czas... 6+/6
True Love- 1 z najlepszych piosenek utrzymanych w Midlle Tempo 6/6
You Are My Live (Classical Mix)- to samo ale z żywymi instrumentami 6/6
Love Of My Own- Piosenka mila dla ucha 5+/6
On My Way- piosenka Ok ale minus za ten "przesłodzony" czas 5 minut i 53 sekund (prawie 6 minut :O ) 5-/6
Turn On The Light-Thomas tak przekombinował tą piosenke że nie słychać intra! ale dam 6/6
Living On The Edge- Patrz ( Love Of My Own) 6/6
You Are Me Live- Piękna ballada dam 6+/6
One Thing- "mocniejszy" kawałek utrzymany w stylu Amerykańskim dam 6/6
Soldier- Moja ulubiona piosenka na płycie 6++/6
Someone New- nie lubie tej piosenki po prostu: Odgrzewany Kotlet Schabowy Z Techno 1/6
Close Your Eyes To Heaven- piosenka ok ale czas przekombinowany 5-/6
Fool If I Think It's Over- uwielbiam tą piosenke ale znowu ten cholerny czas... 6+/6
True Love- 1 z najlepszych piosenek utrzymanych w Midlle Tempo 6/6
You Are My Live (Classical Mix)- to samo ale z żywymi instrumentami 6/6
- art_system
Nie wiem o co Ci chodzi z tymi czasami, tylko sie cieszyć z tak długich nagrań.Nigdy nie przepadałem za takimi po 3:10.Każda jest bajecznie zaaranżowana i ma niepowtarzalny klimat. Trzeba poprostu lubieć takie wersje. Ja zawsze byłem za tym żeby Pan Bohlen komponował takie wydłużone wersje coś jak Walking on a Rainbow. A Thomas cudownie mnie zaskoczył tym albumem.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
ale może nie których to nuży?
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Również mnie bardzo pozytywnie zaskoczyłart_system pisze: A Thomas cudownie mnie zaskoczył tym albumem.