Modern Talking Show 2008!!!

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Modern Talking Show 2008!!!

Post autor: Pkmodern »

W czerwcu 2008 roku odbył się w Live In The Retro Club Avenue koncert zatytuowany "Tribute to Modern Talking".

Oto kilka występów "Modern Talking" z tego koncertu!!!

You're My Heart, You're My Soul : http://pl.youtube.com/watch?v=5PLMhdQmiRM
Brother Louie & Geronimo`s Cadillac : http://pl.youtube.com/watch?v=MHp6E32l024
Atlantis is Calling (S.0.S For Love) : http://pl.youtube.com/watch?v=-hUtrI5ggHY
Sexy,Sexy Lover & No Face, No Name, No Number : http://pl.youtube.com/watch?v=rNIick895wk
Heaven Will Know : http://pl.youtube.com/watch?v=OrCtewrqfZw

Wspomnień czas zaczął się...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Adi

Re: Modern Talking Show 2008!!!

Post autor: Adi »

Chyba bardziej te kilka występów należałoby podpiąć pod kategorię "Trochę humoru" :D Osobiście chyba nigdy nie zdecydowałbym się na publiczne naśladowanie Modernu. Może ostatecznie zaśpiewałbym w konkursie karaoke :lol: Najlepiej widać jaką krytykę budzi Systems in blue, czy też Modern System. Jak zwał tak zwał ale już samo podobieństwo spotyka się z krytyką a co dopiero bezpośrednie naśladownictwo. No ja w każdym bądź razie bym się na to nie zdecydował. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ale obciach :/
Rozumie Mini Playback Show,jak dzieci się bawią w naśladowanie piosenkarzy ale w tym przypadku,wygląda to okropnie.
Byłam w stanie obejrzeć z każdego z tych linków tylko po pół minuty,więcej się nie da.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja nie wiem jak można takie coś wrzucać na YouTube, moim zdaniem to lekkie przegięcie. MT to legenda i nie można tak jej niszczyć.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Właśnie,nie dawno rozmyślałam,że chyba nie ma innego zespołu z którego robi się publiczne parodie...
Co takiego jest w MT,żeby się z nich nabijać a co mają takiego w sobie inne zespoły,że nie ma z czego się nabijać?
Jedno przychodzi mi na myśl...są najpopularniejszym zespołem dyskotekowym wszechczasów,niektórzy widocznie nie mogą tego strawić dlatego ich parodiują wyszukując czegoś dziwacznego i śmiesznego w zachowaniu,poruszaniu się na scenie i wyglądzie Dietera i Thomasa.
Lata 80 te charakteryzują się tym,że artyści mieli kolorowe,błyszczące ubrania i dziwaczne czasami fryzury i dlatego te lata były chyba najpiękniejsze najbardziej kolorowe i taneczne :)
Modern Talking jest zespołem-duetem kultowym i nic tego nie zmieni.

A nabijając się z nich robią raczej z siebie wariatów.
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:Właśnie,nie dawno rozmyślałam,że chyba nie ma innego zespołu z którego robi się publiczne parodie...
A Blue System? O ile można go nazwać zespołem.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Szczerze mówiąc nie widziałam,parodii Blue System,choćby takie były to ta sama szufladka co MT.
Chodziło mi raczej o jakiś Europe,Pet Shop Boys czy inne z lat 80'tych.
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:Szczerze mówiąc nie widziałam,parodii Blue System
Nazywają się Systems in blue i choć niektóre utwory są w miarę, to jednak jest to parodia. Posłuchaj utworów System in blue albo Magic Mystery.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Chodzi mi o ewidentne nabijanie się z zespołu a nie to,że ktoś się upodabnia się i robi podobną muzykę czy jak w przypadku Systems In Blue byli studyjnymi muzykami Bohlena.
Nie przebierają się za Dietera czy Thomasa i nie śpiewają z taśmy ich piosenek,żeby ludzie mieli ubaw.
Wiesz o co mi chodzi.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Kochani miejcie trochę dystansu!!! Przeież w jubileuszowym programie "Formel Eins" w 1988 roku zanim Blue System zaśpiewał "My Bed Is Too Big" Dieter Bohlen wystąpił razem z prowadzącym program w parodii Modern Talking parodiując piosenkę "You're My Heart, You're My Soul" - i jakoś to Dieterowi nie przeszkadzało...
Najgorzej jak ktoś chce być bardziej papieski od papierza... :>
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:Nie przebierają się za Dietera czy Thomasa i nie śpiewają z taśmy ich piosenek,żeby ludzie mieli ubaw.
No na pewno nie przebierają się za Dietera, ale czy nie śpiewają piosenek MT albo BS to nie byłbym taki pewien. Na pewno jednak nie robią tego z playbacku.
piciasty

Post autor: piciasty »

Co za wtopa. Ci dwaj popaprancy robia z siebie idiotow a nie z MT.Slowem Koszmar! <pokręcony> <pokręcony> <pokręcony>
Awatar użytkownika
Pkmodern

A mnie się podoba, zawsze można się pośmiać...
... zresztą radzę trochę dystansu jak tu Dieter pokazuje:
http://pl.youtube.com/watch?v=0rUGxcR2YtU
Awatar użytkownika
Peter

Ja tu widzę co innego, a mianowicie, że Dieter jest farbowanym blondynem. :wink:
Wracając do tematu to Dieter tu nikogo nie parodiuje, tylko ten drugi koleżka nabija się z Andersa :/
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Nie chodzi mi o to czy ktoś robi podobna muzykę,czy Dieter ma coś przeciwko temu czy nie,tylko o to czy jest jakiś inny zespół na świecie któryby parodiowano w sposób taki,że dorośli ludzie się przebierają w programach TV i robią ubaw po pachy z zespołu.
Tak jak tu np:
http://pl.youtube.com/watch?v=vFK4FifRcjM
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Peter pisze:Wracając do tematu to Dieter tu nikogo nie parodiuje, tylko ten drugi koleżka nabija się z Andersa
Koleżka nasmiewa się z Andersa a Dieter jest wogóle nieświadom tego co się dzieje, widać ze sie takiego obrotu sprawy nie spodziewał. Koleżka robi parodię a Dieter nie ma z tym nic wspólnego <młotek> :roll:
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
ODPOWIEDZ